Yunanistan'dan insanlık dışı muamele: Çıplak halde gönderdiler

Edirne'den Yunanistan'a geçen bir grup göçmen, Yunanistan polisi tarafından paraları ve değerli eşyaları ile kıyafetleri alındıktan sonra dövülüp, Türkiye'ye geri gönderildi.

Yunanistan'dan insanlık dışı muamele: Çıplak halde gönderdiler
Yunanistan'dan insanlık dışı muamele: Çıplak halde gönderdiler
GİRİŞ 03.03.2020 10:19 GÜNCELLEME 03.03.2020 10:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Göçmenlerin, Edirne'den Yunanistan'a geçme mücadelesi devam ederken, Meriç Nehri üzerinden geçiş yaptıktan sonra Yunan polisi tarafından yakalananlar, Türkiye'ye geri gönderiliyor. Yunanistan tarafına geçen Afgan grup, Yunan polisince soyulup, dövüldükten sonra Türkiye'ye geri gönderildiklerini söyledi. Yunan polisinin üzerlerindeki paralar ile değerli eşyaları alıp, kıyafetlerini çıkardıktan sonra kendilerini dövüp, zorla bindirdikleri bot ile Türkiye tarafına ittiğini anlatan Muhammed Elhadar, "Ben, ailem ve arkadaşlarımla birlikte dün karşıya geçmeyi başardım. Yunan polisi bizi yakaladı. Bizi alıp bir yere götürdüler. Bu sabah, erken saatlerde Meriç Nehri kıyısına getirip üzerimizdeki para, telefon ve değerli eşyalarımızı aldılar. Ellerindeki sopalarla döverek, Türkiye tarafına ittiler. Türk askeri bize sahip çıkıp, battaniye verdi, yemek verdi. Allah Türk askerinden razı olsun" dedi.

Üzerindeki kıyafetler ile değerli eşyaları alınan Afgan Ali Haskani de, "Yunan polisi bize çok kötü davrandı. Sopayla her yerimize vurdu. Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar. Üzerimizdeki kıyafetleri soyarak bizi zorla gönderdiler" diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Edirne'ye gelen binlerce göçmen, geceyi Edirne Otogarı'nda geçiriyor. Otogarda işletmeci olan Mustafa Altunhan, iş yerini, göçmenlerin geceleri geçirmesi için açtı. Çok sayıda göçmen de banklarda uyuyarak, sabahlıyor.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • SÜRÜCÜ 4 yıl önce Şikayet Et
    geri kabul etmeyin bunları giderken siz sınırlarınızı korumak için girdiniz diyorlardı üstündeki kalanıda alın bırakın gitsin asla geri kabul edilmemeli
    Cevapla
  • yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlığın bittiğinin resmisiniz. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • nderdo 4 yıl önce Şikayet Et
    isin gercek yüzü baska adamlar elbiselerini islanmasin diye torbaya koyup nehirden karsiya gecmeye calisiyorlar ,akinti sidetli olunca bunlar esyalarini birakip geri dönmek zorunda kaliyorlar ve döndüklerinde anlatiklari hikaye malesef bu
    Cevapla
  • yiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok beğendim hikayeyi. Öyle bir anlatmışınki yunana hayran olasım geldi. Yunan mülteci botlarını batırmaya çalışıyor. Gemileri botların üzerine sürüyor. Sivri sırıklarla botları delmeye çalışıyor. Sen ne zırvalıyorsun hemşerim.
    Cevapla
  • Emekli 4 yıl önce Şikayet Et
    Her yeri Türkiye zannettiniz ondan sonrada Türkler hakkında atıp tutarsınız nankörler.
    Cevapla
  • Nail ERDOĞAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Utanmaz 2 yüzlü avrupa hani sizin isan hakları beyannameniz sizinki insan hakları değil müslüman düşmanlığı .sizin insan haklarınız hıristiyan ve yahudi haklarıdır.Medeniyet dediğiniz de tek dişi kalmış canavar o insanlar yahudi veya hıristiyan olsa nasıl davranırdınız.Allah tan korkmaz alçklar müslüman düşmanları sizi.
    Cevapla
  • izmir 4 yıl önce Şikayet Et
    ayıdan post yunandan dost olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir