Kar yağışı nedeniyle okullar orada tatil edildi!

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bugün için bir gün ara verildi. Erzincan ve Bayburt'ta kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Erzurum'da ise kent beyaza büründü. Sivas'ta ise kar küreme aracı ile yolcu otobüsü kafa kafaya çarpıştı.

GİRİŞ 02.12.2019 09:11 GÜNCELLEME 02.12.2019 10:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Refahiye Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe merkezi ve bağlı köylerde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bugün (pazartesi) için bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

 

KAR YAĞIŞI ULAŞIMI FELÇ EDİYOR

Bayburt’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Kop Dağı Geçidi'nde ulaşımda aksamalar yaşandı. Tır sürücüleri araçlarının lastiklerine zincir takarak yola devam etmeye çalıştı.

Bayburt’ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı yüksek kesimlerde tipiyle birlikte olumsuzluklar yaşanmasına neden oldu.

Kop Dağı Geçidi iki yönlü zaman zaman ulaşıma kapanma noktasına geldi. Karayolları ekipleri yoğun bir çalışma yürüterek tipi nedeniyle sürgün oluşan güzergahta kar temizleme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

KARA SAPLANAN AMPUTE TAKIMINI AFAD KURTARDI

Erzincan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kara saplanan ampute futbol takım sporcularını taşıyan otobüsü, AFAD ve güvenlik güçleri kurtardı.

Kayseri'deki müsabakadan dönen sporcuları taşıyan 61 AJ 571 plakalı Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait otobüs, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Refahiye ilçesi Akarsu mevkiinde kara saplandı.

İhbar üzerine bölgeye jandarma, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Sporcuların mahsur kaldığı bölgeye kısa sürede ulaşan ekipler, karayolları ekiplerinin de yardımıyla 1 saatlik çalışmanın ardından otobüsü kurtardı.

Otobüsteki 20 sporcu, güvenlik kuvvetlerinin eşliğinde Erzincan merkezine getirildi.

ERZİNCAN'DA ULAŞIM FELÇ

Erzincan'da gece saatlerinde etkili olan yağmur yerini yükseklerde kar yağışına bıraktı. Erzincan-Sivas karayolundaki Sakaltutan Geçidi'nde kar yağışı ve tipiye hazırlıksız yakalanan sürücüler zor anlar yaşadı.

ERZURUM DA DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor. Kentte gün boyu süren yağmur gece saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yaşamı olumsuz etkileyen yağışla birlikte yollar, araçlar ve ağaçlar beyaza büründü.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait kar küreme araçları da yolları açma ve tuzlama çalışmalarını yürütüyor. Kentte kar yağışı devam ediyor.

SİVAS'TA KAR KÜREME ARACI İLE YOLCU OTOBÜSÜ ÇARPIŞTI

Sivas’ın İmranlı ilçesinde yolcu otobüsünün kar küreme aracıyla çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü.

Edinilen bilgilere göre kaza, Sivas-Erzincan kara yolunun Kızıldağ Geçidi Kuzköy mevkisinde meydana geldi. Kar küreme çalışması yapan Kara Yolları Bölge Müdürlüğüne ait M.D. yönetimindeki kepçe, A.K. yönetimindeki 25 AJ 422 plakalı yolcu otobüsü ile çarpıştı.

Kazada otobüsün muavini 42 yaşındaki Zeki Ak araçta sıkıştı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralıyı sıkıştığı yerden çıkaramayınca durum İmranlı Arama ve Kurtarma ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen kurtarma ekipleri yaralıyı sıkıştığı yerden çıkardı.

Sıkıştığı yerden çıkartılan yaralı muavin, İmranlı İlçe Hastanesine sevk edildi. Yaralı muavin hastaanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

GÜMÜŞHANE'DE 39 KÖY YOLU KAPANDI

Doğu Karadeniz'in iç kesimindeki Gümüşhane'de kar yağışı nedeniyle 39 köy yolu ulaşıma kapandı. Kentte dün gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışının ardından şehir merkezinin zirveleri beyaza büründü. Yüksek kesimlerde etkili olan kar sonrası merkezde 5, Şiran ilçesinde 21, Kürtün'de 5, Köse'de 5 ve Kelkit'te 3 köye ulaşım sağlanamıyor.

KARLIOVA'DA KÖY YOLLARI KAPANDI

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün akşam etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde yerini tipiye bıraktı. İlçedeki 10 köy yolu ulaşıma kapandı. Karlıova ilçe merkezinde dün akşam etkili olan kar yağışı, sabah tipiye çevirdi. Kar kalınlığının 12 santimi geçtiği ilçede, öğrenciler velileri eşliğinde okula gidebildi. Belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmaları sürerken, 10 köy yolu ise ulaşıma kapandı. İlçe Özel İdaresi ekiplerinin kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaları sürüyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    (yaz tatili haziran 30) eğitim başlama tarihi kesin (1 eylül) olmalı.ara tatiller metoroloji tahmin verilerine dayanılarak alınırsa daha bilimsel ve ekonomik olur.
    Cevapla
  • devletini seven 4 yıl önce Şikayet Et
    buradan vatandaş olarak öğretmenlerimize sınıf içlerinde beşer metrekarelik ofislerin yapılmasıdır.çünküöğretmenlerimizinde yalnız kalması gereken tenefüs saatleri olabilir öğrencileri ile başlasa görüşmek istedikleri zaman olabilir veya o öğretmenler odasında birikipte devleti eleştirmeler veya farklı dedikoduları yapmayı önleriz belki.
    Cevapla
  • SÜRÜCÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    almış eline telefonu geyik muhabbeti yapıyor kameraya ne şartlar altında çalıyor görüyosunuz diyor birakta 2 çalış yani ne olmuş
    Cevapla
  • devletini seven. 4 yıl önce Şikayet Et
    milli eğititimin yanlış sisemi-))okullar ülkemizde aynı tarihte açılıp aynı tarihte kapatılması yanlış.ülkemiz dört mevsim gören ve 7 bölgeden oluşan bir coğrafyaya sahiptir,bu nedenle mevsimlere göre farklı aylarda tatile girmelidir.bunu yaparsak hem ne ara tatillere gerek kalır nede zamansız hava koşullarında öğrenciler sıkıntı çekmez .akdeniz bölgesi orta anadolu bölgesi ve doğubölgeleri diye 3 döneme bölünsün.diğer ince detaylarda milli eğitime kalmıştır.
    Cevapla
  • ahmet dmr 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah a şükür beyaz rahmet yağdırıldı.Darısı batı şehirlerimize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'