Resmen açıklandı! AK Parti'ye geçmek istiyorlar

Son Dakika: 31 Mart’ta seçilen 85 belediye başkanı AK Parti’ye geçmek için temas kurdu. AK Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre 35 başkan aranan kriterleri karşılıyor. Geçiş yapmak isteyenler arasında Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Osmaniye, Yozgat, Elazığ, Yalova ve Ağrı’dan ilçe belediyeleri var. Rozetlerin 14 Ocak’taki grup toplantısında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takılması bekleniyor.

Resmen açıklandı! AK Parti'ye geçmek istiyorlar
Resmen açıklandı! AK Parti'ye geçmek istiyorlar
GİRİŞ 06.01.2020 06:21 GÜNCELLEME 07.01.2020 05:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Yerel seçimlerde farklı partilerden belediye başkanı olan isimlerden, AK Parti’ye geçmek isteyenlerin sayısı günden güne artıyor. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından henüz bir yıl bile geçmemişken hareketlilik artmaya başladı. Kayseri’nin İncesu ilçesinde İYİ Parti’den belediye başkanı seçilen Mustafa İlmek’in, meclis üyeleri ile birlikte AK Parti’ye geçmesiyle başlayan süreç devam ediyor.

 

PEŞ PEŞE GEÇİŞ YAPTILAR

İlmek’i Osmaniye Hasanbeyli’nin Saadet Partili (SP) Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu izledi. Osmaniye’den Böcekli Beldesi’nin CHP’li Belediye Başkanı Doğan Öztürk ile Elazığ Bükardı Belediyesi’nin bağımsız belediye Başkanı Hüseyin Açmaz ve Erimli Beldesinin Demokrat Parti’li Belediye Başkanı Cihan Yılmaz takip etti.

 

Geçtiğimiz hafta AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığında gerçekleşen toplantında partiye geçmek isteyen belediye başkanlarıyla ilgili bir toplantı yapıldı.

KRİTERLERE UYANLAR KABUL EDİLECEK

Toplantıda, AK Parti’ye belediyecilik anlayışına uyabilecek isimler tek tek değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre, AK Parti’ye İYİ Parti, CHP, SP ve bağımsızlardan geçmek isteyen belediye başkanı sayısı 85’e ulaştı. Ayrıca, özellikle belde belediye başkanlarının yoğun ilgi gösterdiği, şu an için değerlendirme aşamasında oldukları belirtildi.

35 BAŞKANA VİZE ÇIKTI

Şu ana kadar yapılan değerlendirmelerde yaklaşık 35 belediye başkanının AK Parti’ye geçmek için mevcut kriterleri karşıladığı öğrenildi. Geçiş yapacak iller arasında Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Kayseri, Osmaniye, Yozgat, Elazığ, Yalova ve Ağrı’dan ilçe belediyeleri olduğu kaydedildi.

ROZETLER ERDOĞAN’DAN

AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, AK Parti’ye geçmesine karar verilen belediye başkanlarına ise rozetlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takılacağı kaydedildi. İlk rozetlerin Meclis açılışının ardından 14 Ocak’ta yapılması beklenen AK Parti Grubu’nda takılması bekleniyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 20
  • SSK SOYGUNCUSU 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis hemen alın
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Her önüne geleni partiye katmayın, iyi araştırın. Sonra hem parti, hem akp li seçmen hem de ülke sıkıntı çekiyor.
    Cevapla
  • öneri 4 yıl önce Şikayet Et
    bu belediyeler destek verin belediyeciliği öğretin danışmanlık verin hizmet yapsınlar tekrar seçilsinler
    Cevapla
  • Siyah gerisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne eytesi kardesim benim babam nerdeyse 35 yasinda emekli olmus sana hangi devlet 40 sene maas verecek ondan sonra ssk batmis batar tabi avrupada 65 yasinda emekli oluyon
    Cevapla
  • vatanislam 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen benim babamda 43 yaşında emekli oldu şuan 70 yaşında 27 senedir emekli maaşı alıyor. bu sistem kesinlikle yanlıştı. Ben 98 işe girişliyim beni de çok etkiledi bu sistem ama çocuklarımız için bu sistemin olması gerekiyor. ne güzel dünya herkes kendini düşünüyor geleceğin ne olacak bir de ona bak cehalet çok kötü
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte Başkan İşte Ak parti.Ak partili olmak kalite demek.İtina demek.Vatan Millet demek.Halka hizmet demek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor