Sadece öğrenci değillermiş! Kod isimleri deşifre oldu

Kalkışma için Yalova’dan İstanbul’a gelen 70 Hava Harp Okulu öğrencisi ile ilgili davada savcı mütalaasını sundu. Sanıklardan 11’i farklı illerdeki mahrem imamlar tarafından kod isimleriyle deşifre edildi, 7’si de ankesöre takıldı. Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen 70 sanığa tutuklama kararı çıkarttı.

Sadece öğrenci değillermiş! Kod isimleri deşifre oldu
Sadece öğrenci değillermiş! Kod isimleri deşifre oldu
GİRİŞ 24.11.2019 08:26 GÜNCELLEME 24.11.2019 08:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

15 Temmuz ihanetine ilişkin muhalif isimlerin “Onlar sadece öğrenci” diyerek savunduğu harp okulu öğrencileriyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. FETÖ soruşturmalarında elde edilen yeni deliller, örgütün en çok önem verdiği harp okullarındaki kriptoların da deşifre edilmesine imkan sağlıyor. Darbe girişimine katılıp tutuksuz yargılanan 70 Hava Harp Okulu öğrencisi ve 2 erle ilgili İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada savcı mütalaasını sundu.

TEK TEK DEŞİFRE OLDULAR

Hava Harp Okulu öğrencisi 11 sanık hakkında farklı başsavcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalarda tanıklık yapan mahrem imamlar da ifade verdi. Söz konusu 11 sanığın örgüte müzahir isimler olduğu mahrem imamlarca teşhis edildi. Mütalaada savcılığın mahkemeye sunduğu deliller arasında yer alan ifadelerden biri Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nda verildi. Onur Çevik isimli etkin pişmanlıktan yararlanan bir mahrem imam, davada yargılanan Enes Yel isimli Harp Okulu öğrencisini teşhis etti. Bir başka mahrem imam da aynı sanığın kod isminin “Musab” olduğunu söyledi. Örgütte “Bölge Lise Mesulu” olarak görev yapan Osman Yazıcı ise Yel’i Biga’da ışık evlerinden tanıdığını söyledi. Mütalaa ile mahkemeye sunulan yeni deliller arasında ayrıca 7 sanığın ankesörlü telefon üzerinden mahrem imamlarıyla haberleştikleri tespiti de yer aldı. Bu rakamın, ilerleyen günlerde yapılacak incelemelerle artacağı değerlendiriliyor.

70 HAVACIYA TUTUKLAMA KARARI

Savcılık, 70 sanığın ‘Anayasayı ihlal etmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları yönünde görüş bildirdi. Haklarında yeni delil bulunan 11 sanık için de tutuklama kararı talep edildi. Mahkeme heyeti tutuksuz yargılanan 70 Hava Harp Okulu öğrencisinden 6’sı için tutuklama kararı verirken, 64’ü hakkında da tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarttı. 2 erle ilgili adli kontrol tedbirinin devamına karar verilirken, duruşma 30 Aralık’a ertelendi.

ÖZEL SEÇİLİP İŞGALE EDİLDİLER 

Sanıkların Yalova’daki kışladan tam teçhizatlı çıkmasının olağan bir uygulama olmadığına dikkat çekilen mütalaada, rütbeli darbecilerin ilk etapta yanlarında götürdüğü şüphelilerin, kendilerine mutlak şekilde bağlı, emirlere riayet edecek kişiler oldukları vurgulandı. 15 Temmuz’da İstanbul’da TRT, Vodafone Arena, Digitürk, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Casper Plaza baskınlarında rol alan öğrencilerden bazıları ise darbe girişiminin en kanlı yaşandığı yerlerden biri olan Boğaziçi Köprüsü’ne gitmeyi amaçlamıştı. Yolda vatandaşlar tarafından engellenen 8 havacı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne geçmişti.

Yeni Şafak

YORUMLAR 8
  • Mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    18 yasindan nuyukler. Ne ogrencisi. 251 kisini katil8 2000 kisinin yaralanmasi. Caniler
    Cevapla
  • izmir cem.iç ish. 4 yıl önce Şikayet Et
    her askeri vepolis öğrencilerinin bir abisi ve bir hocası vardı.bunların başı boş değil devamlı takip ve tayinlerde devir ediliyorlardı yeni abi yeni hoca aynen takip ediyordu.bu askeri öğrenciler çarşı izinlerinde mütevelli ve esnaf abilerin evinde buluşuyor ve evi terk edip anahtarları öğrencilere veriyorlardı onlarda talimat ve gündemler iletiliyordu.
    Cevapla
  • temizlikçi 4 yıl önce Şikayet Et
    bir daha girişen olursa olduğu yerde öldürülür büyük ihtimalle. bir dahakine kimse eli boş çıkmaz.
    Cevapla
  • nimet 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bize ders olsun. bu bir savaştı kalkışanları acımadan öldürecektik..
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına bu Hainleri içeri koyupta birde besleyelimmi İdam Kardeşim İdam..
    Cevapla
  • Yerli 4 yıl önce Şikayet Et
    Harp okullarına FEGÖ nün referansı ile,soruları çalması ile giren de Fetöcüdür.Bunun öğrencisi,subayı olmaz...Fetö ile sonuna kadar mücadele. Acırsan acınacak hale gelirsin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü