Bakan Koca'dan son dakika koronavirüs açıklaması: Risk ciddidir

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu koronavirüs gündemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu Koca, toplantı sonrası alınacak önlemler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

GİRİŞ 11.03.2020 17:19 GÜNCELLEME 12.03.2020 14:42
Bu Habere 161 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Türkiye'de koronavirüsün görülmesinin ardından toplantı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da toplantıya katıldı. 

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları:

Devlet yönetimimiz dün pozitif tanı konduğu bilgisini kamuoyuna hemen vermekte tereddüt etmemiştir. Bundan sonraki her buluşma bilgi paylaşımı dün gece ve öncesindeki süreçten farklı olmayacaktır. Corona virüse karşı antibiyotikler etkili değildir. Tahminlerin bilgi ile karıştırıldığı bir ortamdayız. Bizim doğru bilgiyi verme sorumluluğumuz gibi sizin de doğru bilgiye yaygınlık kazandırmak sorumluluğunuz olduğuna inanıyorum. Sorun küresel mücadelemiz ulusal.'

''RİSK CİDDİDİR''

Sorun küresel mücadelemiz ulusal. Bilimsel yöntemle ilerledik. Tanı ve izolasyon sürecini zaman kaybetmeden yaptık. Risk ciddidir bugünkü toplatımızın iki ana gündeminden biri bu oldu. Turizm ve ticaretten sorumlu bakanlarımız bugün toplantımızda bizlerle birliktelerdi.''

'CORONA VİRÜS TEDBİRLERİMİZDEN DAHA GÜÇLÜ DEĞİLDİR''

Bir veya birkaç vaka salgın değildir. Virüsün ülkemiz sınırlarına girdiği anlamına geliyor. Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda yeni bir düzene sokmaktır. Corona virüs tedbirlerimizden daha güçlü değildir.''

TÜRKİYE'DE İLK VİRÜS VAKASI

Yurtdışı temaslı genel durumu iyi. Temaslı kişilerle durumunun tespiti dahil olmak üzere alınması gereken tedbirler alınıyor.

OKULLAR TATİL OLACAK MI?

Bakan Koca, "Okulların tatili konusu bugün gündemimiz olmadı. Önümüzdeki günler gündeme gelebilir. Bunu, salgının seyri de belirler." dedi.

''CUMHURBAŞKANI BAŞKANLIĞINDA YARIN BİR TOPLANTI OLACAK''

Cumhurbaşkanı başkanlığında yarın bir toplantı olacak. Yurdışı kaynaklı bu virüsün yaygınlaşmasını önlemek istiyoruz. Zorunlu olmadıkça hiçbir vatandaşımız yurtdışına gitmemesi gidenin evinden çıkmaması evini havalandırması dışarı çıkacaksa maskesini kullanması Türkiye'ye gelmek için sınırları zorlamamasının yeterli olacağını ifade etmek istiyorum.''

''MASKE TAKMADAN DIŞARI ÇIKMAYALIM''

Yaşlılar bu dönemde mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalı. Tokalaşma sarılma gibi yakın temaslardan kaçınalım. Maske takmadan dışarı çıkmayalım.

VİRÜS YAZIN ETKİSİNİ YİTİRİR Mİ?

Yaz döneminde etkisinin azalacağı Bilim Kurulu'nun da öngörüsü. Önümüzdeki 2 aylık süreç bizim için çok önemli.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan açıklama yaptı.

TÜRKİYE'DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Dün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı." dedi.

Koca, Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye'nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 161
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu virüs de domuz gribine dönmesin.bir sürü aşı devletin elinde kaldı.
    Cevapla
  • Geziler 4 yıl önce Şikayet Et
    Okul gezilerini iptal etsinler acil olarak. İlden ile taşıyıcı durumuna düşecekler
    Cevapla
  • MEÖ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yayılmaya başlayınca tedbir fayda vermiyor anlaşılan. Eğitim faaliyetleri ertelenebilir. Riski azaltmakta fayda var. Sinema, tiyatro vs. de durdurulsun. Öte yandan hayat devam edecek elbette.
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin avrupa derken koronavirüs malesef Türkiyemizede geldi. Biz Türk milletiyiz ne zorluklar asmışız koronavirüsten korkmuyoruz. İnşallah bu illeti ülkemizden def edecegiz. Bakanimiz gereken herseyi yaptı her türlü tedbiri önlemi aldı ama bu virüsün ülkemize bulasması kaçınilmazdı .virüs Türkiyemizede bulastı diye karalar baglamiyacagız. Asıl mücadele şimdiden sonra olmalı birlik ve dayanişma içinde.
    Cevapla
  • Zzzzzz 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya disarda genclerden cok yaşlilar var bide habire oksuruyorlar ne maske var nede agzini kapatiyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü