Bakan Koca'dan sınırda koronavirüs ile ilgili açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ağrı, Van ve Hakkari’deki kara hudut kapılarında kurulan sahra hastanelerinde incelemelerde bulundu. Bakan Koca koronavirüsü ile ilgili alınan tedbirleri açıklayıp, İran'dan gelen Türk vatandaşlarına 14 günlük karantina uygulanacağını söyledi.

GİRİŞ 27.02.2020 13:22 GÜNCELLEME 28.05.2020 02:03
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüsü tedbirlerine ilişkin açıklama yaptı. 

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 


Tedbirlerimizi yoğunlaştırmıştık ve İran ölü vakasının bilgisi verdikten sonra ertesi gün sınırda bütün gelen vatandaşlarımızın sağlık taramasını yaptık. 2 gün sonra da tamamen geçişleri durdurduk. Gelmek isteyen vatandaşlarımız için sahra hastaneleri kurarak vatandaşlarımızın burada sağlık taramalarını yapıp herhangi bir soğuk algınlığı belirtisi olan hastalarımızı Kum ve Meşhed bölgesinden gelen hastaları da 14 gün karantina altında tutmak istiyoruz. 

O yüzden bu oluşturduğumuz sahra hastanelerini yerinde görmek bir eksiklik varsa bunu gidermek için buraya geldik. 

60 KİŞİ TAKİP ALTINDA

60 kişinin Gürbulak'ta takip ettiğimiz kişi olduğunu ve bu 60 vatandaşımız içerisinde sağlık belirtisi, soğuk algınlığı belirtisi olan 3 kişi hastaneye aldığımızı ve onları daha yakın takip etmek istiyoruz. 

İRAN'DAKİ TÜRK VATANDAŞLARA SESLENDİ

İran'da olan vatandaşlarımızın sınırı zorlamamalarını ve bulundukları ortamda, evde, otelden dışarı çıkmadan, bu ortamı havalandırmalarını, maskeli olmaları gerektiğini, kişisel hijden ve el yıkamalarını ve yakın temasın olmaması gerektiğini, 14 gün gözetim altında tutulacaklarını özellikle söylemek istiyorum.

İran'da da özellikle evden veya otel odasından, dışarı çıkmadan maskeli bir şekilde bu ortamı havalandırıp hijyene dikkat etmelerini istiyoruz. 

DOĞU BEYAZIT'TA GÖZLEM ALTINDAKİ VATANDAŞ SAYISI 18 

Doğu Beyazıt hastanemiz var biliyorsunuz. Riskli gördüğümüz, kişileri Doğu Beyazıt'a alıyoruz. Oraya da 3 kişi ilave ettik ve 18 oldu sayı. 

Ateş bulgusu yok bunlarda. Onu söylemek istiyorum. Solunum sıkıntısı yok. Öksürük sıkıntısı var. 

Şuan 37 arkadaşımız aktif olarak çalışıyor. 24 tane burada ambulansımız var. 4 sedyeli ambulansımız var. Kapasitemiz birkaç saat içinde 120-130'a çıkmış olacak. Akşama kadar 220-230'a çıkabilir. 

"ABD HALA TARTIŞIYOR AMA BİZ 1 AYDIR UYGULUYORUZ"

Biz DSÖ ile iletişim içindeyiz. Bilim Kurulu'ndan 2 öğretim arkadaşımız da DSÖ'ye gitti. ABD halen Güney Kore'den gelen yolculara termal kamera uygulanıp uygulanmayacağını tartışıyor. Biz bunu 1 aydır uyguluyoruz.

Kapasiteyi burada daha da arttırabiliriz. Her saat başı sürekli ilave ederek buradaki alan geniş, burada bir sorun yok. Gelebilecek vatandaşlarımızı yakın takip ederek bu dönemi hassasiyetle götürmekten yanayız. O nedenle de gelecek olan sınırın dışında 80 kişiye yakın vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Bu akışı sağladıkça almayı planlıyoruz. Gelecek olan vatandaşımız da hem kendisi, hem ülkemiz için bu tedbirlerin alacağını ve bu çerçevede bunları yapmak zorunda olduğumuzu bilmelerini ifade etmek istiyorum. 

YORUMLAR 13
  • Gaziantep li 4 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen daha fazla radikal kararlar alın, Yüce Allah tüm Müslüman kardeşlerimizi bütün mikroplardan, felaketlerden taşıyamayacağımiz sıkıntılardan esirgesin, ve korusun,,, Allah Yolunda yürüyen Bütün kardeşlerimizin mübarek Ragaip kandili kutlu olsun hayırlara vesile olsun inşallah Amin,,,
    Cevapla
  • ferudun06 4 yıl önce Şikayet Et
    gümrük kapısından 10 kişi geçiyorsa kaçak olarak mülteci ve kaöak ticaret yapanlar 10 katı daha fazla.bu konuda da bişeyleryapılması lazım.
    Cevapla
  • DED 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağalar beyler bu olay bırılerın oyunu bence dur bakalım kokusu çıkar ,,bu insan oğlu ALLAH dan korkmuyor gerçekten ,,,savaş bır yandan bu virüs bır yandan insanlar ölüyo yazık ki ne yazık ,,,ama ALLAH YARADAN kimsenin yanına bırakmaz sabredecez görecezz,,
    Cevapla
  • Ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya geçtiklerinde kuluçka dönemindeyse ne olcak ?
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    kapatın kapıları almayın içeriye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler