Canan Karatay'tan tavuk döner açıklaması: Midem bulanıyor

Yaptığı açıklamalar ve uyarılarla dikkat çeken İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Başından beri tavuk dönere karşıyım, büfelerin önünden geçerken midem bulanıyor” dedi.

Canan Karatay'tan tavuk döner açıklaması: Midem bulanıyor
Canan Karatay'tan tavuk döner açıklaması: Midem bulanıyor
GİRİŞ 08.12.2019 17:55 GÜNCELLEME 08.12.2019 17:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Yaptığı açıklamalar dikkat çeken İç hastalıları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr.Canan Karatay, dönerde çeşitli hilelerin olduğunu belirterek, bu sefer tavuk dönerle ilgili uyarılarda bulundu.

“Başından beri tavuk dönere karşıyım, büfelerin önünden geçerken midem bulanıyor” diyen Karatay, dönerle ilgili iddiaları değerlendirerek "Ucuz etin yahnisi olmaz. Onun için eğer bir şey ucuzsa mutlaka içerisinde katkı maddesi vardır. Dönerde ve hazır köftelerde soya ve katı yağlar çok fazla kullanılıyor" dedi.

DHA'nın haberine göre; yemek kültürümüzde önemli bir yere sahip olan et döner kimi yerlerde 100 gramı 8 ile 10 lira arasında satılıyor. Prof. Dr. Karatay, ucuza satılan et dönerlerde yağ hilesi olduğunu iddia etti.

"HAYVANSAL YAĞLAR TEHLİKELİ DEĞİLDİR"

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, dönerde çeşitli hilelerin olduğunu belirterek, "Anadolu'da bir laf vardır; 'Ucuz etin yahnisi olmaz.' Onun için eğer bir şey ucuzsa mutlaka içerisinde katkı maddesi vardır. Dönerde ve hazır köftelerde soya ve katı yağlar çok fazla kullanılıyor. Hayvansal yağlar tehlikeli değildir çünkü hayvansal yağlar, katı yağ değildir. İnsan vücudunda ve hayvan vücudunda katı yağ olmaz. Hayvansal yağ kullandıklarını sanmıyorum çünkü çok değerli bir yağdır. Ancak ucuz diye de bunların kullanılması doğru değil. Başından beri tavuk dönere karşıyım. Tavuk döner olan büfelerin önünden geçerken bile midem bulanıyor. Tavuk, zaten tavuk değil. Bildiğiniz bir yerden pahalı da olsa istediğiniz kadar döner yiyebilirsiniz" diye konuştu.

YORUMLAR 18
  • Hikmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ucuzdur var illeti, pahalıdır var hikmeti. Hanım efendiye bu konuda katılıyorum.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Birçok yoruma baktım ama gözden kaçan birşey var geçen haberde duydum bir yetkili diyorki çiğ takılmış döneri dentetleyemiyormuşuz denetlemek için yasa değişmesi lazımmış. Anca pişince denetliyoruz. Kafaya bak yaa
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana hocam. doğru söylüyorsun. yaklaşık 15 yıldır tavuk ve tavukla ilgili hiç bir şey yemiyorum. beslediğimiz tavukların 4 budu ile doymuyorken, marketlerdeki tavukların sadece bir kalçalı budun yarısı ile doyuyorsun. ilginç. dönercilerin önünden geçerken nefret ediyor ve kokusunu almamak için adeta savaşıyorum.
    Cevapla
  • MTN 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor. Yemeyin ve yedirmeyin.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok Doğru söylüyor? Tavuk Dönerciler insanlara Martı yediriyorlar :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı