Son Dakika Haberi: Odatv'den skandal MİT haberi! Terkoğlu gözaltında

Son Dakika Haberi: Odatv geçtiğimiz günlerde Libya'da şehit düşen 2 MİT mensubundan birinin kimliğini yaptığı haberle deşifre etti. Skandal haber sonrası harekete geçen emniyet Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nu gözaltına aldı. Habere sosyal medyadan tepki yağdı. Odatv'nin skandal haberini savunan ilk kişi ise CHP'li Tuncay Özkan oldu.

Son Dakika Haberi: Odatv'den skandal MİT haberi! Terkoğlu gözaltında
Son Dakika Haberi: Odatv'den skandal MİT haberi! Terkoğlu gözaltında
GİRİŞ 04.03.2020 15:00 GÜNCELLEME 04.03.2020 15:00
Bu Habere 302 Yorum Yapılmış

Libya'da Hafter milisleri tarafından düzenlenen saldırıda iki güvenlik personeli şehit oldu. Şehitlerin kimlikleri açıklanmadı ve resmi bir cenaze töreni düzenlenmedi. Olay ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şehitlerin MİT mensubu olduğunu bu ailelerinin deşifre olmaması için isimlerinin açıklanmadığını söylemişti.

 

ODATV DEŞİFRE ETTİ, AİLELERİNİ ZORA SOKTU

Odatv geçtiğimiz günlerde Libya'da şehit düşen 2 MİT mensubundan birinin kimliğini yaptığı haberle deşifre etti. Skandal haber sonrası harekete geçen emniyet Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu'nu ve haberi yapan Hülya Kılınç'ı gözaltına aldı. Hülya Kılınç'ın CHP Manisa İl Başklanı'nın kızı olduğu öğrenildi.

 

 

Gözaltı kararının, 'Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı' başlıklı haber nedeniyle olduğu iddia edildi.

MİT KANUNUNA GÖRE SUÇ

937 SAYILI MİT KANUNU MADDE 28’DE; “MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini,makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler, üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.

SOSYAL MEDYA'DA BÜYÜK TEPKİ

Odatv'nin skandal haberi sonrası sosyal medyada #odatvihaneti başlığı ile Odatv'ye tepki yağdı. Kimi kullanıcılar Odatv'nin bu yaptığını Cumhuriyet Gazetesinin "MİT Tırları" ihanetine benzetti. Kimisi ise bu yapılanın devlet görevini engellemeye teşebbüs olduğunu savundu.

Gazeteci Kenan Kıran ise bu yapılanın bir FETÖ taktiği olduğuna dikkat çekti. Kıran paylaşımında "Önceden Taraf gazetesi MİT mensuplarını deşifre ederdi, şimdi ise Oda TV" ifadelerini kullandı.

Selman Öğüt skandal haber için, "Fetöcü Odatv Mit Kanunu madde 27'yi ihlal etmiştir. Şehit Mit personelimiz üzerinden Devlete ve Millete saldırmıştır. Mit tırları operasyonunu yapan Fetoculerin bıraktığı yerden devam eden ihanet odağı oda tv ile ilgili gereken yapılmalıdır" dedi.

GAZETECİLİK KILIFI UYDURUP SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞTILAR

CHP'li Tuncay Özkan, bu ihaneti gazetecilik faaliyeti gibi gösterip savunmaya çalıştı. Özkan "Bu gözaltı Türkiye de gazeteciliği suç sayan faşist kafaların ürünüdür. Libya’da şehit edilen bir MİT mensubunun gizlice defnedilmesi haberdir" paylaşımında bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise "Barış Terkoğlu’nun derdi gazetecilik ya sizinki? ‘Bir sabah ansızın gelebiliriz’ mesajları vererek korkutacaklarını ve bozuk düzenlerini devam ettireceklerini sanıyorlar hala.. Biz bu filmleri çok izledik ve bu halk aynı filmi defalarca izlemekten sıkıldı artık" tweeti attı.

Gazeteci İsmail Saymaz ise; "Barış Terkoğlu, OdaTV’de yayınlanan, şehit MİT görevlisinin cenaze haberinden ötürü sabah gözaltına alındı. Başkalarınca da yayınlanmış haber devlet sırrını ifşa mıdır? Terkoğlu çok saygın bir gazetecidir. Savcılık çağırsa adliyeye giderdi. Bu bir gözaltı değil, bir gözdağıdır." ifadelerini kullandı.

CHP'li Eren Erdem, haberi yapan Hülya Kılınç'ın CHP Manisa İl Başklanının kızı olduğunu söyledi.

Odatv'nin haberini savunan CHP'li Özgür Özel'e verilen efsane cevap...

YORUMLAR 302
  • Nazım KARAMEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan gazeteci olmak ihaneti, hainliği meşru kılmaz, Allah kahretsin sizi.
    Cevapla
  • insansi insan 4 yıl önce Şikayet Et
    bukalemun sizden özel ders alsa bile bukadar öteye gidemez di erefsiz fetöcüler.
    Cevapla
  • Ali ER 4 yıl önce Şikayet Et
    İşgüzarlık yaparken küstahlığı da elden bırakmıyor. Tıpkı Ekrem Dumanlı, Can Dündar gibi
    Cevapla
  • Adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    İstediğiniz kadar bağırın çağırın, sizi kimse dinlemiyor, zaten öyle bir zorunluluğu da yok. Gazeteci demek; her istediğimi yaparım, yazarım, karalarım demek değil. Yaptıklarının hesabını verecekler o kadar..
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Canan Kaftancıoğlu Pedofili sapıklara yılın edebiyatçısı ödülü dağıtmakla meşguldü ne oldu,gene çıkmış sahneye
    Cevapla
  • sarıkamış 4 yıl önce Şikayet Et
    vatana hainlik de en ön safta yer alır hasbam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü