Türkiye sağlık alanında öncü bir ülke

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, “Türkiye sağlık alanında birçok yeniliğe, birçok gelişime öncü olan bir ülke. Daha önce ülkemizde üretilmeyen birçok tıbbi cihaz artık üretilmeye başlandı” dedi.

GİRİŞ 29.12.2019 12:55 GÜNCELLEME 29.12.2019 13:14
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Sağlık Federasyonu Başkanı Dinç, Türkiye'de sağlık alanında atılan adımlar ve gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Tıbbi cihazların Türkiye'de yerli ve milli imkanlarla üretilmeye başladığını belirten Dinç, ”Türkiye sağlık alanında birçok yeniliğe, birçok gelişime öncü olan bir ülke. Daha önce ülkemizde üretilmeyen birçok tıbbi cihaz artık üretilmeye başlandı. Dünyada artık yeni tedavi yöntemlerini Türk cerrahları ve Türk sanayisi tarafından ciddi anlamda geliştirme ve üretme faaliyetleri devam etti.

 

 

Özellikle 2019 yılına baktığımız zaman dünyada üretilmeyen bir yapay kalp cihazı Türkiye'de üretildi ve Türk cerrahlarıyla beraber bu iş çok ciddi anlamda yapıldı. Bunlarla beraber damar robotlarımız var. Damar robotlarıyla özellikle açık kalp ameliyatlarında, damar ameliyatlarında, bacak ameliyatlarında, bu ameliyatları artık kapalı yapma yöntemleri Türkiye'de gerçekleştirildi. Bunun bir muadili başka ülkelerde yok” diye konuştu.

Yerli üretimin Türk ekonomisi açısından olumlu etkileri olduğuna işaret eden Dinç, “Biz geçtiğimiz yıllarda bir beyinden pıhtı çıkartma işlemine 250 bin Türk lirası para ödüyorduk. Türkiye yerli sanayisi tarafından üretildiği an itibarıyla bu rakamın onda birinden daha aşağı rakamlara Türk sanayisi üretildi. Yaklaşık 12 bin Türk lirasına beyinden pıhtı çıkartma cihazlarını Türk sanayisi üretti. Klinik çalışmaları yapıldı, dünyaya satılıyor durumda” şeklinde konuştu.

 

 

Dinç, 2020 yılı hedeflerine değinerek, özellikle kalp ve damar sağlığıyla ilgili girişimleri olacağı müjdesini verdi. İlaç alanında da önemli girişimleri olduğunu belirten Dinç, “Kanser aşısıyla ilgili birçok AR-GE faaliyetlerimiz çok ciddi anlamda yapılıyor. Bunlarla beraber biliyorsunuz aşının amacı tedavi etmek değil, hastalığı önlemektir. Hastalığı önlemek bizim açımızdan hasta olmaktan daha önemli. Türkiye bir aşı ülkesi olacak ve bununla birlikte 2020 yılında Ar-Ge faaliyetleri sadece kanser aşısıyla değil, yerli ilaç molekülü üretimi alanında da hızlı bir şekilde ilerleme kaydedecektir” dedi.

Türkiye'nin sağlık sektöründe adını dünyaya duyurduğunu vurgulayan Dinç, “Bizim sosyal güvenlik kurumumuzda yaklaşık 15 ile 20 milyar Türk lirası civarında tıbbi cihaza para harcıyoruz. Biz bunun daha öncesinde baktığımızda tamamını yurt dışından ithal ediyorduk bundan 18 yıl önce. 7 buçuk milyarlık bütçeye artık tıbbi cihaz sanayii geldi. Tıbbi cihaz sanayisi artık yerinde duramıyor, artık kabına sığmıyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 10
  • Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen ucuza satmayın
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizin büyük çalışmaları ile üretenlerimizden, bütün hastalıkları pratik tedavi edebilen teknikleri ve teknolojileri geliştirip bulmalıyız, üniversitelerimiz, araştırma hastanelerimiz bu konularda daha fazla araştırmalar yapmalıdır. Aşılarımızı ilaçlarımızı tıbbı araç gereçlerimizi aynı savunma sanayimiz gibi daima yerli milli üretelim.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogrudur ama bende iddia ediyorum Dünyanin en suratasiz soguk yüzü gülmeyen hasta $ikayetini anlatirken gözleri uzayda gezen hasta doktor odasina girdigi zaman tebbesüm bile etmesini bilmeyen mutsuz´hasta yüzüne bakmadan neyin var diye soran sosyal terbiyesi olmayan doktorlar ile dolu olan´parali hastanelerde ise bunlarin hepsi olan da tek ülke..
    Cevapla
  • mango 4 yıl önce Şikayet Et
    Ülke nüfusu 75 milyon, acil servislere başvuru sayısı 150 milyon ve dünyada başka örneği yok. (istiyorsan araştır.)okadar iş yükünün ve tükenmişliğin arasında kimse sana sırıtmaya mecbur değil.
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    ortalama olarak insan kalitemizi yükseltmemiz gerekiyor. herkes kendini sorgulayarak ve çevresini değiştirmeye çalışarak işe başlamalı.
    Cevapla
  • can 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet dünyada başka örneği olmayacan da beleş diye her gün hastane bekleyeen millette yoktur. Dr ne yapsın günde 400 hasta bakıyor.. İşine bak sen
    Cevapla
  • Samimi 4 yıl önce Şikayet Et
    samancilara duyurulur .
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemal uretmeye ne gerek var daha ucuza satin alabiliriz der kesin ama teknolojiden uzak kalacagimizi yedek parcalarini ana malzemeden daha pahaliya satacaklarini dusunemez hesap uzmani ya sozde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar