TBMM'den İdlib saldırısına tepki: 4 partiden ortak bildiri

Son Dakika Haberi: Meclis'te grubu bulanan AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti ortak bildiri ile İdlib'deki saldırıyı kınadı. Bildiride "Alçak ve menfur saldırıyı Meclis olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

TBMM'den İdlib saldırısına tepki: 4 partiden ortak bildiri
TBMM'den İdlib saldırısına tepki: 4 partiden ortak bildiri
GİRİŞ 28.02.2020 22:26 GÜNCELLEME 28.02.2020 23:11
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin yayınladığı ortak bildiride, “27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlib gerginliği azaltma bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Acımız büyüktür. Milletimizin başı sağ olsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı Millet iradesinin tecelligahi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki aşağıda imzası bulunan parti grupları olarak, şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak kaydıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Biçimde çözümün Kahraman Türk Ordusu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi, bundan sonra da üstün başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak, bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu, parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, yüksek idealler istikametindeki ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi Aziz milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz” ifadelerine yer verildi.

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 117
  • Kerem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar darbeden sonra da mecbur kaldıkları ve halka şirin gözükmek için Yenikapı mitingine katılıp destek vermişlerdi güya. Ama birkaç gün sonra darbe tiyatro diye u dönüşü yaptılar. Takiyye nin kitabını yazar bunlar. Şimdi imza atarlar yarın bel altı vurma yarışına girerler. Net
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün Recep Tayyip Erdoğan ın açıklamalarını iyi okuyun, bunlar harika açıklamalar. Reis karnından konuşmuyor, tüm muhalefete ve dünyaya gerçeği haykırdı. Biz bu gün askerimizi çeksek, terör duracak mı, buradaki güçler emellerinden vazgeçecek mi. Hedef Türkiyedir, Suriyeyi insansızlaştırdıktan sonra sıra Türkiyeye gelecektir. Ancak muhalefetin lideri Kemal Kılıçdaroğlu sırf mezhepçi yaklaşımı ve öteden beri İslam düşmanlığı çerçevesinde bunu kabul etmemektedir.
    Cevapla
  • bekir cizmeci 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede boyle bir milli mucadele surdurulurken 4 siyasi partinin katildigi kinama bildirisine;TBMM de bulunan diger bir partinin milli mutabakat destegine katilmamasi Turk Hukuk sisteminin,cumhuriyet savcilarinin,millet adina karar verdigini iddia eden yuksek mahkemelerin dikkatini ve reaksiyonunu cekmiyor mu?Bu siyasi parti milletin sirtinda asalak gibi yasamaya devam mi edecek?
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep nerede göremiyoruz? Bir kez daha Turkiyenin partisi olmadıklarını ispatladılar. Bu milletten maaş alıyorlar bi de.Artık istemiyoruz dünyanın neresinde görülmüş bu? Chp de kararını vermeli yeter onlarla işbirliği yaptınız bu millet sizi affetmez.bir de Atatürkün partisiyiz diyorlar hadi ordan!
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    meclisteki parti gurupları bu kadar mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!