Soylu'dan Yunanistan'a net mesaj: Bundan sonra olacakları bekleyin!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, Yunanistan'ın sığınmacılara müdahalesiyle ilgili olarak "Maskeler düştü. Sözde insanlık nutukları atanların ne kadar acımasız oldukları ortaya çıktı. Bu daha başlangıç. Tıkama yöntemi ile önlerini kestik. Siz bundan sonra olacaklara bakın" açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 07.03.2020 13:08 GÜNCELLEME 28.05.2020 01:36
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

24 Ocak’ta depremin yaşandığı Elazığ’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde AFAD Koordinasyon toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

 

21. yüzyılda hele kendilerine 'Avrupalı' diyenlerle, böyle bir tabloyla karşılaşacağımızı bize söyleselerdi, herhalde 'şaka yapıyorsunuz' derdik.

Bu olay bir meselenin de anlaşılmasına vesile oldu; maskeler düştü. Sözde insanlık nutukları atanların aslında ne kadar acımasız oldukları ortaya koydu.

Kendi insanları istemese de nasıl haşin davrandıkları nasıl acımasız davrandıklarını hep beraber görmüş olduk. 

DEFALARCA İHLAL ETTİLER, HALA İHLAL EDİYORLAR

Miçotakis'in ülkesinde kaç yabancı var biliyor musunuz? Paralarını 10 kat aldığı toplam 115 bin yabancı var. Bunların 40 küsür bini adalarda, 70 küsür bini Yunanistan ana karasında. Bizde 4 milyon sığınmacı var. Bir insan bir söz söylerken önce boyuna bakar. Nasıl bir yük altında olduğuna bakar. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, AB'nin göç ve mülteci konusunda ortaya koyduğu süreçlerin, Cenevre Sözleşmesi'nin tamamını ihlal ettiler. Defalarca ihlal ettiler, hâlâ ihlal etmeye devam ediyorlar. 

PÖH'TEN SINIRDA 'TIKAMA' OPERASYONU

Dün Polis Özel Harekat'ımız gece itibariyle göreve başladı. Bu tarafa itme yapacaklardı. Hepsini tıkadılar. Biz ona güvenlik literatüründe 'tıkama' deriz. Onların itmelerine aldığımız tedbirlerle müsade etmediler. En temel hak sığınma hakkıdır. Bu insan haklarının 1. kuralıdır. Bunu ortadan kaldırmaya hiçbir devletin hakkı söz konusu değildir. Onun için eğer 115 bin rakamı büyüktür 4 milyon rakamı ise haklıdır belki. Ama zannediyorum ki suçluluğun vermiş olduğu bir değerlendirmedir. Suçlular da hiçbir zaman suçunu kabul etmezler zaten. Son rakam 143 bini aştı.  

"BU DAHA BAŞLANGIÇ, SİZ BUNDAN SONRA OLACAKLARA BAKIN"

Ben şunu söyleyeyim... Bu daha başlangıç. Şimdi havalar sıcak, gittikçe sıcaklaşıyor. 200 kilometrenin üzerinde bizim Meriç'i kendine çizgi tutan Yunanistan'la bir sınırımız var. Maalesef bu sene Balkanlarda hava kurak gitti. Su 40-45 santimetreye düştü. Bu ayağınızla geçebilirsiniz. Miçotakis'in sınırları tutmak gibi bir kabiliyeti yok.

Siz bundan sonraki olacaklara bakın. Bundan öncekiler bir şey değil. 

YORUMLAR 78
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Güneydeki 4 milyon mülteci kampı meriçin kenarına kurulmalı. Mültecinin su sıkıntısı kökten çözülmüş olur.
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Meriç nehrinin tamamen ülkemize girdiği bir bölgede geçici bir bent inşa edip günün belli aralıklarında su tutup daha aşağıda nehrin sınır sayıldığı bölgelerde debiyi düşürsek daha hızlı ve daha rahat geçmelerini sağlasak güzel olabilir.
    Cevapla
  • Bayram Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Ensar'ız , muhacirlerin başımız üstünde yeri var , gitmek isterlerse de engel olan tüm marazaları kaldırırız diyor , Soylu ! Soylu bir adamdan soylu bir yaklaşım.
    Cevapla
  • MERSİN_33 4 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim, bu gelenler pek Muhacire benzemiyor, Vatanlarını terk ediyorlar!
    Cevapla
  • Asik DERMANi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan halki istiyor multeci ama yunan hukumet istemiyor var avrupa gozel ama multeci istemiyor var multeci gitmek.
    Cevapla
  • Türkiye Sevdası 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav senin Allah'ına kurban. sen harikasın ve erkek oğlu erkeksin. Allah seni yüceltsin inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor