Uçak kazasında 5 kez anons yapıldı, pilotlar cevap veremedi

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kazanın gerçekleşmesinden 3 dakika 40 saniye sonra kule görevlisinin, Pegasus Hava Yolları pilotları ile iletişim sağlayarak durumlarını öğrenmek adına yaptığı anonslar frekansta yankılandı. Kule görevlisinin ve diğer pilotların anonslarına, Pegasus pilotları yaralı olduğu için yanıt veremedi.

Uçak kazasında 5 kez anons yapıldı, pilotlar cevap veremedi
Uçak kazasında 5 kez anons yapıldı, pilotlar cevap veremedi
GİRİŞ 06.02.2020 19:19 GÜNCELLEME 06.02.2020 19:19
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Pegasus Hava Yolları'na ait İzmir-İstanbul seferini yapan PC2193 sefer sayılı TC IZK kuyruk tescili Boeing B737-800 tipi yolcu uçağı dün saat 17.05'te İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalktı. Uçak saat 18.18'de Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistte tutanamayarak yola savruldu.

 

 

Kazadan hemen sonra Sabiha Gökçen Hava Trafik Kontrol Merkezi'ndeki kadın hava trafik kontrolörünün, pilotlar ile iletişim kurmak adına yaptığı anonslar iletişim frekansında yankılandı.Kontrolör saat 18:21'de pilota ulaşmak için sefer çağrı adı ile art arda anons yapmaya başladı.

5 KEZ ANONS YAPILDI, CEVAP GELMEDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ndeki hava trafik kontrolörleri 5 kez, seferin çağrı adı ile pilota ulaşmaya çalıştı. Kokpit ekibi yaralı olduğu için yapılan anonslara cevap veremedi.

 

 

İŞTE O ANONSLAR

O anonslar şöyle:

Kule: "Pegasus 87R ifadelerim alınıyor mu?

Kule: 87R Gökçen?

Kule:Kunuşan Gökçen ground, duyuyor musunuz beni?

Kule: Pegasus 87R?

Kule:Pegasus 87R?

Başka bir uçağın pilotu: 87R, sizi arıyor efendim Gökçen

UÇAK KAZASINDA HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün yaşanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri açıklandı.

Kazada hayatını kaybedenlerin Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt olduğu belirlendi. Cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumuna getirildi.

YORUMLAR 18
  • FIRTINA 61 4 yıl önce Şikayet Et
    Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olur!!!
    Cevapla
  • byrm 4 yıl önce Şikayet Et
    artık ağzı olana konuşma zamanı
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Kule inise izin verdimi vermedimi bu konu daha onemli yoksa pilot kendi basina goremi inis yapti hata kimdeyse cezasini cekmeli kural var kanun var pilotum diye istedigini yapmamali
    Cevapla
  • Bir baska pilotajci 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar sacma bir yorumdur bu. Hic bir pilot izin almadan inis denemez. Kendi inadini birak baska bir trafik olabileceginden daha buyuk olaylar meydana gelebilecegini senden daha once en ufak ayrintisina kadar bilir. Sen oturdugun yerde 1 sey dusunurken bir pilot birden fazla seyi dusunup analiz edip karar verir. Hic bir pilot veya gorevli bilerek birsey yapmaya calismaz hele 130 can size emanetken. Kaza kirim rapaorundan sonra ogrenirsin sucluyu haa tabi o rapor.cikana kadsr sen olsyi unutmazsan. Saygilar
    Cevapla
  • Sim 4 yıl önce Şikayet Et
    Polemiklerin dışına çıkarsak bu haberleşmenin kesilme durumunu tekrar simule edilmesi gerekli. Sonuçta kaza ve kader inancımız var ama bir suikast var mı teyide de muhtaçtır.
    Cevapla
  • selo 4 yıl önce Şikayet Et
    hocam haber biraz boş, sende iyi bakmamıssın belliki. anonslara cevap vermeme durumu kaza olduktan sonrası. öncesinde herhangi bir iletişimsizlik yok.
    Cevapla
  • Çözümüret 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölü var millet siyaset peşinde
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yoo kimsenin siyaset pesinde olduğu filan yok.Sen uyduruyorsun bunları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı