Bakanlık yeni önlem kararını açıkladı: Mesafe açılacak

Son dakika: Sağlık Bakanlığı, koronavirüs sebebiyle restoranlara yönelik yeni tedbir kararları aldı. Buna göre, masalar arasındaki mesafe en az 1 metre olacak.

Bakanlık yeni önlem kararını açıkladı: Mesafe açılacak
Bakanlık yeni önlem kararını açıkladı: Mesafe açılacak
GİRİŞ 19.03.2020 09:57 GÜNCELLEME 19.03.2020 11:04
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs sebebiyle ülkemizde de 2 vatandaşımız hayatını kaybetti.Vaka sayısının 191'e çıkması alınan tedbirlerin had safhaya çıkarılmasına sebep olurken; Sağlık Bakanlığı restoranlar için yeni önlem kararları aldı.

 

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı yeni önlemler şöyle:

"Masalar arası mesafe bir metreden az olmayacak şekilde (tercihen 2 metre) düzenleme yapılacak. Odalar ve diğer kapalı alanlardaki camlar günlük rutin temizlik esnasında açık olacak ve temizlik sonrası en az bir saat havalandırılacak. Özellikle ellerle sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, düğmeler, telefon ahizesi, ortak kullanım alanlarındaki tuvalet ve lavabo temizliğine özen gösterilecek.

 

BULGUSU OLAN PERSONELLER ÇALIŞTIRILMAYACAK

Bardak ve tabak gibi ortak kullanılan eşyalar her kullanım sonrasında su ve deterjanla yıkanacak ve kullanımına kadar temiz bir ortamda saklanacak. Restoran çalışanları, el temizliğine dikkat edecek. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanacak, sabun ve suyun olmadığı durumlarda alkol bazlı el antiseptikleri kullanılacak. Herhangi bir solunum yolu enfeksiyonu (ateş, öksürük, solunum sıkıntısı vb.) bulgusu olan personel şikayetleri düzelene kadar çalıştırılmayacak. Misafirlerin kişisel eşyalarına temas eden kişiler, bu tür işlemler sonrasında derhal ellerini yıkayacak veya alkol bazlı el antiseptiğiyle el temizliği yapacak."

YORUMLAR 22
  • Mlke 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşey düşünülüyor o sokağa çıkmasın bu şunu yapmasın zaten uygulamayı akla bile getirmeyen insanlar var peki sizlere soruyorum o kadar sokak temizlik görevli abilerimiz kardeşlerimiz var onlar ne olacak onlarda bir can taşıyor buna da bir çözüm getirilmesi gerekmiyormu onlarında aileleri var çoluğu var çocuğu var tüm bir millete hizmet vermekteler hala dışarıda dolaşma gezme peşindesiniz arkadaşlar ayıp ya onca isana sebebiyet veriyorsunuz şu anda çalışan sağlıkçıların temizlik görevlilerimizin polislerimizin gerçekten hakkı ödenmez kendinizi düşünmüyorsanız ülkenin durumunu düşünün artık bir
    Cevapla
  • Mersin 4 yıl önce Şikayet Et
    Mersinde serbest bölge Fabrikasında çalışıyoruz hiç bir tedbir önlem yok insanlar birbirlerini üstüne üstüne hapşırıyor ve öksürüyorlar halen dalga konusu hiç biri umursamıyor ve o kadar insanın içinde çalışıyoruz nereden baksanız her Fabrika 200 250 ve daha fazla evde kalın sloğanları nasıl evde kalmamızı bekliyorsunuz çalışma işletmelerine fabrikalar kapatılsın demeden de kapatılmıyacak insan sağlığı herşey den önemli
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir metreden ne olur?
    Cevapla
  • bdş 4 yıl önce Şikayet Et
    sokağa çıkma yasağı getirmeden, radikal önlemler almadan bu virüs bitmez. eninde sonunda bu olacak, zayiat artmadan önlem alınmalı.
    Cevapla
  • K. Ş 4 yıl önce Şikayet Et
    avm dolup taşıyor kapatılmıyor. Kamu iş yerleri sürekli insan sirkülasyonu. Marketler kalabalık. İnsandan şuan hiçbir yer arınmadı. Sonra evde kal sosyal izolasyon anca slogan
    Cevapla
  • dasdad 4 yıl önce Şikayet Et
    sen nerden biliyorsun her yeride sen evinde kal kardeşim o zaman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi