KKTC'den son dakika İHA ve SİHA kararı

Son dakika haberi: Doğu Akdeniz'de doğalgaz gerilimin yaşandığı bir dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu'ndan kritik bir adım geldi. KKTC Bakanlar Kurulu, 1982 yılında askeri maksatlar için inşa edilen Geçitkale Havaalanı'nın İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) merkezi yapılması yönünde karar aldı.

KKTC'den son dakika İHA ve SİHA kararı
KKTC'den son dakika İHA ve SİHA kararı
GİRİŞ 13.12.2019 21:18 GÜNCELLEME 13.12.2019 21:19
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: KKTC'de bugün toplanan Bakanlar Kurulu, Doğu Akdeniz'de görev yapan İHA ve SİHA'ların Geçitkale Havaalanı'nda konuşlandırılması kararını aldı.

Edinilen bilgilere göre İHA ve SİHA'lar pazartesinden itibaren Geçitkale Havaalanı'ndan uçmaya başlayacak. İHA ve SİHA'lar Doğu Akdeniz'de görev yapan sondaj ve savaş gemilerine eşlik ediyor.

 

ANKARA'DAN EKİP GELDİ

İHA ve SİHA'ların KKTC'de konuşlanması için uzun süredir çalışmalar devam ediyordu. Bu amaçla Ankara'dan uzman bir ekip KKTC'ye geldi. Geçitkale'de incelemeler yapan uzman ekibin, olumlu görüş bildirdiği belirtildi. Geçitkale Havaalanı, NATO standartlarında inşa edilmişti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, uzun süredir kapalı olarak tutulan Geçitkale Havaalanı konusunda, Ankara ile KKTC yönetimi arasında görüşmeler yapıldı.

 

 

Ankara, havaalanının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kullanımına verilmesi isteğinde bulundu. TSK, havaalanının Doğu Akdeniz'de görev yapan İnsansız Hava Araçları (İHA) ile Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) merkezi yapılması yönünde bir görüş sundu.

Geçitkale Havaalanı'nda, savaş uçaklarının sığacağı büyük beton hangarlar bulunuyor. Bunun yanında, pist de savaş uçaklarının rahatlıkla kalkış ve iniş yapacağı şekilde inşa edildi.

YORUMLAR 38
  • Güçlü Türkiye 4 yıl önce Şikayet Et
    Acilen KKTC üssü İHA ve siha üssü olması lazım ve çok yoğun modern şekilde istihbari olarak kullanılmalı çevre ülkelere karşı Türkiye KKTC Azerbaycan Rusya Çin Kuzey Kore üssü olması gerek ABD ve AB karşı
    Cevapla
  • vatan sever 4 yıl önce Şikayet Et
    birkaç tane de LİBYAya gönderelim
    Cevapla
  • kadir nadir 4 yıl önce Şikayet Et
    şu şekilde söylemek lazım yunana:bu süreç böyle devam ederse böyle davranırsanız gazınızı alırız:-)yani gider dünyanın en büyük ve en etkili hoparlörünü alır,manisaya İzmire ve sahillerimizdeki her kıyıya bu hoparlörleri yerleştirir ve Bilali Habeşin ezan sesini açar ve sesin duyulduğu her adanızı adamız ederiz.siz bilirsiniz.ya gazınız ya adaniz
    Cevapla
  • Durmak yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Aha CHP şimdi ortaya çıkar hezamanki gibi istemezük
    Cevapla
  • Vatan aşkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanları veto eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar