Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den, Haznevi Cemaati ziyareti açıklaması

Cumhuriyet Gazetesi ve Odatv’nin yaptığı Abdülhamit Gül haberi yalan çıktı. Gül’ün bakanken Haznevi cemaatini ziyaret ettiği iddia edildi. Ancak ziyaretin 2015’te Gül henüz vekil bile değilken, seçim çalışması için yapıldığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den, Haznevi Cemaati ziyareti açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den, Haznevi Cemaati ziyareti açıklaması
GİRİŞ 20.12.2019 16:30 GÜNCELLEME 20.12.2019 16:30
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Gazetesi, Odatv, T24 gibi basın organları yıllar sonra 28 Şubat zihniyetiyle haber yaptı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün iki hafta önce 7 Aralık’ta Gaziantep’de Haznevi Cemaati’nin düzenlediği bir etkinliği katıldığını iddia etti.

 

 

Bir bakanın, İslami hassasiyet taşımasını, bir programa katılmasını ve bir büyüğüne saygı göstermesini eleştiren yayın organlarının bu iddiası da yanlış çıktı. 7 Aralık 2019’da gerçekleştiği iddia edilen ve ‘bakan ziyareti’ olarak servis edilen olay hakkında açıklama yapan Bakan Gül etkinliğin 2015’te düzenlendiğini söyledi.

CHP Milletvekili Emine Gülizar Emecan, konuyu Meclis’te gündeme taşırken Adalet Bakanı Gül görüntülerin 2015 yılına ait olduğunu ve o dönem milletvekili dahi olmadığını söyledi. Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Milletvekili dahi değilken seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz, Peygamber Efendimiz’in Kutlu Doğum programına katıldığımız bir programdı. Bizim bu anlamda, bu çerçevede, Anadolu’nun her türlü insanıyla, her seçmenimizin bu konudaki çalışmalarında, bu konuda tüm Anadolu’nun her rengiyle, her deseniyle, bu ülkenin her vatandaşıyla; düşüncesi, yaşam tarzı, inancı ne olursa olsun bizlerin ortak değerleriyle hem siyasi hem de insani anlamdaki münasebetlerimiz ve etkinliklere katılmamız elbette söz konusu olabilir ancak bu 2015, hatırladığım kadarıyla seçim öncesinde -7 Haziran öncesiydi- ve milletvekili dahi değildim galiba… Öyle hatırlıyorum, dolayısıyla bunu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı. 

 

 

Böylelikle Cumhuriyet ve Odatv gibi yayın organlarının 28 Şubat zihniyetiyle yaptıkları bir algı operasyonunun daha yanlış olduğu ortaya çıktı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • Doğrucu davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir bakan olarak hiçbir cemaate ya da tarikata ziyarete gitmemeli bakan olmadan önce de gitmemeliydi
    Cevapla
  • Özgür Duysun 4 yıl önce Şikayet Et
    Her kişi içinde taşıdını kusar. Bize töremize dinimize varlığımıza düşman olanlar,içlerindekini dışa vuruyor. Haklılar,birtürlü başarılı olamadılar,olamayacaklar... Onların başarılı olduğu tek alan,ihanet,iftira,küfürdür.
    Cevapla
  • hakkı sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaptığın şey ayıp değil ki, birde bu utanmazlara izahat yapıyorsun.
    Cevapla
  • soner 4 yıl önce Şikayet Et
    yalan habere para cezası getirin o zaman yaparmı
    Cevapla
  • Hasan Tahsin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim töremizde büyüklerin elleri öpülür hele alim ve evliya ise saygı ve Edebe daha çok layıktır kim büyüklere karşı edepsizce ve nasıl davranması gerektiğini bilmiyorsa o kişi kanı bozuktur sütü bozuktur. Töre bilmeyen ise bir gün belasını bulur. Biz Avrupa'yı değil Osmanlı'yı dedelerimizi örnek alırız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi