Hayırsever vatandaş mahallelinin borç defterini kapattı

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bulunan bir bakkala gelen vatandaş, iş yeri sahibine 7 bin TL para vererek, veresiye defterini satın aldı. İş yeri sahibi ise bakkalın kapsına ‘Bu dükkanın veresiye defteri bir hayır sever tarafından satın alındı’ yazılı kağıt astı.

Hayırsever vatandaş mahallelinin borç defterini kapattı
Hayırsever vatandaş mahallelinin borç defterini kapattı
GİRİŞ 24.01.2020 19:55 GÜNCELLEME 24.01.2020 19:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Olay, dün akşam saatlerinde Kocaeli’nin İzmit ilçesi Bekirdere Mahallesi Tavşantepe Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde cadde üzerinde bulunan Selahattin Karagöz isimli vatandaşın işlettiği bakkala gelen bir vatandaş, Karagöz ile bir süre sohbet etti.

Sohbet sırasında vatandaşların kendisine ne kadar borcunun olduğunu soran vatandaş, daha sonra defteri satın almak istediğini söyledi. Duruma ilk başta şaşıran Karagöz, daha sonra yaklaşık 7 bin TL değerindeki borç bilgilerinin defterde yazılı olduğunu söyledi. Vatandaş daha sonra cebinden 7 bin TL para çıkartarak Karagöz’e verip veresiye defterini aldı.

VERESİYE DEFTERİNİ ALAN VATANDAŞ KAYIPLARA KARIŞTI

Hayırsever vatandaş, Karagöz’e ismini açıklamak istemediğini söyleyerek, kendisinden dükkanın girişine ‘Bu dükkanın veresiye defteri bir hayır sever tarafından satın alındı’ yazılı kağıt asmasını söyledi. Bakkalın önünden geçtiğinde yazıyı kontrol edeceğini söyleyen hayırsever vatandaş, içeri bir müşterinin girmesi üzerine dışarı çıkarak kayıplara karıştı. Bakkal sahibi Karagöz, gazetecilere yaptığı sözlü açıklamalarda hayırsever vatandaşı tanımadığını ancak, müşterilerinin durumdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 13
  • sel yaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bu hayırsever kardeşimizden hem akıllı hem bilgili hem duygulu hem de cömert , işleri güçleri ni yaratan Allah her daim rast getirsin Ailesini kazadan beladan korusun Amin
    Cevapla
  • hackan 4 yıl önce Şikayet Et
    Buyuk marketler zinciri sahipleri de kucuk market ve bakkallarin veresiye defterlerini satin alabilirler. Sonucta onlarin islerine de tas koyan onlar.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH RAZI OLSUN ne guzel bir insan bizde verebilsek yapabilsek inşaALLAH
    Cevapla
  • Murattürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı bir mahallede market işletiyorum bu olaya öncülük eden Atalarımızın bize miras bıraktığı bu güzel davranışı yeniden yeşerten bu güzel olaya öncülük eden hayırseverden ve onun yolundan giden kardeşlerimizden ALLAH razı olsun İNŞAALLAH artarak devam ediyor ve edecek aynı şekilde banada bir hayırsever gelerek 2-3 kişinin hesabını kapattı,zaman ve zamane insanları ne kadar bozulursa bozulsun genlerimizde o İman o İslam ve iyilik ateşi günü geldiğinde yeniden harlanıyor tıpkı 15 temmuz'da ve bu tür durumlarda kendini ortaya çıkarıyor Yüce Mevlam bütün İslam coğrafyasının ve bütün mazlum kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun
    Cevapla
  • Hamza 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun bu davranışı tekrar yeşertiyor diyecegine sende veresiye Defterini yaksana!
    Cevapla
  • igirmibeşli 4 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun ve sayılarını arttırsın birde bizim defteride temizleyen olsa hemde ambu kış günü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak