Selahattin Demirtaş hakkında beraat kararı!

PKK'nın siyasi uzantısı HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılandığı "hakaret" davasının 12'nci duruşmasında beraat kararı aldı.

Selahattin Demirtaş hakkında beraat kararı!
Selahattin Demirtaş hakkında beraat kararı!
GİRİŞ 29.11.2019 19:25 GÜNCELLEME 29.11.2019 19:25
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” iddiasıyla yargılandığı davanın 12'nci duruşmasında beraat kararı verildi.

Evrensel'de yer alan habere göre duruşma avukat Kayar’ın savunmasıyla başladı. Müvekkilinin müşteki şahsa sarf ettiği iddia edilen hakaret sözcüğünü kullanmadığını belirten Kayar, “CD kayıtlarından da anlaşılacağı üzere sarf edilen hakaret sözcüğü müvekkilim tarafından söylenmemiştir. Aynı zamanda sarf edilen hakaret sözcüğünün kimin kime karşı sarf ettiği de tespit edilmemiştir. Bu nedenle şüpheden sanık yararlanır ilkesi gereği müvekkilimin beraatına karar verilmesini talep ediyorum” dedi.

'ŞÜPHEDEN SANIK YARARLANIR'

Avukat Güneş ise müvekkilinin konumu ve şahsiyeti itibariyle isnat edilen cümleyi sarf edecek biri olmadığını söyledi. Sarf edildiği iddia edilen kelimenin günlük hayatta sıkça kullanılan “Olamaz, nasıl olur, inanamıyorum” gibi kelimelerinin refleks olarak kaba söylemi olduğunun altını çizen Güneş, “Ayrıca sarf edilen kelimenin müvekkilim tarafından müştekiye karşı söylendiği tespit edilmemiştir. Bu ve önceki savunmalarımızın nazara alınarak müvekkilimin beraatını talep ederiz” dedi.

Sözü sorulan savcı, Demirtaş'ın kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesi ile 1 yıldan 3 yıla kadar ceza hapisle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti dosyanın incelenerek araştırılacak başka bir hususun kalmamasından dolayı kararını açıkladı.

Sanığın üzerine atılı “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçunu işlediğinin sabit olmamasından dolayı beraatına karar verdi.

YORUMLAR 19
  • Adalet yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede adaletin olmadigina artik tamamen inandim avukati olmayan makami olnayan aymi meselelerde acimasizca cezalsndirilirken baskalari da terorist de olsa devlete de meydan okusa mal mal bakacaksınız da dese vs. kalip beraat ediyor.. terazi mazluma hnmut değil mezar olmus Yaziklar olsun artik ben de terorist olmak istiyorum nasil olsa beraat ediyorlar =)
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sunu gebertecek yokmu bir yigit cezaeinde
    Cevapla
  • Selahattin eyubi 4 yıl önce Şikayet Et
    Editur neden ölüm tehditli yorumları yayınlıyor sun yoksa senin değirmenine sumu taşiyorlar
    Cevapla
  • Ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahnenın arka tarafında herkes herkesle kucaklasıyor valla olan bizim şehitlerimize oluyor
    Cevapla
  • iali 4 yıl önce Şikayet Et
    idam yok muhabet ha apo ha bu
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yasiyormu daha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!