İstanbul'da pistten çıkan uçak üçe bölündü! Acı haberler peş peşe geldi...

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir uçak pistten çıktı. İzmir-İstanbul seferini yaptığı öğrenilen pisten çıkan uçak kazada üç parçaya bölündü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında, 180 yaralının hastanelere sevk edildiğini ölü sayısının da 3'e yükseldiğini açıkladı. Vali Yerlikaya, ''olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır'' açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 06.02.2020 03:52 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:05
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

Alınan son dakika bilgisine göre; İstanbul Sabiha Gökçen'de İzmir-İstanbul seferini yapan uçak pistten çıktı. İçinde 175 yolcu, 2 bebek, 6 mürettebat olmak üzere toplam 183 yolcu bulunan uçakta yangın meydana geldi. Ekipler anında kazaya müdahale edip yangını söndürdü ve tahliye çalışmaları başlatıldı.

Kaza sonrası Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlara kapatıldı. 

 


Saat 18.00 sıralarında gerçekleşen olay sonrası Sabiha Gökçen'e olan tüm uçuşlar İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA DUYURDU: ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Çığ felaketinin yaşandığı Van'da açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar hastanelerimize erken dönemde sevk edilen, başvuran yaralı sayımız 180 kişi oldu. 180 kişi içinde ameliyatını planladığımız bir hastamız oldu, iki hastamız için de müdahalesi planlanmakta. Yoğun bakım şartlarında da tedavi gören iki hastamız söz konusu. Bu hem ameliyatı hem de yoğun bakım şartlarında takip edilen hastalarımız için genel durumlarının ağır olmadığını söyleyebilirim. Toplam müracaat eden 179 hasta içinde de herhangi durumu ağır ya da ciddi olan bir hastamız şu an söz konusu değil. 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini söyleyebilirim." 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Son dakika

PEGASUS'TAN AÇIKLAMA

Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda pistten çıkan uçak nedeniyle can kaybı bulunmadığını, yaralı yolcuların hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Pegasus Hava Yolları'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İzmir Adnan Menderes-Sabiha Gökçen seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC-IZK kuyruk tescilli uçağımız, bugün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştır. An itibarıyla, can kaybı bulunmuyor, yaralı yolcularımız hastanelere sevk ediliyor. Gelişmelerle ilgili bilgi verilmeye devam edilecektir" ifadelerine yer verildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Son dakika

THY'DEN AÇIKLAMA

Türk Hava Yolları Basın Müsaviri Yahya Üstün'ün yaptığı açıklamada, "Uçuş trafiğinin durdurulması nedeniyle 5 Şubat tarihli Sabiha Gökçen Havalimanı kalkışlı ve varışlı tüm seferlerimiz iptal edilmiştir. Misafirlerimiz uçuşları ile ilgili durumu web sitemiz ya da çağrı merkezimiz aracılığıyla öğrenebilirler" denildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Son dakika

UÇAKTA 155 TÜRK YOLCU BULUNUYORDU

Uçakta 155'i Türk olmak üzere, 4 ABDli, 4 Çinli, 3 Iraklı, 2 İsrailli, 2 Kırgızistanlı, 1 İsveçli, 1 Suriyeli, 1 Lübnanlı, 1 Kazakistanlı, 1 Faslı ve 1 Türkmenistanlı yolcunun olduğu aktarıldı.

Açelya isimli parçalanan uçağın Boeing 737-86J tipi olduğu belirtildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Son dakika

UÇAĞIN PİSTTEN ÇIKTIĞI YERİN GÖRÜNTÜSÜ

Uçağın pistten çıktığı yerin görüntüsü - Son dakika

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçağın pistten çıkmasına ilişkin soruşturma başlattı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Son dakika

MÜRETTEBATIN İSİMLERİ

Uçak mürettabıtının isimlerinin Kaptan F. Aslan, yardımcısı M. Pondaak, T. Kıvanç, T. Ayhan, S. Özbek, N. Dilki olduğu belirtildi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Son dakika

ULAŞTIRMA BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Canlı yayında açıklama yapan bağlanan Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan, sert iniş yapan uçağın kırıma uğradığını ve 177 yolcunun bulunduğu uçağın karıştığı kazada can kaybı olmadığını ve yaralıların bulunduğunu açıkladı.

Turhan, yolcuların bazılarının kendi imkanlarıyla uçaktan ayrıldığını, bazılarının acil servis birimleri tarafından tahliye edilmeye çalışıldığını söyledi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Son dakika

VALİ YERLİKAYA'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı’na bir yolcu uçağının inişten sonra pistten çıktığını, ekiplerin olay yerine sevk edildiğini ve yolcuların tahliye çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından Sabiha Gökçen Havalimanı’na bir yolcu uçağının iniş sırasında pistten çıkmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra pistten çıkmıştır. Olay yerine 112 Acil, İtfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, yolcuların güvenli şekilde tahliye çalışmaları başlatılmıştır" dedi.

Vali Yerlikaya gece saatlerinde yaptığı açıklamada, ''Olayın meydana geliş nedenlerinin tespiti için geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçak pistten çıktı - Kaza sonrası ilk görüntüler - Son dakika

YORUMLAR 139
  • Turabi 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar imam oğludur odur budur ben bilmem allah azza ve celle Azrail aleyhisselama ne demiş git şu felanca kulumun canını al demiş oda allahım ben bunu nasıl yaparım dedinde senden bilmeyecekler demiş demem oki vaktimiz doluysa bişeyleri Rabbim sebep gösterecek Rabbim cümlemize şehit olmayı ve imanla son nefesimizi vermeyi nasip eylesin İmamoğlu veya bi başkası gitse gidenleri gerimi getirecek.. Rabbim tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin kimseyi suçlamasına gerek yok. herkes kendine bakar çeki düzen verirse felaketler olmaz. Rabbim bu vatanı felaketlerden korusun.
    Cevapla
  • yorumsuz 4 yıl önce Şikayet Et
    bide ucak tipini yazsanız
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Kalitesiz "Boeing 737-86J"
    Cevapla
  • AÇELYA 4 yıl önce Şikayet Et
    Açelya isimli parçalanan uçağın Boeing 737-86J tipi olduğu belirtildi.
    Cevapla
  • Aylin 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya türk hava yollarındada buna benzer ksçtane kaza olmuş
    Cevapla
  • Murat Küçüktaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Pegasus seçimlerde propaganda yapıyırdu. Siyaset yapacağına işini yapsaydı keşke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!