Pasaport polislerinin kıyafetindeki eleştirilen detay değişti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, pasaport polislerinin kıyafetlerinde değişikliğe gitmişti. Tanıtılan kıyafetlerde 'Turkey' yazısının eleştirilmesi üzerine 'Türkiye' olarak değiştirildi.

GİRİŞ 22.01.2020 09:37 GÜNCELLEME 22.01.2020 11:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İstanbul Havalimanı'nda görev yapan pasaport polisleri, yeni kıyafetleri ile çalışmaya başladı. Pasaport polislerinin turkuaz renkli yeni kıyafetlerinin üzerinde "Türkiye" yazısı dikkat çekti.

 

 

'TURKEY' DEĞİŞTİRİLDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine geçen ay Emniyet Genel Müdürlüğü Hudut Kapıları Daire Başkanlığı, pasaport polislerinin kıyafetlerinde değişikliğe gitmişti. İlk tanıtımda Türkiye'nin 'Turkey' olarak yazılması tepki çekmişti. Bunun üzerine değiştirilen yazı 'Turkey' oldu. Havalimanındaki yaklaşık 600 pasaport polisi, 278 gidiş-geliş bankosunda, üzerinde "Türkiye" yazılı kıyafetleri ile yolculara hizmet veriyor. 

 

 

Geçen ay değişen ve Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kullanılmaya başlanan turkuaz renkli kıyafetlerinin ön kısmında "Turkey" yazısı yer alıyordu. Kıyafetlerde bulunan "Turkey" yazısı eleştirilere neden olunca değişikliğe gidilerek "Turkey" yerine "Türkiye" yazısı kullanılmaya başlandı. 

YORUMLAR 10
  • F.Tan 4 yıl önce Şikayet Et
    Sunlara birazda insanlar´la nasil iletisim kurulur dersi verin. Hepsinin burnu havada insanlari sürekli tersliyorlar. Yazik güzel Ülkeme...
    Cevapla
  • Cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalamak bu memlekette en fazla prim yapan şey olmuş saçma sapan meseleler ile gidersen kimse seni ćekmez bireysel meseleni genele yayma Fettan olma f.tan
    Cevapla
  • hadi oradan 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte biz günlük düşünen bi milletiz, ileri görüşlü değiliz bu sebep böyle yap boza dönüyor her işimiz... Turkey hindi demek, sorun bakalım ecnebilere turkey deyince kaç kişi TÜRKİYE DEVLETİ DİYECEK.
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıcaya laf edenler bugün türkçe denilen dili bile doğru düzgün konuşamıyor. Tarihçiler de dil bilimciler, osmanlı zamanında günlük hayatta kullanılan kelime sayısının 10.000'in üzerinde, literatürün ise 40.000'in üzerinde olduğunu yazıyorlar araştırmalarında. Bugün, arap alfabesinden kurtularak güçlendirildiği(!) idaa edilen modern türkçe de, günlük konuşma dilinde kullanılan kelime sayısının 2000'in altında olduğu belirtiliyor. Utanmadan Osmanlı medeniyetine cahil diyen bu zihniyeti, Allah c.c. bir an önce bu memlekette kurutsun inşallah.
    Cevapla
  • koçum 4 yıl önce Şikayet Et
    türkey ne la TÜRKİYE bitti
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    turkey ne la
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü