Erdoğan'dan AB temsilcileriyle önemli görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile görüştü. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

GİRİŞ 09.03.2020 22:35 GÜNCELLEME 09.03.2020 23:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile üçlü görüşmede bir araya geldi.

AB Konseyi binasındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.

''MÜTABAKATIN EKSİK KISIMLARINI KONUŞTUK''

Görüşmelerde hazır bulunan AB Komisyonu Başkanı Von der Leyen: "18 Mart mutabakatının eksik kalan kısımlarını nasıl tamamlayacağımızı görüştük. Yunanistan'ın aşırı güç kullanımının hiç bir türü kabul edilemez. Tüm müdahaleler orantılı olmalıdır" açıklamalarında bulundu.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel: "AB Yüksek Temsilcisi Borrell ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 18 Mart Mutabakatına ilişkin çalışma yürütecekler" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ertuğrul 4 yıl önce Şikayet Et
    mutabakata geri dönmeyin lütfen. ya da mutabakatta istediklerinizi 2 hatta 3 katına çıkartın. ardından önce şartları yerine getirmelerini bekleyin .en son ağır ağır sınırları kapatın. bu arada sayın cumhurbaşkanının dediği gibi mültecilerin istedikleri ülkelere gitme hakkı tüm uluslarası anlaşmalarla garanti altına alınmıştır. sınırları kapatmak bu anlaşmaları, insan haklarını açık ihlaldir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
DEM Partili Koçyiğit: CHP'nin İstanbul'u kazanmasını kent uzlaşısı formülü belirledi