Sadık Yalsızuçanlar imam hatiplilere yazarlığı anlattı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri , yazarlık atölyesi projesi kapsamında Sadık Yalsızuçanlar ile bir araya geldi.

Sadık Yalsızuçanlar imam hatiplilere yazarlığı anlattı
Sadık Yalsızuçanlar imam hatiplilere yazarlığı anlattı
GİRİŞ 19.12.2019 13:00 GÜNCELLEME 19.12.2019 13:00

Akademik ve dil  anlamında bir çok yazarı konuk  ederek öğrencilerine büyük fırsatlar sunan Atakum Anadolu İhl, ilk kez gerçekleşen bir projeye daha ev sahipliği yaptı.

Yazarlık atölyesi  proje kapsamında Atakum Anadolu Ihl öğrencileri ile iki gün boyunca bir araya gelen, Yazar ve Tv programcısı  Sadık Yalsızuçanlar, ilk gün,  yazarlığa başlama serüveni öğrencilerle paylaştı. Şair ve yazarlardan kitap tavsiyeleri, Türk Edebiyatının Dünya Edebiyatındaki yeri gibi hususları ele aldı ve genç kalemlere yol gösterici tavsiyeler ve ipuçları verdi. Yıllardır yazdığı kitaplar, yer aldığı programlar ve dergilerde Türk Edebiyatına ciddi katkılarda bulunmuş olan Yazar Sadık Yalsızuçanlar, okumayı ve yazmayı seven öğrencilerle deneyimlerini paylaştı. Yazarlık atölyesi kapsamında öğrencilerin iyi bir yazar olması için iyi bir okuyucu olması gerektiği vurgulanırken, bazı öğrenciler de kendi yazmış olduğu şiirleri Sadık Yalsızuçanlar  ve diğer arkadaşları ile buluşturma imkanı da buldu. Öğrencilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği yazarlık atölyesi çalışmasında keyifli ve verimli saatler geçirildi. Öğrencileri, yazma konusunda cesaretlendirmek, okumaya ve yazmaya teşvik etmek amaçlı sohbetlerde bulundu.

Edebiyat, öykü yazma ve dili kullanma konusunda çok değerli bilgileri öğrencilerle paylaşan Yazar Yalsızuçanlar,   ikinci gün ise öğrencilerin yazdığı öyküleri dinledi. Öğrencilere çok başarılı olduklarını  ve  yazmaktan vazgeçmemelerini söyledi.

Atakum Anadolu İhl Felsefe Öğretmeni Ömer Vural’ın koordine ettiği Yazarlık Atölyesi  programı, öğrenciler için, çok verimli geçti. Yazarlık Atölyesi programına katılan öğrenciler, okul idaresine ve  Felsefe öğretmenlerine bu fırsatı kendilerine verdikleri için, teşekkür etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!