'One Minute' çıkışından sonra dinlemeye başladılar

Eski İçişleri Bakanı, AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında 17-25 Aralık döneminde yaşananlar ve terör örgütü FETÖ hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 22.12.2019 11:38 GÜNCELLEME 22.12.2019 12:28
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Başkent Kulisi'ne konuk olan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ala, 17-25 Aralık dönemindeki amacı ve devleti dinlemeye başladıkları zamanı anlattı.

 

 

Efkan Ala'nın açıklamalarından satır başları:

17-25 Aralık döneminde Türkiye'nin Yap-işlet-devret sistemiyle yapmış olduğu icraatler tarumar edilmek istendi. 25 Aralık'tan sonra birçok ilde operasyonlar düzenlemek istediler. Bu süreçte başbakanın evinin önünde Özel Harekat konuşlandırdık. 

 

 

ONE MİNUTE'TEN SONRA DİNLEMEYE BAŞLADILAR

Hükümeti dinlemeye 'One minute' çıkışından sonra başladılar. İlk dosyayı bu süreçte açtılar. Hükümet hakkında dosya tutmaya başlıyorlar. Memurların bile yaptıklarını hükümete yıkmak için birikim yapıyorlar.

Abdullah Öcalan'ın teslim edilmesinden sonra bir ay sonra Fethullah Gülen ABD'ye gidiyor. Uyanık olmak gerekiyor. Arap ülkelerinin başına gelenleri bizim başımıza da getirmek istiyorlar. 

Türkiye'nin aldığı bu yolu, bunun önderi olan Recep Tayyip Erdoğan'ı, onunla birlikte iş yapan kadroyu, hepsini birden taruman eden bir anlayışla karşı karşıyayız. Türkiye'de demokrasisyle Cumhurbaşkanı'mızın tarihe geçen duruşlarıyla, bizlerin ülkeyi, memleketi korumaktan başka bir düşüncemizin olmamasından dolayı Türkiye bu badireleri atlattı. 

YAZIŞMALARLA BİRBİRLERİNE ÜMİT VERDİLER

ByLock iletişim ağı ortaya çıktı. Kendi aralarında kodlama sistemiyle yapılan yazışmalarda sürekli birbirlerine ümit verdiler. Örgütün elebaşları 15 Temmuz'u biliyorlardı. Şuanda bile bu tarz konuşmalar ortaya çıkarılıyor. Halen operasyonlar devam ediyor. Kendilerini diri tutmaya çalışıyorlar. Zaman zaman videolar yayınlayan FETÖ elebaşından talimat alıyorlar. 

17-25 Aralık'ta 15 Temmuz'daki gibi milletten açık bir destek alınamadı. Bunun nedeni ise düşman içeriden geldiği zaman milletin kafasında 'Acaba' sorusu oluştu. 

DEVLETİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞTILAR

Stratejik olarak gördükleri her yeri ele geçirmeye çalıştılar. AK Parti'den önceki koalisyon döneminde bir yasa çıkarttılar. Emniyet Şura'sı 1. sınıf emniyet müdürünün kimin olacağını belirleyebilecekti. Bir polis şurası kurdular. Bu sayede istedikleri gibi emniyette atama yapabildiler. Bu olaylar AK Parti'den önce gerçekleşti. Bununla birlikte Emniyet müdürleri kendi adamları oldu. Onlar da daha aşağıya kendi adamlarını yerleştirdi ve böyle bir kümelenme ortaya çıktı. 

YORUMLAR 15
  • izmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    peki siz ne yapıyodunuz ozamanlar
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Tayyib'e karşı olanın, Mutlaka ; Türkiye'yi beğenmeme, Yabancıya yanaşma, İslamiyeti eleştirme, yahudi sistemlerine girme weya entegre olma gibi bir derdi wardır.
    Cevapla
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanı bozuk vatan hainleri
    Cevapla
  • yorucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahım fetöcülerin en gizli, en kriptolarını dahi en sağlam, en güçlü delillerle yakalat, hiçbiri kurtulamasın. Allahım, fetöcüleri bu güne kadar helak ettiğin topluluklardan daha şiddetli, daha elim ve ibretlik bir şekilde helak et, hiçbiri kurtulamasın. Allahım, fetöcülerin hile, hurda, hırsızlıkla, her ne ad altında olursa olsun bu Milletten, Devletten, Ümmeti Muhammed' den aldıkları, çaldıkları, gaspettikleri her makamı, mevkiyi, rütbeyi, her faydayı ve her kuruşu fitil fitil burunlarından getirterek getirterek gerek yurt içı gerek yurt dışından aldırt Yarabbim. Şehitlerin kanını yerde, zulmettikleri, mağdur ettikleri mazlumların ahını yerde bırakma Allahım.
    Cevapla
  • kul olalım 4 yıl önce Şikayet Et
    elfü elfi amin Yarabbi
    Cevapla
  • yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin Yarabbim
    Cevapla
  • Şimşek 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin Ecmain
    Cevapla
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin İNŞALLAH.
    Cevapla
  • Avrupalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun kardeşim. Bu duaya Yarattığı var olup yok ettiğinin sayısınca Amiiiin demek düşer bize.
    Cevapla
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    Eskimişleri partatma yarişina girdiniz
    Cevapla
  • Bekir SAĞLAM 4 yıl önce Şikayet Et
    Oflu eskileri parlatma değil, unutanlar hatırlasın diye bunlar, bazı kuş beyinliler çabuk unutuyor veya tiyatro diyor, senin de onlardan olmamanı temenni ederim!
    Cevapla
  • hakiçin 4 yıl önce Şikayet Et
    dostunu duşmanını anlamayanlara ve bılmeyenler ogrensın.duymak ıstemeyenler hakıkatı ogrenmek ıstemeyenler harıç
    Cevapla
  • GaziAntepli 4 yıl önce Şikayet Et
    dosttu dusmani bilelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı