MSB açıkladı: Çok sayıda rejim askeri öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 5 Mart'ta Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde rejim unsurlarının açtığı ateş sonucu bir askerin şehit olduğu saldırı sonrası 21 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

MSB açıkladı: Çok sayıda rejim askeri öldürüldü
MSB açıkladı: Çok sayıda rejim askeri öldürüldü
GİRİŞ 06.03.2020 04:31 GÜNCELLEME 06.03.2020 04:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

MSB'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 5 Mart'ta Bahar Kalkanı Harekatı'nda bir askerin şehit edilmesinin ardından silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saat 16.00 sıralarında icra edilen atışlarla rejime ait 2 top ve 2 çok namlulu roketatarın (ÇNRA) imha edildiği, 21 rejim askerinin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

 

 

Açıklamada, "Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır." ifadesine yer verildi.

Rusya ile İdlib konusunda varılan anlaşma öncesi meydana gelen saldırıya ilişkin MSB'den yapılan açıklamada, harekat bölgesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, rejim unsurları tarafından ateş açıldığı belirtilmişti.

 

 

Açıklamada, söz konusu saldırı sonrası bölgede tespit edilen hedeflerin ateş destek vasıtalarıyla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılığın verildiği ve hedeflerin tahrip edildiği vurgulanmıştı.

MSB'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Suriye'nin İdlib kentinde yürütülen Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığını bildirilmiş, Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise 4 Mart'ta Ulaştırma Sözleşmeli Er Enes Kaya'nın, 5 Mart'ta ise Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara'nın şehit olduğu duyurulmuştu.

YORUMLAR 12
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Esat köpeği yıllar ca masum kadin çocuk yaşlı silahsız insanları katlet di dünya sesini çıkarmadi şimdi ilk kez Türkiye nin operasyonu sayesinde canı yandı işte şimdi can yakmak nasıl olur öğrendi adı diktator
    Cevapla
  • Mardinli 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten de rejime hayal edemeyeceği şekilde ağır darbe vuruldu buda ona ders olsun istediği gibi bomba yağdırdığı masum insanlar sandı türk askerini ve belasını buldu Allah başkanımıza güç kuvvet versin onu korusun
    Cevapla
  • ömer faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın dört bir yanından bizimle savaşmaya gelen ahmaklar. Siz dünya tarihinin en aziz ve şerefli ve en cesur ve mert milletiyle savaşmaya geldiginizden gafilsiniz.Herhalde münafık din adamlarınız size Çanakkale, Malazgirt,Çaldıran,Mercidabık ,Aynıcalut,KutulAmara Savaşlarını anlatmamışlar.Utanmaz sefihler yıllardır yahudiler filistinlileri öldürürken, ıraklıların ırzına abd.liler girerken neredeydiniz.Utanmaz küstahlar.Size tavsiyem çok çok gelin.100 yıldır pas tutmuş namlularımızın pasını sizinle silelim. Ha !! unutmayın cesed torbalarınızı belinize sarın ki suriye toprakları sizin pis kan ve leşlerinizle kirlenmesin
    Cevapla
  • ömer faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    Mezheb adına iran tarafından aldatılmış zavallılar. Dünyada bin yıldır islamın bayraktarlığı yapmış ,haçlı ve mogol saldırılarına karşı islam ümmetini savunmuş bu uğurda onlarca milyon şehit vermiş bir milletle savaşmaktan utanmıyorlar. İran beş yüz yıllık tarihinde müslümanlardan başka hiçbir devletle şavaşmamıştır.Osmanlı ne zaman avrupaya savaş açsa iran haçlıların müttefiki olarak bize arkadan saldırmıştır.Yakın zamanda ırak,afganitan savaşlarında abd.nin müttefiki olaraküslerini açmış ve her türlü destegi vermiştir.Irak-İran savaşında silahlarını israil ve abd.den almıştır.
    Cevapla
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    şimdi anlaşma oldu. yarın nerden geldiği belli olmayan veya geldiği yeri tespit ettiğimiz de knlarin kabullenmediği bir durum karşısında neler olacağı hesaplandı mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Görülmemiş fırsat! Türkiye, şimdiden yüzde 42'ye ulaştı: Dünya yüzde 32 ile diken üstünde
Uçağın iniş yaptığı anlarda yaşanan ilginç diyalog: Helal olsun pilota kesin Karslı