'Kanal İstanbul' için direndi, İmamoğlu görevden aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Kanal İstanbul' projesi ÇED raporuna daha önce sunduğu olumlu görüşünü değiştirmeyen, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin'i görevden aldı. İmamoğlu, Prof. Dr. Alarçin'in yerine Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçler’i atadı.

'Kanal İstanbul' için direndi, İmamoğlu görevden aldı
'Kanal İstanbul' için direndi, İmamoğlu görevden aldı
GİRİŞ 26.12.2019 17:29 GÜNCELLEME 26.12.2019 17:31
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Kanal İstanbul' projesi ilgili siyasi tartışmalar sürerken, konunun yansımaları İBB bürokrasisini de etkiledi. Edinilen bilgiye göre, ‘Kanal İstanbul' projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporuna önceki yönetim zamanında olumlu görüş bildiren Prof. Dr Alarçin´in, yeni yönetim zamanında görüşünü değiştirmesi istendi. Yeni yönetimin hazırladığı rapora imza atmayan Prof. Dr Alarçin´e "Sizinle çalışamayacağız" dendi. Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Alarçin, yıl sonuna kadar izne ayrıldı.

 

 

‘Kanal İstanbul' projesi nedeniyle görevden alındığı öne sürülen Prof. Dr. Alarçin iddiaları doğrularken, daha fazla açıklama yapabilmek için üniversitesinden izin alması gerektiğini söyledi.

İBB'nin yeni yönetiminin eylül ayında görev süresi dolan Prof. Dr. Alarçin´in, görev süresinin bir yıl uzatılması için Yıldız Teknik Üniversitesi´ne yazı yazdığı da belirtildi. Ancak İBB, görev süresinin bir yıl uzatılmasını istediği Prof. Dr. Alarçin´i ‘Kanal İstanbul' konusundaki görüşünü değiştirmediği için 2,5 ay sonra görevden aldı.

 

 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı´na Prof. Dr. Fuat Alarçin´in yerine Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşen Erdinçler´i atadı.

YORUMLAR 57
  • çepnioğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bilim değil siyaset konuşacak.. Hamlinin okulu hala hain yetiştiriyor
    Cevapla
  • önkonyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    onun atadığı kişileri de bakanlık görevden alsın
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz ölçü bu nasıl yorum iyi sen ikna olana kadar memleket dursun yatırım yapilmasin sen bunların ne zaman ikna olduğunu gördün memleket yararına ne yapmışlar ki
    Cevapla
  • Önce Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Biraz ölçülü, hakaret icermeyen, ötekileştirmeyen dil kullanalım beyler, bayanlar. Kanal İstanbul'un ülkemize faydası olacak ise, ekonomiye katkısı olacaksa, herhangi bir stratejik ve milli güvenliği tehlikeye sokmayacak bir durumu var ise, ülkemizin ve bütçemizin elverdiği şartlarda yapılmasına kimse karşı çıkmaz. Burada eleştiren, görüşünü belirten herkesi cehapekaka ilan ederseniz, OLMAZ. Ötekileştirirseniz OLMAZ, hakaret ederseniz OLMAZ, kaybeden bizler oluruz. İnsanların görüşüne, düşüncesine, eleştirel yaklaşımlarına saygılı olmalıyız, onlar eleştirdikçe bizler doğuruyu anlatacağız ve ikna olana kadar da mücadele edeceğiz. Vurup kırmayla, hakeret etmeyle OLMAZ.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir chpkklıyla bütünleşmek anlaşmak istemiyorum mümkünse ayrışalım daha fazla..
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle katılıyorum
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte demokrat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı