Bakan Ziya Selçuk'tan sözleşmeli öğretmenlik açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk sözleşmeli öğretmenliklerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Ziya Selçuk'tan sözleşmeli öğretmenlik açıklaması
Bakan Ziya Selçuk'tan sözleşmeli öğretmenlik açıklaması
GİRİŞ 16.01.2020 15:08 GÜNCELLEME 16.01.2020 15:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'a sorulan ''Kadro bekleyen öğretmenler konusu var. Seksen bin civarında sözleşmeli öğretmen devlet okullarında görev yapıyor. Bunların kadro beklentileri var. Bu beklenti karşılanacak mı?'' şeklindeki soruya Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ''Kanun çok açık, 4+2 yıllık bir sözleşmelilik söz konusu iken biz bunu 3+1'e indirdik, yani dört yıl içerisinde kişinin kadrolu öğretmen gibi bir statüye geçmesini sağlıyoruz. Şimdi Türkiye şu dönemde belirli şartları oluşturmadan sözleşmeli öğretmenlikten vazgeçme durumunda değil. Ve sözleşmeli öğretmenlik sayesinde bütün bölgemizde eşit dağılımlı bir öğretmen ihtiyacı karşılanabiliyor. Sözleşmelilerin dışında ücretli öğretmenlerimiz de var. Ücretli öğretmenliğin şartlarının daha da iyileştirilmesi konusunda bazı çalışmalarımız var.'' dedi. 
 

YORUMLAR 6
  • Fizikçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Fizik öğretmenliğini de kontenjanı artirilsa iyi olur.
    Cevapla
  • DR.MR. 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet çalışanları sözleşmeli olsun.Hatta her cami nerede ise oranın vatandaşı maaşı karşılasın.Laik ne demek Millet anlasın.Devlet hiçbir iş yapmayana maaş vermesin.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler tamamen devletin olmalı. Yönetim farklı olabilir. Devletin Milletin belirlediği kurallara değerlere kriterlere göre eğitim vermeli. Milletçe İslam eğitimi, güreş, yüzme atıcılık binicilik halter teknoloji eğitimi almalıyız çünkü biz asker bir milletiz. Biz Kuranı Kerim ve Hadisleri ilai kelimetullah ile görevli Milletiz. Bunları istemeyenlerin de kimliklerini verin gitsinler.
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Ok.
    Cevapla
  • remö 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım üçretli öğretmen saat üçretleri cok komik asgari üçret dahi alamıyor hiç bir sosyal hakkı yok fakat aynı dersleri veriyor Başkan söz vermişti açil iyileştirme bekliyor öğretmenler
    Cevapla
  • mahçup 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım Edebiyat öğretmenliğine kontenjan açabbilirmisiniz 7 yıoldır atama bekliyorum öldüm bittim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi