Pistten çıkan uçak ile ilgili yeni gelişme! Bu görüntüler ilk kez yayınlandı

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İzmir-İstanbul seferini yapan bir yolcu uçağı, iniş yaptıktan sonra pistten çıkarak 40 metre yükseklikten toprak zemine çakıldı. 3'e bölünen uçaktan 3 kişinin cansız bedeni çıkartılırken, uçağın radar görüntüleri ortaya çıktı. İstanbul Valisi'nden de kaza ile alakalı yeni açıklama geldi.

GİRİŞ 06.02.2020 06:31 GÜNCELLEME 06.02.2020 09:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Pegasus hava yollarına ait İzmir-İstanbul seferini yapan uçak dün akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na teker koyduktan sonra pistten çıktı ve 40 metre yükseklikten toprak zemine çakıldı.

 

175 yolcu, 2 bebek, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi toplam 183 kişinin yer aldığı uçaktan 3 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, uçağın radar ekran görüntüleri ortaya çıktı.

 

18.19'DA TEKER KOYDU

Görüntülerde, 17.23'te İzmir'den havalanan uçağın 56 dakikalık uçuş süresinin ardından saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na indiği görülüyor.

VALİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Vali Ali Yerlikaya basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "PC 2193 sefer sayılı İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağı, saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkmıştır. Olayın hemen akabinde İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Başkanlığında Sabiha Gökçen Havalimanı Kriz Merkezi çalışmaya başlamıştır. Meydana gelen kazada; uçakta bulunan 175 yolcu, 2 bebek, 2 pilot ve 4 kabin görevlisi mürettebatın oluşan toplam 183 kazazedenin güvenli bir şekilde tahliyesi için 112 Acil Sağlık, 110 İtfaiye AFAD ve HEAŞ ekiplerimizce anında müdahale edilmiştir. Havayolu şirketi tarafından uçakta 12 ülkeden, 22 yabancı uyruklu yabancı uyruklu yolcu bulunduğu bildirilmiştir. Yaşanan bu elim kazada 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 174 yolcu ve 6 mürettebat yaralanmıştır. Yaralılarımız İl Sağlık Müdürlüğünce  belirlenen hastanelerimizde tedavi altına alınmıştır. Yaralılarımızdan 4'ünün sağlık durumu orta ağır, diğer yaralılarımızın durumu stabil olarak bildirilmiştir. Tedavi altındaki yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi almak isteyen yolcu yakınları, SABİM ALO 184 telefon hattını arayarak bilgi alabilirler. Havalimanı pisti saat 04.00'ten itibaren kullanıma açılacaktır. Olayın meydana geliş nedenlerinin tespiti için geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır. Milletçe hepimizi derinden üzen bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • CEMİL 4 yıl önce Şikayet Et
    bi ucak kaçpara acaba ?
    Cevapla
  • butik ali 4 yıl önce Şikayet Et
    sana kaç liralık lazım ?
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    İkinci el hasar kayıtlı var. 10 bine bırakırım sana.
    Cevapla
  • Bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    buraya yazabiliyosunda girip internetten niye bakamıyosun acaba kac para ?
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaç paraya kadar bakıyorsun.
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Otobüsle yaralı taşıyan bir zihniyet var. Acil kurtarma ekibi yetersiz, ambulans bir tane var. Sorumluluk sahibi yönetici yok. O uçaktaydım.
    Cevapla
  • Salih 4 yıl önce Şikayet Et
    Anti trol bey, trollükle bir alakası yok. Kaza yapan uçağın yolcusuydum ve çok şükür hafif yaralar ile kurtuldum. Yaşadığım aksaklığı dile getirmek sizin anlayabikeceğiniz ;çektiğim ağrıyı düşünebilecek potansiyeliniz yok. Azıcık empati yapamıyor işi hemen trole bağlıyorsunuz. Hakkımı aldınız...
    Cevapla
  • Antitrol 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz olaylarda dahi trollük yapmaktan kaçınmayayım bozuk zihniyet yine iş başında...
    Cevapla
  • Eng 4 yıl önce Şikayet Et
    Insallah pegasus bu kazalardan zatar gormez tek ucuz ucus saglayan yerli firmamiz
    Cevapla
  • Güner 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolmuşa biner gibi uçakla uçulmaz. Kimse canını yolda bulmadı. Uçak yolculuğu hak ettiği parayı almalı ve kaliteden ödün vermeden bu işi profesyonel yapmalı. Bunlara gözünü kapayıp yalnız ucuz olsun anlayışı insan hayatının Türkiye de ne kadar çok değersiz olduğunu gösterir.
    Cevapla
  • jeoo 4 yıl önce Şikayet Et
    millet azdı iyice sürekli uçakla bir yerlere gitme hevesi. bırak pahalı olsun az sefer kaliteli sefer olsun. milletin bu azgınlık hızına karşın tecrübeli pilot yetişmiyor. sonuçta da böyle millet üzerinde tecrübe edince de olan oluyor. çoğu pilota güvenmiyorum pilotluğa nasıl geçtiklerini bildiğim için.
    Cevapla
  • Karaalioglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bi kafa ya. Düşünceye bak. Yolcuları düşüneceği yerde havayolunun ucuz olmasından bahsediyor. Bu arkadaşa da insan deniyor.
    Cevapla
  • TEZEL 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Pegasus 189 TL ye osloya ucabiliyoruz aynı rota THY 1123 tl
    Cevapla
  • Sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Neden zarar görmesin. Bu kaçıncı kazası haberin yok galiba. İnşaallah en büyük cezayı alırlarda uslanirlar...
    Cevapla
  • Chp 4 yıl önce Şikayet Et
    Thy dusseydi chp ve yandaşları neler yazarlardı. Düşünün
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”