Yeni sistem! AVM’ler yüzleri tanıyacak

Milyonlarca kişinin her gün ziyaret ettiği AVM’ler yapay zeka ve nesnelerin interneti ile güvenlik önlemlerini artırıyor. Türkiye’deki 432 AVM’de kullanılacak akıllı kamera ve video sistemleri ile ziyaretçilerin yüzü tanınacak ve suçlu olması halinde güvenlik birimlerine bilgi verilecek.

Yeni sistem! AVM’ler yüzleri tanıyacak
Yeni sistem! AVM’ler yüzleri tanıyacak
GİRİŞ 04.03.2020 05:59 GÜNCELLEME 04.03.2020 07:09
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada yaşanan dijital dönüşümün en çok etkilediği alanlardan olan güvenlik teknolojileri Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti ekseninde çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Akıllı güvenlik kameraları, video yönetim sistemleri, biyometrik teknolojiler, yangın algılama teknolojileri artık güvenliğin temel taşları haline geldi.

Alışveriş Merkezleri Yatırımcıları Derneği'ne göre 2019 Temmuz ayı itibarıyla Türkiye'de toplam 432 alışveriş merkezi bulunuyor. Bu doğrultuda, alışveriş merkezlerinin de ziyaretçilerin, çalışanların, mağazaların ve diğer işletmelerin güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için sadece güvenlik kameralarından oluşan güvenlik çözümlerinin bir adım ötesine geçerek akıllı yazılımlarla desteklenen ve algıladığı verilere anlam katabilen sistemleri kullanmaları önem kazanıyor.

GÜVENLİK ÖN PLANA ÇIKTI

 

 

Alışveriş merkezlerinin ziyaretçilerini, bünyesinde bulunan mağazaları, işletmeleri ve çalışanları her türlü tehdide karşı koruması ve gerekli önleyici tedbirleri alarak geniş ve kapsamlı bir güvenlik ağı oluşturması gerektiğini belirten Sensormatic CEO’su İsmail Uzelli, “Alınan güvenlik önlemlerinin müşteri deneyimini olumsuz etkilemeden, insanların kendilerini güvende hissetmelerini sağlaması gerekiyor. Bu nedenle, fiziksel güvenlikle birlikte teknolojinin ön planda olduğu elektronik güvenlik çözümleri, alışveriş merkezlerinin güvenliğinde çok büyük önem taşıyor” diyor.

SUÇLULARI YAKALATACAK

Güvenlik alanında son dönemlerde en çok kullanılan teknolojilerden biri yüz tanıma sistemleri. Kalabalık yerlerden giriş turnikelerine kadar birçok alanda üst düzey güvenlik sağlanabilmesine olanak tanıyan yüz tanıma sistemleri, alışveriş merkezlerinin güvenlik altyapılarına katma değer sağlıyor. Sensormatic yüz tanıma çözümleri, gelişmiş yüz tanıma algoritması, güçlü şifreleme özelliği ve kamera bağımsız yapısıyla insan trafiğinin yoğun olduğu alışveriş merkezlerine büyük avantaj sağlıyor.

Yüz tanıma işlemi sırasında her kişiye ait yüzü 256 basamaklı, değiştirilemez bir kodla tanımlayan sistem, insan yüzünde yer alan dudak ve burun gibi noktaların algoritmasını işleyerek doğruluk oranını en üst seviyeye çıkartıyor.

VİDEO VERİLERİ İŞLENİYOR

Günümüzde en çok yatırım yapılan teknolojilerin başında video izleme çözümleri geliyor. Verinin büyük bir değer kazandığı bir çağda yaşadığımızı ifade eden Sensormatik CEO’su İsmail Uzelli, “Sensörler ve kameralar tarafından toplanan veriler, yeni nesil akıllı yazılımlar ile anlamlı bilgiye dönüştürülüyor. Artık kameralar tarafından kaydedilen görüntüler üzerinde anlık analizler gerçekleştirilebiliyor” diyor.

Yenişafak

YORUMLAR 14
  • Sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    Avm hanki hakla insanların yüzünü tarıyacak kimlik tespiti yapmaya kalkacak bu bilgilerin güvenligi yabaci ülke istikbaratlarına sızdırılmayacagını kim garanti edebilecek.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Çiftçi hocanında bir çok yerde dediği gibi dijital dünyanın ayak sesleri bunlar. Yakında sokaklara kadar er yerde bu yüz tanıma sistemleri olacak
    Cevapla
  • Yilmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece AVM lerle olacak is degil, Garlarda, Limanlarda Trafikte bir cok yerde bu sistem bulunmali
    Cevapla
  • uğur54 4 yıl önce Şikayet Et
    15 yıldır avmde çalışıyorum ve avmler ilginç yerlerdir. bazı şeyler mantıksızdır. örneğin avmye çakı bile sokamazsınız ama koçtaştan balta satın alıp elinizi kolunuzu sallaya sallaya avm içinde gezersiniz:))) hadi bakalım ateistler bunuda açıklasın.
    Cevapla
  • .......... 4 yıl önce Şikayet Et
    Sessiz sedasız devreye alınsa ya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı