Silivri açıklarında yanan tekneyle ilgili Sahil Güvenlik'ten açıklama

Silivri açıklarında yanan tekneye ilişkin medyada çıkan yalan haberlerle ilgili Sahil Güvenlik tarafından açıklama geldi.

GİRİŞ 06.03.2020 11:56 GÜNCELLEME 06.03.2020 12:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sahil Güvenlik'ten yapılan açıklama şu şekilde;

 

 

İnternet üzerinden yayın yapan bir haber sitesinde, yabancı bayraklı bir donanma gemisinin özel bir teknede çıkan yangına müdahale ederken Sahil Güvenlik Komutanlığının ne yaptığını sorgulayan bir haber yayınlanmıştır. Bahse konu haberde seyir halindeyken yangın çıkan özel tekneye Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından müdahale edilmediği yönünde asılsız, mesnetsiz, gerçeklikten uzak ve kamuoyu nezdinde kurumumuzu itibarsızlaştırmaya çalışan ifadeler yer almıştır.

Bahse konu asılsız haberle ilgili gerçek bilgiler aşağıda kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

 

 

03 Mart 2020 tarihinde saat 12.15’te Silivri sahili 13,5 deniz mili güneyinde, trafik ayrım düzeni içerisinde bir teknede yangın çıktığı ihbarının alınması üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile müştereken kurtarma faaliyetine başlanmıştır.

Bölgede seyir halinde olan ve olay mahalline en yakın mesafedeki (8 mil) Sahil Güvenlik Emniyet Timi Botu (SAGET) derhal olay yerine sevk edilmiş ve müteakiben 3 Sahil Güvenlik Botu daha görevlendirilerek toplam 4 Sahil Güvenlik Botunun en kısa sürede bölgeye intikal etmesi sağlanmıştır.

 SAGET Botunun saat 12.35’te olay mahalline varmasına müteakip, teknede bulunan kişilerin Karadeniz’ den Ege’ ye intikal halinde olan yabancı bayraklı donanma gemisi tarafından alındığı tespit edilmiştir.

Müteakiben yabancı bayraklı donanma gemisinde bulunan 3 sağ, 2 cansız beden olmak üzere toplam 5 kişi Sahil Güvenlik Botuna alınarak sahile intikal ettirilmiş ve sağlık ekiplerine teslim edilmiştir.

Olayla ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.

Haberde, yabancı bayraklı donanma gemisinin kazazedeleri kurtarırken Sahil Güvenlik Botlarının olay mahallinde olduğu ancak olaya müdahale etmediği yönündeki iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR 2
  • slm 4 yıl önce Şikayet Et
    Dost başa düşman ayağa bakarmış. Bu ülkede yaşayan ve her halleriyle sanki bu ülkenin devletimizin milletimizin açığını arayan hain insanlar var. (ayagımıza bakan) Allah fırsat vermesin bu aşağılık insanlara.
    Cevapla
  • nilay 4 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar cok düşmanı var guzel ulkemın :( cok acı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı