Esad'ın saldırısı sonrası bir acı haber daha! Şehit sayısı yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hain saldırısı sonucunda şehit sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, şehit olanların 5'inin asker, 3'ünün sivil olduğunu belirtti. Şehitlerin kimlikleri de belli olurken, MHP, CHP, İYİ Parti ve bakanlar olmak üzere Türkiye içinden de peş peşe tepkiler geldi.

GİRİŞ 03.02.2020 17:47 GÜNCELLEME 04.02.2020 05:49
Bu Habere 343 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan son dakika açıklamasında, İdlib'de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlara, bulunacakları yerler önceden koordine edilmesine rağmen Esad rejimi unsurlarınca topçu atışının yapıldığı belirtildi.

ŞEHİT SAYISI ARTTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin İdlib kentinde rejim unsurlarının hain saldırısı sonucunda şehit sayısının 8'e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, şehit olanların 5'inin asker, 3'ünün sivil olduğunu belirtti.

 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Yoğun topçu atışı neticesinde 5 kahraman silah arkadaşımız ile 3 sivil personelimiz şehit olmuş, 4 silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz."

Türkiye'nin bölgeye yaptığı sevkiyattan bir kare...

ŞEHİTLERDEN 4'ÜNÜN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Rejim unsurlarınca İdlib'de gerçekleştirilen yoğun topçu ateşi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Onur Şükrü Özler ile Uzman Çavuş Uğur Kurt'un Gaziantep'teki ailelerine acı haber ulaştırıldı.

Askeri yetkililer, Onur Şükrü Özler'in (24) merkez Şehitkamil ilçesi Gaziler Mahallesi'ndeki evine giderek, şehit annesi Canan Abo'ya acı haberi verdi. Şehit annesi Canan Abo ile yakınları gözyaşı döktü. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Uğur Kurt'un (25) merkez Şahinbey ilçesi Mimarsinan Mahallesi'ndeki acı haberi alan yakınları gözyaşı döktü. Baba Abdurrahman Kurt ile anne Döndü Kurt'u, askeri yetkililer ve yakınları teselli etti.

Şehit Uğur Kurt'un evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehit evlerinin bulunduğu sokaklara Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SERKAN DEPREM'İN AİLESİNE DE ACI HABER VERİLDİ

Suriye rejiminin açtığı ateş sonucu İdlib'te şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Serkan Deprem'in, Osmaniye'de yaşayan ailesine şehadet haberi verildi.

İl Garnizon Komutanı Topçu Albay Emin Yılmaz Sancaktar, Bahçe Kaymakamı Müfit Gültekin, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner ve sağlık ekipleriyle, Düziçi ilçesi İstiklal Mahallesi'nde bulunan babaevine gelerek, baba Cemal ve anne Yeter Deprem'e acı haberi verdi.

Şehidin babaevine ve evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

Şehit Serkan Deprem'in, izinli gelerek ailesini ziyaret ettiği, anne ve babasının yanında bir süre kalıp, 2 gün önce görev yerine döndüğü öğrenildi.

Evli ve 2 yaşında bir çocuk babası olan şehidin, Düziçi'nde yapılacak cenaze töreninin ardından toprağa verileceği bildirildi.

AFYONKARAHİSAR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Orhan'ın (26) şehadet haberi, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde oturan annesine verildi. Şehidin babasının ise kamyon şoförü olduğu ve kent dışında bulunduğu belirtildi.

Sandıklı Kaymakamı Eflatun Can Tortop, İkmal Yarbay Özgür Ceritan ve beraberindeki heyet, şehidin annesi Fatma (50) ve babası Ali Orhan'ın (54) oturduğu Ece Mahallesi'ndeki eve geldi. Kaymakam Tortop ve beraberindekiler, şehidin annesi Fatma Orhan'a acı haberi verdi. Anne Orhan haberi alınca fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği anne, hastaneye götürüldü. Baba Ali Orhan'ın ise kamyon şoförü olduğu ve şehir dışında olduğu belirtildi.

Şehidin ailesinin evine Türk bayrakları asılırken, taziye çadırı kurulması için de çalışma başlatıldı. Acı haberi duyan komşular ve ailenin yakınları da şehidin evine geldi. Şehit Piyade Uzman Onbaşı Gökhan Orhan'ın bekar olduğu belirtildi. Şehidin ağabeyi Abdullah'ın (33) ise Antalya'da oturduğu kaydedildi.

CUMHURBAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Ukrayna ziyareti öncesi havalimanında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Saldırıda 9 askerimiz de 1'i ağır olmak üzere yaralandı. Türkiye, bu saldırının cevabını misliyle vermiş durumda, vermeye devam ediyor. Türkiye'nin kararlılığını sınayanlar hatalarını anlayacak. Türkiye daha önceki saldırılar gibi bu saldırıların da cevabını misliyle vermiş durumda. Çok farklı şekilde gerek Fırtına obüsleriyle, gerek F-16'larla belirlenen noktalar vuruluyor. Yürüttüğümüz operasyonları sürdürmekte kararlıyız. Şu anda harekat devam ediyor. Tespit edilen 40'a yakın nokta sürekli operasyonun hedefleri arasında. İlk belirlemelere göre 30-35 civarında karşı taraftan Suriyeli etkisiz hale getirilmiş vaziyette. Noktayı koymak yok. Rus yetkili makamlara da 'Muhatabımız siz değil, tamamen rejimdir. Önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz'." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR: BU SALDIRININ HESABI SORULACAKTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli saldırıyı lanetlerken, "Esad rejimi yıkılmadan, bu zorba cezasını bulmadan Suriye’ye huzur ve güvenlik kesinlikle gelmeyecektir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Suriye'nin İdlib bölgesinde, rejim güçlerinin saldırısında şehitlerin bulunduğunu ve çok sayıda askerin de yaralandığını aktaran Öztrak, şehitlere rahmet, yaralılara şifa diledi. Öztrak, koordinatları bildirilmiş konvoya yapılan bu saldırıyı lanetlediklerini ve kınadıklarını ifade etti. İdlib ve Suriye meselesinin Türkiye'nin yumuşak karnı haline geldiğini dile getiren Öztrak, artan tansiyon ve kaos içinde her zamankinden daha fazla sağduyuya ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Öztrak, askerlerin güvenliğini sağlayacak ve Suriye'den gelecek bir sığınmacı akınını engelleyecek tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İdlib'de rejim unsurlarının saldırısı sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kapalı bir oturumla acil toplantıya çağırdı. Milli varlığın başkalarının inisiyatifine bırakılamayacağını vurgulayan Akşener şunları kaydetti: "Tarih, birçok kez olduğu gibi, bizi yine önemli bir görevle karşı karşıya bırakmıştır. Ve yine tarihte örneği olduğu üzere, milli varlığımızın hedef alındığı zamanlarda, Türkiye Büyük Millet Meclisi mutlaka görevinin başında olmalıdır. Bu nedenle, kahraman ordumuz üzerinden, ülkemize ve milletimize yönelen bu alçak saldırı karşısında, milli bir görev çağrısını yapmak ihtiyacı hissediyorum. Suriye'de oluşan yeni ve ağır şartları değerlendirmek üzere, TBMM'yi kapalı bir oturumla ve acil olarak toplanmaya, iktidarı da milli duruşa katkı sunacak şekilde, aziz milletimizin vekillerini bilgilendirmeye ve tarihi sorumluluğunu yerine getirmeye çağırıyorum."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Rejimin açtığı ateş sonucu İdlib'te şehit olan dört askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyorum. İdlib mutabakatı hilafına yapılan bu saldırıya derhal karşılık verilmiştir. Askerlerimizin kanı yerde kalmayacak, failler hesap verecektir" dedi.

Saldırı sonrası yaptığı açıklamada İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Milletimizin başı sağolsun. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Devletimiz bu kalleş saldırının hesabını soracaktır!" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, "İdlib'de şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İdlip'te uğradıkları saldırı sonucu şehit olan 4 kahraman askerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır!" diye yazdı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada, "İdlib'te şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımız için şifalar diliyoruz. Kahraman askerlerimize rejim unsurları tarafından yapılan bu hain saldırıya cevap verildi ve verilmeye devam edilecek. Suriye rejimi, kahraman askerlerimizin yerleri önceden koordine edilmesine rağmen bir saldırı gerçekleştirdi. İdlib mutabakatı rejim tarafından bir kere daha ihlal edildi. Rejim bunun karşılığını daha sert şekilde görecektir" ifadelerini kullandı.

MHP'nin resmi Twitter hesabı üzerinden yayımlanan mesajda, "İdlip'te rejim unsurları tarafından yapılan saldırı sonucu 4 askerimiz Şehit, 9 askerimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz..." denildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise, "İdlib'de meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar dilerim" paylaşımda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamasında, "İdlib'de gerçekleşen saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerinin ve milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülnur Aybet de, "İdlib'te rejim tarafından açılan ateş sonucu şehit olan 4 askerimize Allah'tan rahmet, yaralı olan 9 askerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 343
  • Türkoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Chpkknın üzülmediği aksine sevindiğine eminim. Bunlar mezheplerinden dolayı esadçıdırlar
    Cevapla
  • serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    yuh be sen ne yaptın. niye mezhepçilik yapıyorsun. yazıklar olsun sana. iftira atmakla bu işler olmuyor.
    Cevapla
  • görüntü lazım 4 yıl önce Şikayet Et
    bombalama görüntülerini istiyoruz. bu şekilde dünyaya göstermezsek caydırıcılığımız kalmaz. lütfen gösterin!
    Cevapla
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Hulusi Akar Instagram hesabında bombalama görüntüleri paylaştı.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İlk İsrail uyandı şimdi de Rusya Osmanlı'nın geriye döndüğünü anladılar. Panik var ama korkunun ecele faydası yok. Hak geldi batıl yok oldu.
    Cevapla
  • FİTNECİLERE 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz sureyeli için orda değiliz, RUSYA ABD Fransa ve... Orda olduğu için oradayız fitneci. Orda olmazsak yanı başımızda Kürt devletini kurarlar f35 ve s400 verirler doğu anadoluyu isterler.4 değil 4000 şehitte versen kurtaramazsın ,fitneci. Sen ya fetöş sün yada chp militanısın.
    Cevapla
  • SSK SOYGUNCUSU 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere karşı çoooook sert olunmalı Suriyede kasıtlı bir soykırım ve milleti göçe zorlama var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum