İlber Ortaylı'dan gençlere: Mutlaka İtalyanca öğrenin

Muğla'da gençlerle buluşan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkçe, Farsça ve Batı dillerini öğrenme tavsiyesinde bulundu. Ortaylı, "Mutlaka İtalyanca ve Latince bileceksiniz. Çünkü Fatih Sultan Mehmet İtalyanca'yı iyi biliyordu" diye konuştu

İlber Ortaylı'dan gençlere: Mutlaka İtalyanca öğrenin
İlber Ortaylı'dan gençlere: Mutlaka İtalyanca öğrenin
GİRİŞ 17.12.2019 16:35 GÜNCELLEME 17.12.2019 16:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi olacaksınız. Türkçe, Farsça ve Batı dillerini öğreneceksiniz. Mutlaka İtalyanca ve Latince bileceksiniz çünkü Fatih Sultan Mehmet İtalyanca'yı iyi biliyordu. Herkesin bir modeli vardır. Model hükümdar odur." dedi.

Ortaylı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonu'nda düzenlenen "Çınaraltı Gençlik Söyleşileri"nde gençlerle buluştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte yakın tarihe ve Cumhuriyet'in kuruluşuna ilişkin bilgi veren Ortaylı, gençlerden tarihlerini iyi bilmelerini istedi.

Özellikle geleceğin teminatı olarak gösterilen gençlerin yakın tarihlerine iyi hakim olmaları gerektiğini söyleyen Ortaylı, "Biz mühendislikte, tıpta, askerlikte büyük hamleler yapmışız fakat kültür hayatımızda aynı başarıyı gösteremedik. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in başında yaptığı reformlar bunu anlamaya yönelikti. Maalesef bunu devam ettiremedik. Bunu düzeltmemiz lazım." diye konuştu.

"FATİH SULTAN MEHMET MODEL HÜKÜMDAR"

Burada işin gençlere düştüğünü vurgulayan Ortaylı, "Tıpkı Fatih Sultan Mehmet gibi olacaksınız. Türkçe, Farsça ve Batı dillerini öğreneceksiniz. Mutlaka İtalyanca ve Latince bileceksiniz çünkü Fatih Sultan Mehmet İtalyanca'yı iyi biliyordu. Herkesin bir modeli vardır. Model hükümdar odur." dedi.

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ömer İlman, söyleşinin ardından Ortaylı'ya Muğla'ya özgü hediyeler ile 48 numaralı milli takım forması hediye etti.

Programa, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ile öğretim üyeleri de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • mmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence sırası ile Arapça, Latince, Farsça, İngilizce
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence göktürkceyi ögrenmeliyiz..Göktürkceyi bilen en az MÖ-bile Türklerin kayalara artik nerelere yazmi$larsa ne yazmi$larsa okuyabilirsiniz..Yotubeden GÖKTÜRKCE ögrenilebilir cok cok ilginc cokda güzel bir yazi..Bir zahmet dikiz atin.italyanlar asla sevimli millet degildir.dünyanin bir numarali hirsizlaridir bunlar...italyanlar Türkce ögrensin diye kimse demiyor.!!!
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Gençler önce Türkçe'yi adam gibi konuşmayı ve kullanmayı öğrensinler...
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    bah hele bah diye diye neyi diyor bah
    Cevapla
  • başkan44 4 yıl önce Şikayet Et
    gençlere bunu öğütleyeceğine KURANI okumalarını söyle bunlar bizim profesörler vay halimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'