Dikkat! Sadece yaşlılar riskte değil! DSÖ'den son dakika koronavirüs açıklaması

Son dakika haberi: Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey ismi Mike Ryan konuyla ilgili detayları paylaştı. Ryan, "Bu hastalık sadece yaşlıları ilgilendirmiyor. Orta yaşlılara da ciddi zarar veriyor" dedi. Ryan, corona virüsü aşısının kullanımına başlanmasının da en az 1 yılı olduğu dile getirdi.

GİRİŞ 22.03.2020 14:02 GÜNCELLEME 22.03.2020 14:14
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) koronavirüs vakalarının yaşlı insanlarda ölümlere neden olduğunu ancak orta yaşlı insanlarda da ciddi kalıcı hasarlara neden olabildiğini dünyaya duyurdu.

 

Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında başladıktan sonra dünya çapında 13.071 kişinin ölmesine sebep olan corona virüsü ile ilgili sert önlemler alınmaya devam ediyor… Ülkeler peş peşe sınırlarını kapatarak sokağa çıkma yasağı ilan ederken, Birleşmiş Milletler’e bağlı olarak çalışan Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yetkilisi Mike Ryan, BBC’de açıklamalarda bulundu.

ORTA YAŞLILAR DİKKAT

 

Dünya Sağlık Örgütü'nün üst düzey ismi Mike Ryan konuyla ilgili detayları paylaştı. Ryan, "Bu hastalık sadece yaşlıları ilgilendirmiyor. Orta yaşlılara da ciddi zarar veriyor" dedi. Ryan, corona virüsü aşısının kullanımına başlanmasının da en az 1 yılı olduğu dile getirdi.

BBC’nin Andrew Marr Show isimli programına katılan Ryan, “Şu an gerçekten odaklanmamız gereken şey hasta olanları bulmak, virüsü taşıyanları bulmak ve onları izole etmek. Onları bularak, tecrit altına almalıyız” dedi.

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN TARİH YOK

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yetkilisi, son günlerde corona virüsünün sadece yaşlıları etkilediğine dair düşüncenin de yanlış olduğunu söyledi. Ryan, “Covid-19 sadece yaşlıları ilgilendiren bir hastalık değil, aynı zamanda orta yaşlıları da önemli derecede etkiliyor” açıklamasını yaptı.

Ryan, “Sokağa çıkma yasağı konusundaki tehlike şu, eğer güçlü kamu sağlığı önlemleri alınmazsa, bu yasaklar ve sokağa çıkmama uyarıları kaldırıldığında hastalık sayısı tekrar artar” ifadesini kullandı.

Ryan, koronavirüsüne karşı bir aşının hazırlanması için “en azından bir yıla” ihtiyaçları olduğunu söylerken, “Ama bu aşı gelecekte geliştirilecektir” ifadesini kullandı. Ryan, aşı geliştirilmesi konusunda iyi adımlar atıldığını da söylerken, ilaç geliştirilmesi konusunda bazı çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

YORUMLAR 35
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Aşı geliştirmek için Neden çalışmıyor... Türkiye- İtalya- Japonya- Küba - Bilim İnsanları Birlikte Aşı Üretimi için Çalışma yapsın ... Bu Hastalık 1- yıl Hapis Karantina ile bitmiyor Aga
    Cevapla
  • insan 4 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ canın cehenneme bu çıbanın başı sen ve sana bağlı küresel şirketler
    Cevapla
  • Memo can 4 yıl önce Şikayet Et
    DSÖ Bill Gates in usagidir. BILL GATES 4 Milyar Dollar para yardimi yapar bu DSÖ ne. BILL GATES Ekim 2019 BM ile gizli toplanti yapip corona virusu cikarsa ne olur diye? Cogu seyler bu siyonist yahudilerin cebinde
    Cevapla
  • Hcsjk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu is 1942 almanya nazisinin deneyleri gibi oldu dsö suan da tamda yapilmak isteneni yapiyor insanlar uzerinde calismalar insan nufusunu azaltmak insan piskolojisiyle oynamak bence
    Cevapla
  • Hasan Beyan 4 yıl önce Şikayet Et
    15 gün bütün ÜLKE sokağa çıkmasa VİRÜS BULAŞACAK, yaşayacak YER BULAMAZ..! Ölür... insanların üzerinde Beslenip YAŞIYORLAR... ---- normalde virüs CANLI üzerinde olmadan 1 hafta yaşayabiliyor... CANLI ÜZERİNDE o canlı ÖLENE kadar yaşar... çünkü canlıdan BESLENİYOR... ---- BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN... garanti olsun diye 15 gün dışarı çıkmamak... ve virüsü sokaklarda, CANSIZ ÜZERLERİNDE Ölüme terketmek... ----- bu arada İNSAN ÜZERİNDE olanlar zaten kendini belli edecek... Onlarıda çok iyi Karantinalı tedavi etmek gerekki... insanlar üzerinden yine HAYATINI SÜRDÜRMESİN... Hasan Beyan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum