Karantinaya uymayanlar dikkat! Bakan Gül açıkladı!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüsün yayılmasına önlem olarak yapılan karantina uygulamasına uymamanın suç olduğunu belirterek, "Sevdiklerimiz ve ülkemizin iyiliği için resmi makamların önerdiği tedbirlere titizlikle uyulmalıdır." dedi.

Karantinaya uymayanlar dikkat! Bakan Gül açıkladı!
Karantinaya uymayanlar dikkat! Bakan Gül açıkladı!
GİRİŞ 17.03.2020 13:10 GÜNCELLEME 17.03.2020 14:36
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter’deki hesabından, vatandaşları korona virüs tehdidine yönelik uyardı. Gül, paylaşımında, "Sevdiklerimiz ve ülkemizin iyiliği için resmi makamların önerdiği tedbirlere titizlikle uyulmalıdır. Karantinaya uymamak gibi halk sağlığını tehdit eden davranışlar Ceza Kanunumuza göre suçtur. Ceza korkusuyla değil, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat" ifadelerini kullandı.

 

İRAN'DA HAPİS CEZASI VERİLECEK

İran'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasına karşı alınan önlemleri uygulamayanlar ve hastalığını gizleyenler 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak.

Mehr Haber Ajansına konuşan üst düzey Yargı Erki Yetkilisi Rıza Mesudifer, Kovid-19 tedbirlerine uyulmaması ve hastalığın yetkililerden gizlenmesinin halk sağlığına yönelik tehdit eylemi olarak kabul edileceğini belirtti.

Virüsün kalabalık ortamlardaki artış hızına dikkati çeken Mesudifer, "Sergi, festival, alışveriş merkezi gibi kalabalık ortamlardan sorumlu kişiler, Sağlık Bakanlığının uyarılarını göz ardı edip gerekli önlemleri almazsa halk sağlığını tehdit etmekle suçlanacak ve Ceza Kanunu'nun 688'inci maddesine göre 1 bir yıla kadar hapisle cezalandırılacaklar." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 8
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Medyanın, ünlü diye lanse ettikleri cahil, budala ve sorumsuz tayfaya kural, yasa tanımaz davranışlarının bedelini ödetirseniz, size inanacağım. Yoksa...
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım İstanbul Yeşil Camii Kuran Kursları İlme Hizmet Vakfı Başkanı Abdullah Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine katılarak kuralı çiğneyen ,virusun yayılmasına neden olan kişilere dava açmanız gerekmiyormu,
    Cevapla
  • RABİA 4 yıl önce Şikayet Et
    7, 8 ünlü 5 gündür almanyadan, hollandadan, italyadan gelip serseri mayın gibi ortalarda şehirden şehire gezip duruyorlar bu millete karşı haksızlık...bunlara hakkımızı helal etmeyelim.
    Cevapla
  • Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle etmiyorum Allaha havale ediyorum kafa dinlemeye gidiyolar sanki normal bi zamanmis gibi bizde burda sıkıntıdan ölücez lütfen herkes dikkat etsin yarin birgün bunlar dönüp dolaşıp kendi canlarını bulur
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Parmağını Bastıkdan sonra Bakteri yok eden ıslak Mendillerle Dezenfekte et? Mikrop filan kalmaz?
    Cevapla
  • erdal yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım biz faprikalardan barmaklarımızı okutup geciyoruz bunun biran önce bir isveren tarafından durdurulması gerekiyo cünkü günde 500 kişi barmaklarıni okutuyo biran önce önlem alın masını arz edrim efendim
    Cevapla
  • Oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    THY hostesleri çalışanları maske takması yasak gordugum kadarıyla once buna care
    Cevapla
  • muratcan 4 yıl önce Şikayet Et
    THY Kartlı geçiş uygulamasına geçmiş- o sistemler kolaylıkla kartlıya çevirilebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çimler yer altına girdi! Kullanılan teknoloji şaşkınlık yarattı
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi