Son Dakika...Bu sabah duyuruldu: Büyük operasyon başlatıldı

Ajanslardan bu sabah geçen son dakika haberine göre İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde "Kıran-11 Narko-Terör Operasyonu" başlatıldı. Kıran-11 Operasyonu'na jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularından oluşan 1260 personel katılıyor. Operasyonun ana hedeflerinden biri terör örgütünün finans kaynağına darbe vurmak...

GİRİŞ 21.12.2019 09:51 GÜNCELLEME 21.12.2019 15:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bu sabah yapılan son dakika açıklamasına göre; Diyarbakır İli Lice bölgesinde, Bölücü Terör Örgütünün kış üslenmesine girmesini engellemek, bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, gençlerimizi hedef alan uyuşturucu tacirlerini yakalamak ve terörün finans kaynaklarını yok etmek maksadıyla Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığınca “KIRAN-11 Diyarbakır-Lice Bölgesi Narko-Terör Operasyonu” başlatılmıştır.

 

1260 GÜVENLİK GÖREVLİSİ KATILIYOR

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bahse konu operasyonda, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığında görevli; Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat, Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan bin 260 personel (80 operasyonel tim) görev almakta.

40 MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ ELE GEÇİRİLDİ

Ayrıca, 2019 yılında yurt içinde yürütülen narko-terör operasyonları kapsamında 23 ton toz esrar, 20 ton kubar esrar maddesi ve (40 milyon) kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
Terörün ve finans kaynaklarının tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen “KIRAN” operasyonlarının, halkın desteği ile kararlı bir şekilde başarı ile devam ettiği vurgulandı.

PKK'YA SINIR DIŞI DARBE DE VURULDU

MSB'den yapılan açıklamada "Kahraman Mehmetçiklerimizin başarılı operasyonlarla inlerine girdiği Irak’ın kuzeyi Zap bölgesinde 2 PKK’lı terörist daha hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildi" denildi.

PKK'YA SON ZAMANLARIN EN BÜYÜK DARBESİ VURULUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar düzenleyen terör örgütü YPG/PKK'ya karşı kararlı mücadelesini sürdürüyor.

28 ŞEHİT VERDİK, 1320 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

1 Eylül-30 Kasım arasındaki 3 aylık sonbahar döneminde terör örgütü YPG/PKK saldırılarında 28 güvenlik görevlisi şehit oldu, aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu 30 sivil yaşamını yitirdi. Sonbaharda yurt içi ve dışındaki operasyonlarda aralarında sözde sorumluların da bulunduğu 1320 terörist etkisiz hale getirildi.

SALDIRI HAZIRLIĞINDAKİ 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Sinat-Haftanin bölgelerinde eylem hazırlığındaki 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada, Zap ve Sinat-Haftanin bölgelerinde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 3 PKK'lı teröristin düzenlenen hava destekli operasyonlarla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonların hız kesmeden devam edeceği belirtildi.

 

 

KAYNAK: HABER7, İHA
YORUMLAR 11
  • 16BS 4 yıl önce Şikayet Et
    Bekaa vadisi çinhindi gibi hint keneviri merkezi sanki çinhindi sanki hayret kaçıncı operasyon ALLAH CC asker ve polisimizin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerinin kutsa davaları insanları zehirlemek başka emperyalist ülkelere para karşılığında taşeronluk yapmak vs bunları kürt halkı görüyor
    Cevapla
  • Ayetullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun uyuşturucuyu yok etmek teröre en büyük darbedir inşaallah bu namussuzların kökünü kurutursunuz
    Cevapla
  • Turk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yakalanan teroristlerin hemen vatandasliktan cikarilip tum mal varliklarina el konulup sinirdisi edilmelidir.
    Cevapla
  • meyyid 4 yıl önce Şikayet Et
    hala idam gelmediği sürece bu hainler bitmez.en azından sadece vatan hainlerine idam getirin..
    Cevapla
  • melik 4 yıl önce Şikayet Et
    O zamanda başa gelen ,vatan hainliği ile suçladığını idam eder. En iyisi nefsi müdaafaa dışındaki adam öldürmenin cezası idam olsun. İdam cezası yoruma açık bırakılamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!