FETÖ, Yazıcıoğlu soruşturmasını kullanarak Hava Korgenerali dinlemiş

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 4 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmada, FETÖ mensubu hakim Mahmut Mavi’nin, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’yı hukuka aykırı şekilde dinlediğini tespit etti.

FETÖ, Yazıcıoğlu soruşturmasını kullanarak Hava Korgenerali dinlemiş
FETÖ, Yazıcıoğlu soruşturmasını kullanarak Hava Korgenerali dinlemiş
GİRİŞ 09.02.2020 12:16 GÜNCELLEME 09.02.2020 13:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

HSK, emekli Korgeneral Damcı’nın aleyhine hiçbir delil olmamasına rağmen telefonların dinlenmesi ile ilgili Hakim Mahmut Mavi’yi gazete ilanıyla savunma yapmaya çağırdı.

 

 

YAZICIOĞLU DOSYASINI KULLANMIŞLAR

FETÖ'nün, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’yla birlikte 4 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili soruşturmayı, dönemin Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı’yı yasa dışı dinlemek  için kullandığı ortaya çıktı. HSK, müşteki emekli Korgeneral Damcı’nın hukuk dışı dinlenmesiyle ilgili incelemesini tamamlayarak, bu işlemi yapan FETÖ soruşturmasında görevden ihraç edilen firari hakim Mahmut Mavi’nin yazılı savunması için gazeteye ilan verdi. HSK ilanında paralel yapı mensubu olduğu, aldığı emir ve direktifler doğrultusunda emekli Korgeneral Damcı’yı hukuka aykırı dinlediği ve bu dinlemeyi bir kez de uzattığı belirtildi.   

 

 

ZİRVE YAYINEVİ HAKİMİ

FETÖ ile bağlantısı nedeniyle Denizli hakimi olduğu dönemde meslekten ihraç edilen hakim Mahmut Mavi Zirve Yayınevi davasının da hakimiydi. HSK, Mavi ilgili daha önce de yine dinleme olayları nedeniyle işlem yaptı. Mavi’nin de aralarında olduğu 12 hakim hakkında geçen ıl sonunda işlem yapıldı. Mavi hakkında 'FETÖ/PDY adlı silahlı terör örgütünün amaç ve gayesi doğrultusunda planlı ve sistematik bir şekilde yürütülen organizasyonun parçası olduğu' tespiti de yapıldı. Mavi ile birlikte 12 FETÖ’cü hakimin, çeşitli terör örgütleri, organize suç örgütleri, uyuşturucu ve kaçakçılık gibi suçların işlendiği şeklinde sözde iddialarla bazı kamu görevlileri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu mensuplarının iletişimlerinin usul ve yasaya aykırı olarak tespit edilmesine, dinlenmesine ve kayda alınmasını sağladıkları belirlendi. Hakimler hakkında yine ilanla tebligat yapılarak, haklarında mesleğin şeref ve onurunu bozan veya mesleğe olan genel saygı ve güveni gideren nitelikte eylemlerde bulundukları gerekçesiyle işlem yapılacağı duyuruldu.

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Nezih Damcı, 2013 yılında emekli oldu. Korgeneral Damcı’nın özel bir havayolu şirketinde 6 yıldır pilotluk yaptığı öğrenildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Kürşat 4 yıl önce Şikayet Et
    İsmet kim dedi desteği çekerim çekerim diye net olarak açıklar mısınız ?
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    bence fetönün önemli makamlarda dinlemediği adamlar diye liste çıkartsanız daha iyi olur 1 sayfa çıkar dinlediği adamlar 100 sayfa
    Cevapla
  • halk ish.izmir 2 4 yıl önce Şikayet Et
    muhsin yazıcıoğlu kazadan 35 dk sonra bir helikopter geldi kazada yaralıları öldürdü kazadan 45 dk sonra 2.helikopter geldi teknik ekip helikopter cihazlarını söküp gittiler.jandarma kaza çevresinde hiçbir köylüyü yaklaştırmadılar gaffar okkanı özel harp dairesi 11 kişilik mak timi öldürdü.abd ve adamları yaptı.
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu (1954 - 2002) kimdir?.. Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili olarak çalışmalar yapan Hablemitoğlu, Orta Avrupa ve Balkanlar’da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve şehitliklerimiz konusunda alan çalışmaları yürüttü. 1995-1996 yılları arasında Birleşmiş Milletler Örgütünün (UNDP) bir projesinde görev alarak Gagauz Türkleri'nin latin alfabesine geçişi ile ilgili olarak danışmanlık hizmeti verdi.Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet gösteren bölücü terör örgütleri ve Alman vakıfları üzerine yaptığı araştırmalarla dikkat çeken Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de uğradığı bir suikast sonucu öldürüldü.
    Cevapla
  • ☪ Kürdüm ☪ 4 yıl önce Şikayet Et
    AĞLAMA DUVARINDA BAŞKA BİR TÜRK PAŞASI... NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanlığı (SHAPE) Karargahı Türk Milli Temsil Heyeti Başkanı Tümgeneral Atilla Gürdere’nin başında KİPA sı ile ağlama duvarında ibadet ederken videosu ortaya çıkmıştı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü