Son dakika! Şırınga çikolata fabrikasından açıklama

Son dakika haberi... Kocaeli'de 'şırınga çikolata' üretimi yapan firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun, 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal'ın ölümünün ardından açıklama yaptı. Başka firmaların da üretim yaptığını belirten Uçkun, "Bizim ürünümüz olduğuna dair net bilgi yok. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izniyle üretiyoruz. Konuyla alakalı tam bir açıklama yapmak için Adli Tıp raporunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 12.12.2019 16:55 GÜNCELLEME 12.12.2019 17:59
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ankara'da, ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal, okul kantininden aldığı, şırınga şeklindeki oyuncak sıvı çikolatayı yerken, iddiaya göre, kapağının nefes borusuna kaçması sonucu yaşamını yitirdi. Çikolatanın üretildiği, Kocaeli Gebze'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan firmanın mali işler müdürü Yüksel Uçkun, ürünle ilgili açıklama yaptı. 

 

'SORUMLULUĞUMUZUN ARKASINDA DURURUZ'

'Şırınga çikolata'yı yurt dışına da ihraç ettiklerini belirten Yüksel Uçkun şunları söyledi:

"Ürünümüz Tarım ve Orman Bakanlığı'nın izni ile üretilmektedir ve birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Üzerimize düşen ne var ise yapmaya hazırız, sorumluluğumuzdan kaçmayacağız. Avukatlarımız konuyu yakından takip etmeye devam ediyor. Bu üzücü olay çocuklarımızı teslim ettiğimiz okullarda ilk yardımı bilen hiç kimsenin olmadığını ortaya çıkarmıştır. Okulda öğretmenlerden bir kişi ilk yardımı bilmiş olsaydı belki çocuğumuz yaşıyor olacaktı. Okulun hemen karşısında sağlık ocağı olmasına rağmen olaya zamanında müdahale edilmediği ortadadır. Şirket olarak altını çizerek söylemek istiyoruz ki Adli Tıp raporları netleştikten sonra sorumluluğumuzun arkasında durarak, kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız." 

 

İKİ ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Yenişehir ilçesi Seyrantepe Mahallesinde yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi, 25 Kasım 2019’da okul çıkışında, okul yakınında bir marketten aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması sonucu ambulansla Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. 9 gün yaşam mücadelesi veren 7 yaşındaki Umut Bilgi, 5 Aralık 2019 tarihinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ankara'da ise 7 yaşındaki ilkokul öğrencisi Mert'in şırınga şeklindeki çikolatayı yerken fenalaşarak hayatını kaybetmesi sonrası okul yöneticileri açığa alındı. Okul kantini işletmesinin sözleşmesi de feshedildi.

Okulda fenalaşan Mert hayatını kaybetti

ŞIRINGA ÇİKOLATA NEDİR?

Marketlerde ve okul kantinlerinde satılan şırınga çikolata, çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Farklı markaların ürettiği şırınga çikolatanın kapağı çocukların boğazına kaçabiliyor. 

ŞIRINGA ÇİKOLATA NEDEN TEHLİKELİ?

Şırınga çikolatanın ucundaki kapağı, basınçla fırlıyor ve nefes borusunu tıkayabiliyor. Kapağı açılmadan ağza götürülen şırınga çikolata, basınç uygulandığı takdirde büyük tehlikeye neden oluyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 53
  • Muhsin 4 yıl önce Şikayet Et
    Şırınga bilinçaltı mesajları, ilerde olumsuz teklikeli çağrışımlari arttırır ! Bu ambalaj yanlış, üretim devam ederse en başta bu firmaların çocukları torunları müptezel bağımlı olsun. Neden bahsettiğim anlaşılır bir şey umarım bakanlığa gerek duymadan firmalar bu üretimden sorumluluk bilinci ile hareket edip vazgeçerler.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar lackalik olamaz.Burda frmaya tek kelime kimsenin söylemeye mahlesef hakki yok..Piyasaya sürülcek her ürün her detayina kadar dikkatle kontrol edilmezse firmayi kimsenin suclamaya hakki yok. O kaaa...
    Cevapla
  • Türko 4 yıl önce Şikayet Et
    Gem suçlu hem güçlü okullarda ilk yardım bilen yokmuş. Vs vs yoruma bak
    Cevapla
  • musti 4 yıl önce Şikayet Et
    boş yapma türko adamların sucu yok
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Sorumlu bir iş yeri en azından olay açıklığa kavuşuncaya kadar üretimi durdurması lazımdı. Anneler babalar sorumluluk sizdede var çocuğunuzla konuşun bilgi verin bu konuda çocuklar haber bakmıyorlar yani bilgilendirin aile bireylerinizi, arkasından ağlamak istemiyorsanız.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    normal yemek varken,bu gibi şeylere ne luzum var.yasaklanmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!