Fatih Terim kimdir? Galatasaray teknik direktörü kaç yaşında?

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda koronavirüs sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Devamında hastanede emin ellerde olduğuna dikkat çeken Terim, en kısa sürede haberleşmek üzere diyerek sözlerini noktaladı. Peki koronavirüs sonucu pozitif çıkan teknik direktör kaç yaşında, nereli? İşte Galatasaray’ın tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim’in biyografisi...

 Fatih Terim kimdir? Galatasaray teknik direktörü kaç yaşında?
Fatih Terim kimdir? Galatasaray teknik direktörü kaç yaşında?
GİRİŞ 24.03.2020 09:07 GÜNCELLEME 24.03.2020 09:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Galatasaray Spor Kulübü bugün ikinci kez koronavirüsü endişesi yaşadı. İkinci başkan Abdurrahim Albayrak’ın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim yaptığı açıklamayla koronavirüs sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim koronavirüs (Covid-19) virüsüne karşı maçların seyircisiz oynanmasını eleştirmesiyle bu konuyu gündeme taşımıştı. Koronavirüsü tespiti sonrası hastanede tedavi altına alınan Türk futbolunun tecrübeli isimlerinden Fatih Terim’in yardımcıları Hasan Şaş ve Ümit Davala’nın koronavirüs sonuçlarının ise negatif çıktığı ifade edildi. Peki Galatasaray’ın sembol isimlerinden olan Fatih Terim kaç yaşında, nereli? İşte Fatih Terim’in hayatı….

 

 

FATİH TERİM KİMDİR? 

Fatih Terim 4 Eylül 1953 tarihinde Adana'da dünyaya geldi.. Fakir bir ailenin çocuğu olan Terim, babasıyla birlikte pek çok farklı işlerde çalıştı. Futbolculuk hayatına   Adana Demirspor'da kaleci olarak başladı. 1974 yılında 1 milyon 650 bin liraya Galatasaray'a transfer olmuştur. 20 Nisan 1975 tarihinde Türkiye - İsviçre maçında ilk kez milli olarak forma giymiştir. Daha sonra kariyerine antrenör olarak devam eden Fatih Terim, 1987 yılında Ankaragücü'nün başına geçmiştir. Takıma büyük başarılar kazandıran Terim, 1980-1990 yılları arasında Göztepe'yi çalıştırmıştır. 1990 senesinde A milli takımını çalıştıran Alman teknik direktör Sepp Piontek'in yardımcılığını yapmıştır. 1993 yılında ise milli takımın başına geçmiştir ve 1996'da takımı Avrupa şampiyonasına götürmüştür. Bu dönemde pek başarı gösteremeyen Fatih Terim, tekrar Galatasaray'ın başına gelmiştir. 1996-2000 yıllarında takımı 4 kez şampiyon yapmıştır. 

UEFA KUPASINI TÜRKİYEYE GETİRDİ!

2000 yılında ilk kez UEFA  kupasını Türkiye'ye kazandırmıştır. 200-2001 sezonunda kariyerine İtalyan takımı Fiorentina'nın başına geçerek devam etmiştir. Daha sonra 2003 senesine kadar Milan takımını yönetmiştir. Bunun yanında aynı yıl içerisinde yeniden Galatasaray'a gelmiştir. Ancak aldığı üst üste başarısızlıklar sonucu 2004'te görevinden men edildi. 2005 yılında tekrar milli takımın teknik direktörü olmuştur. 19 Ekim 2009 tarihinde ise görevinden ayrılmıştır. 17 Mayıs 2011'de 3. kez Galatasaray'ın başına geçmiştir. 2012 senesinde 5 şampiyonluk ile lig tarihinin en fazla şampiyonluk kazanan teknik direktörü olmuştur.

 

Futbol oynadığı dönemlerde Adana Demir ve Galatasaray kulüplerinde top koşturmuş, toplam 68 kez Milli Takım formasını giymiştir. 83 kez Adana Demirspor forması altında 12 gol atmış, 317 kez ise Galatasaray forması ile 16 gol kaydetmiştir.

HANGİ TAKIMLARDA GÖREV ALDI?

Geçmişten günümüze Ankaragücü, Göztepe, Galatasaray, Fiorentina, Milan ve Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü olarak görev yapan Fatih Terim Türkiye’de İmparator, İtalya’da ise Grande lakabı ile anılmıştır.24 Eylül 2013 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü başkanı Ünal Aysal tarafından görevine son verilmiştir. 2013-2014 sezonu için Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü olmuştur.Son olarak 2017 yılı itibariyle tekrar Galatasaray'ın başına geçmiştir.Öte yandan Fatih Terim 1982 yılında Fulya Terim ile evlenerek Merve ve Buse isminde iki kız çocuğu olmuştur.

YORUMLAR 1
  • Galatasaray 4 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray ♡Fatih Terim♡VERİLMİŞ SÖZÜN VAR♡Allah Şifalar versin♡Dualar onlarla
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı