EBA giriş için Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ücretsiz internet başvurusu nasıl yapılır?

Corona virüsün dünya çapında hızla yayılması üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eğitime ara vermesi ve öğrencilerin önümüzdeki günlerde uzaktan eğitime başlaması üzerine MEB ve iletişim şirketlerinin ortak çalışmasıyla ücretsiz internet kampanyası başlatıldı. Ücretsiz internet kampanyası kapsamında her şirketin kendi farklı başvuru biçimi bulunmaktadır. İşte ücretsiz internet başvuruları ve kullanım süreleri

EBA giriş için Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ücretsiz internet başvurusu nasıl yapılır?
EBA giriş için Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ücretsiz internet başvurusu nasıl yapılır?
GİRİŞ 19.03.2020 11:34 GÜNCELLEME 19.03.2020 11:34

Corona virüs nedeniyle eğitime ara veren okullar önümüzdeki günlerde online derslere başlayacak. Salgının hızla yayılmasından dolayı uzaktan eğitime geçen Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin derslerden geri kalmamaları ve mağdur olmamaları için iletişim şirketleriyle anlaşma yaparak gerekli başvuruların yapılması durumunda internet 3 GB ile 8 GB arasında ücretsiz olacağını duyuruldu.

 

Milli Eğitim Bakanlığının okullara ara vermesinin ardından EBA üzerinden uzaktan eğitime başlayacağını duyurduktan sonra öğrencilerin eğitim esnasında mağdur olmaması için EBA’dan online başvuru yapmaları halinde ücretsiz internetlerini kullanmaya başlayabilecekler.

ÜCRETSİZ İNTERNET BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

 

Türk Telkom, Vodafone, Turkcell olmak üzere üç iletişim ağı öğrencilerin bu süreçte eğitim alabilmeleri hususunda ücretsiz internet hizmeti sunmakta. Bu intertin tanımlanması ve aktif hale gelebilmesi için her iletişim şirketinin farklı başvuru şekilleri bulunmaktadır. İşte iletişim şirketlerinin adım adım başvuruları:

1- TÜRK TELEKOM

Türk Telekom kullanıcıları, Türk Telekom’un öğrencilere sunduğu 8 GB’lik internetten istifade edebilmeleri için EBA yzıp 5555’e ücretsiz SMS göndermeleri yeterli olacaktır.

2- VODAFONE

Vodafone kullanıcıları, öğrencilerin uzaktan eğitim aldıkları süre boyunca kullanacakları 6 GB’lık interneti kullanmaya başlamaları için eba.gov.tr üzerinden başvurarak ücretsiz interneti aktif olarak kullanabilirler.

3- TURKCELL

Turkcell kullanıcıları ücretsiz internetlerini aktif olarak kullanabilmeleri için BİP uygulaması üzerinden EBA kanalını takip edip ‘Hemen Kazan’ seçeneği ile başvurularını yaparak internetlerini kullanmaya başlayabilirler. 

EBA'ya giriş için tıklayınız

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sancaktepe'deki jakuzi yalanı böyle patladı! Fondaş medyayla şov girişimi fos çıktı
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi