Son dakika: Erdoğan ve Trump görüştü! Temizlik başlıyor, Esed'e darbe vurulacak

Son dakika haberi: İdlib'de rejim güçlerinin hain saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan diplomatik görüşmelerine devam ediyor. Erdoğan-Trump görüşmesinde, ikili meselelerin yanı sıra İdlib'de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı. İki lider, Soçi mutabakatı çerçevesinde belirlenen bölgelerden rejimin temizlenmesi konusunda mutabık kaldı.

GİRİŞ 28.02.2020 20:50 GÜNCELLEME 28.02.2020 20:51
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İdlib'de rejimin alçak saldırısının ardından şehit haberleri Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise gün boyunca diplomasi trafiğine devam etti. Erdoğan, ABD Başkanı Trump'la İdlib konusunda telefonda bir görüşme gerçekleştirdi.

ERDOĞAN'DAN SOÇİ VURGUSU

Erdoğan, görüşmede, Türkiye'nin İdlib'de Soçi Muhtırası ile belirlenen alanın rejim unsurlarından temizlenmesi kararlılığını teyit etti.

Erdoğan ve Trump, İdlib'de yaşanan büyük insanlık dramının önüne geçilmesi için ilave adımların vakit kaybetmeden atılması hususunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin basın açıklaması:

REJİM UNSURLARI TEMİZLENECEK

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Sayın Donald Trump arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir.

Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra İdlib’de yaşanan son gelişmeler başta olmak üzere bölgesel konular ele alınmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, kahraman askerlerimizi hedef alan alçakça saldırının faillerine gereken karşılığın verildiğini hatırlatarak, ülkemizin İdlib’de Soçi Muhtırası ile belirlenen alanın rejim unsurlarından temizlenmesi hususunda kararlılığını yeniden teyit etmişlerdir.

İki lider, İdlib bölgesinde yaşanan büyük insanlık dramının önüne geçilmesi için ilave adımların vakit kaybetmeden atılması hususunda mutabık kalmışlardır.

 

BEYAZ SARAY'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Beyaz Saray, ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde İdlib’de Türk askerine yönelik saldırıyı kınadığını bildirdi. Yapılan açıklamada, " “Başkan Trump, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeybatısındaki çatışmaları azaltma ve insani felaketi önleme çabalarına desteğini yineledi.” denildi.

 

 

 

YORUMLAR 44
  • Ahmet Y. 4 yıl önce Şikayet Et
    Gölge etmesinler yeter, ne kösteği ne desteği hiç birine ihtiyacımız yok Allah cc. bize yeter.
    Cevapla
  • poyrazi 4 yıl önce Şikayet Et
    soçi mutabakatı abd nin izni dahilinde mi imzalandı abd adına mı imzalandı desenize abd nin suriye planı takır takır işliyor haber bunları akla getiriyor
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Hep kınama kınama?.. Ama icraat yok!? Durmamalıyız! Şam, a kadar gitmeliyiz!!.
    Cevapla
  • YasinBaba 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani amerika yla birlikte auriyeyi vuracağız,
    Cevapla
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin tek bir yolu var türk devletleri birleşecek ve önce Rusya'dan başlayıp sırasıyla Suriye ve İran'ı türk topraklarına bagislayacaklar kimsenin haddine değil Türk'ün askerine kurşun sıkmak ne Putin iti nede Esed iti ikisininde hakkından türk ulusları gelecektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!