Kastamonu'da 2 kişi korona virüsü şüphesi: Kastamonu'da koronavirüsü var mı?

Korona virüsü belirtileri ile Kastamonu’da hastaneye başvuran iki öğrenci karantina altına alındı. Öğrencilerin seyahat ettiği otobüste İranlı vatandaşların olduğu tespit edildi. Kastamonu’da korona virüsü şüphesiyle karantina altına alınan hastalarla ilgili valilik açıklama yaptı. İşte Kastamonu Valiliğinin yaptığı korona virüsü açıklaması...

Kastamonu'da 2 kişi korona virüsü şüphesi: Kastamonu'da koronavirüsü var mı?
Kastamonu'da 2 kişi korona virüsü şüphesi: Kastamonu'da koronavirüsü var mı?
GİRİŞ 27.02.2020 14:30 GÜNCELLEME 27.02.2020 14:31

Çin’in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü dünyanın dört bir tarafına yayılmaya devam ediyor. Son olarak Türkiye'nin sınır komşusu İran’da korona virüsü nedeniyle ölümler yaşandı. İran'da yaşanan korona virüsü vakaları Türkiye'nin güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarmasına neden oldu. Zonguldak’ta fabrikaya malzeme götüren 14 İran vatandaşının gözetim altına alınmasının ardından bir diğer korona virüsü şüphesi Kastamonu’da yaşandı. Van’dan Kastamonu’na seyahat eden iki öğrencinin kusma, ateş, mide bulantısı gibi sebeplerle hastaneye başvurması sonucu Kastamonu Valiliği tedbiren korona virüsü yönünden değerlendirilmek üzere izalasyon alanına alındığını duyurdu.

 

 

VALİLİK YAZILI AÇIKLAMADA BULUNDU

Kastamonu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada 21 Şubat 2020 tarihinde Van-İstanbul seferini gerçekleştiren şehirler arası otobüsten Tosya İlçesinde inen bir vatandaşın Kastamonu Devlet Hastanesi Acil Servisine yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayeti ile başvurduğu belirtildi. Seyahat esnasında otobüste İranlı vatandaşların da olduğu beyan edilmesi  üzerine korona virüsü bulguları taşıyan vatandaşın tedbiren gözetim altına alındığı açıklandı. Açıklamanın devamında Korona virüsü bulgularıyla gözetim altına alınan vatandaşla aynı evde yaşayan diğer bir kişinin de gribal enfeksiyon benzeri bulgular taşıdığı belirtildi. Korona virüsü bulguları sebebiyle tedbir amaçlı takibe alınan hastalardan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun yönergeleri doğrultusunda örnekler alınıp Ankara’da bulunan Ulusal Viroloji Laboratuvarına  gönderildiği açıklandı.

AŞI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İlk olarak Çin’in Hubey eyaletine bağlı olan Vuhan kentinde görülen ölümcül virüs dünyada birçok ülkede görülmeye devam ediyor. Japonya, Güney Kore, İtalya, İran gibi ülkelerde de sıçrayan korona virüsü önlemler alınarak durdurulmaya çalışılıyor. Virüsün durdurulmasını amaçlayan ülkeler bu alandaki çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde korona virüsü tedavisi için geliştirilen aşı hakkında açıklamalarda bulunan Çin’in Rusya Büyük Elçisi Zhang Hanhui Çinli araştırmacıların bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Rus haber ajansının açıklamasına göre ilk testlerde başarı gösteren korona virüsü aşısı için testler devam ediyor.

 

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık