'Ponzi' Arzu'ya 300 yıl isteniyor

Bursa'da "ponzi" yöntemiyle 73 kişiyi dolandırdığı iddia edilen kadının 300 yıl hapsi isteniyor.

'Ponzi' Arzu'ya 300 yıl isteniyor
'Ponzi' Arzu'ya 300 yıl isteniyor
GİRİŞ 26.11.2019 09:44 GÜNCELLEME 26.11.2019 09:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bursa’da 'ponzi' olarak bilinen "birlikte iş kurma ve yardım bahanesiyle para toplama" yöntemiyle 73 kişiyi 13 milyon lira dolandırdığı öne sürülen Arzu Mertgil (39) ve iş birlikçisi olduğu iddia edilen 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

 

 

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada ev hapsinde olan Arzu Mertgil katıldı. 'Peruk' takarak görünümünü değiştirip, dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 'Ponzi Arzu' lakaplı Arzu Mertgil, bu duruşmada ise başörtüsü takarak hazır bulundu. Daha önceki savunmalarını tekrarlayan Mertgil, suçlamaları kabul etmedi.

Savcı 455 yıla kadar hapis cezası istedi

 

 

Öte yandan cumhuriyet savcısı 7 sanık hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı 13 kişiyle uzlaşan Arzu Mertgil'in, kalan 60 mağdurdan dolayı 'basit dolandırıcılık' suçundan kişi başına 5'er yıl olmak üzere toplam 300 yıl hapis cezasını talep etti. Ayrıca diğer sanıklar Gökmen Ş. için 22 mağdurdan 110 yıl, Serkan Ç. için 6 mağdurdan 30 yıl, Selçuk T. için 3 mağdurdan 15 yıl hapis cezası istedi. Savcı, Reşat A., Azime K. ve Erkan K. hakkında ise beraat talep etti. Mahkeme heyeti, mütalaanın ardından duruşmayı karar için ileri bir tarihe erteledi.

YORUMLAR 13
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    3 ay sonra çıkar hiçbir cezada almaz maalesef.
    Cevapla
  • zmc 4 yıl önce Şikayet Et
    300 yıl hapsi istenenlerin istatiklerine bakıyor, hesaplıyorum 3 ay sonra çıkar. Şeriatsiz adalet olamaz. ellerini kesmek lazım !
    Cevapla
  • Adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    13 milyon değilde 13 TL dolandırsa idi 300 yıl değil ama 30 yol ceza verilirdi Niye çok çaldı Hayatını kurtaracak kadar bu para İşte bizim adalet sistemi Kör sağır ve çok adalet sizz Bir nizam içinde
    Cevapla
  • Ali Hakyemezptpgp 4 yıl önce Şikayet Et
    Yediği paralar yanínda kar kalır adli kontrol şartı ile serbest kalır
    Cevapla
  • Enayi dolu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir dahaki duruşmada yattığı süre göz önüne alınarak serbest kalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
İPhone fiyatları dudak uçuklattı!