Komandolar faciayı önledi! Hain tuzak böyle bozuldu

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Komandolarımız, Rasulayn'ın doğusunda PKK/YPG'li teröristlerin sivil bir eve tuzakladığı toplam 565 havan mühimmatını etkisiz hale getirdi" dedi.

Komandolar faciayı önledi! Hain tuzak böyle bozuldu
Komandolar faciayı önledi! Hain tuzak böyle bozuldu
GİRİŞ 10.12.2019 11:38 GÜNCELLEME 10.12.2019 11:38

Milli Savunma Bakanlığı, Rasulayn'da yapılan arama-kurtarma faaliyetlerine ilişkin;

"Barış Pınarı Harekât bölgesinde hayatın normale döndürülmesi ve sivillerin PKK/YPG’li teröristlerce tuzaklanmış binlerce mayın ve EYP’den korunması maksadıyla arama-tarama faaliyetlerine devam eden Kahraman Komandolarımız, teröristlerin yeni bir terör tuzağını daha önledi. 

PKK/YPG'li teröristlere ait mühimmatlar.

Rasulayn’ın doğusundaki bir meskûn mahal araması sırasında sivillere ait bir köy evinin iki ayrı odasına tuzaklanmış toplam 565 havan mühimmatı ele geçirildi. Odaların bir tanesinde 82 milimetrelik 423 adet diğerinde ise 60 milimetrelik 142 adet havan mühimmatı bulundu. Her iki odada da mühimmatların birbirlerine seri şekilde bağlandığı ve kapı açılınca patlayacak şekilde tuzaklandığı tespit edildi. 

PKK/YPG'li teröristlere ait mühimmatlar.

Tuzaklanan mühimmatların orta bölümünde de bir adet uzaktan komutalı alpa-fire EYP ateşleme düzeneğinin mühimmata bağlı şekilde tuzaklanmış olduğu, böylece ikinci bir mekanizma ile patlatılabilmesi için yedeklendiği tespit edildi. Komandolarımızın yüksek eğitim seviyesi, tecrübesi ve dikkati sayesinde patlatılamadan ele geçirilen mühimmatlar kontrollü şekilde imha edildi" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması