Diyanetten 81 il müftülüğüne genelge!

81 il müftülüğüne gönderilen genelgede, din görevlilerinin, evlerinden çıkamayan yaşlı ve kronik hastaların düzenli aranması, hal ve hatırlarının sorulması, ihtiyaçlarının öğrenilmesi ve giderilmesi amacıyla, illerde vali veya kaymakamlar başkanlığında oluşturulan “Vefa Koordinasyon Grubu” faaliyetlerine gönüllü desteği sağlanacak.

Diyanetten 81 il müftülüğüne genelge!
Diyanetten 81 il müftülüğüne genelge!
GİRİŞ 24.03.2020 01:03 GÜNCELLEME 24.03.2020 03:20
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığının vatandaşlara dini ve manevi anlamda rehberlik ederek moral ve motivasyonlarını yükseltmek için bir dizi faaliyete öncülük ettiği belirtilen genelgeye göre, din görevlileri tarafından öncelikle mahalle sakinleri, cemaatleri, öğrenci ve velilerini dahil edecek şekilde WhatsApp grupları kurulacak.

 

 

Gruplar aracılığıyla kalabalıktan uzak kalma zorunluluğu bulunan bu hassas günlerde camide cemaat oluşturamayan vatandaşlar, ailece evde cemaatle namaz kılmaya, hatim, dua, zikir, tesbihat gibi maneviyatı ayakta tutan ibadet ve taata teşvik edilecek.

Kısa film ve videolar da dahil olmak üzere, Başkanlık tarafından bu süreçte sunulan her türlü din hizmetinin, oluşturulan WhatsApp grupları aracılığıyla topluma ulaşması sağlanacak.

YAŞLI VE KRONİK HASTALARIMIZIN İHTİYAÇLARINA YARDIMCI OLUN

 

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, din görevlileri için yayımladığı mesajında, yaşlıların tecrübe çınarları, dünyada rahmet ve bereket, ahirette mağfiret ve cennet vesilesi olduğunu belirtti.

Yaşlıların ihtiyaçlarını gidermenin, gönüllerini ve dualarını almanın her mümin için büyük bir fazilet olduğunu belirten Erbaş, “Rabb’imiz Kur’an-ı Kerim’de yaşlılarımıza hizmet etmeyi emretmekte, Peygamber Efendimiz de pek çok hadis-i şerifinde onlara yardım ve hürmet etmenin ahlaki değerini ve ahiretteki büyük mükafatını bizlere bildirmektedir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • Safa 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet bu fırsatta evlerde Kuran meali ve Tefsir okuma kampanyası başlatmalı. Hiç olmazsa inandığımız kitap ne buyuruyor bunu öğrenmeliyiz. Ne yazıkkı henüz bunu dert edinen yok. Camiler kapalı hayat boşluk kabul etmez. Lütfen
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün Anadolu ya yayılmasında tek etkili kurum diyanettir. Farz bir ibadetmiş gibi 22000 vatandaşı Umre ye gitmesine olanak verdiğiniz için Türkiye için hastalık zinciri kırıldı. Ama hala o makamı işgal ediyorsunuz.Bu kadar yaşlı insanımızı yakınlarını ve Devleti zor duruma düşürdünüz. Yazık bu insanlara bunun vebalini nasıl ödersiniz.
    Cevapla
  • Erol 4 yıl önce Şikayet Et
    Sünnet bir ibadet sünnet e karsimisin bu bir iki gitmeden bütün umrecilet aşı yaptırmak zorundadır gelen herkes 22000 kişi karantina ya alindimi Suud da ilk ölüm bu gün oldu Avrupa dan 400 000 kişi giriş yaptı İtalya da ölü sayısı Çin i geçti Avrupa mi daha tehlikelidir yoksa Sudi mi sence
    Cevapla
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    Umreciler kadar başınıza taş düşsün!
    Cevapla
  • İstanbul34 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşaallah gözünüz yurt dışından Abd'den vs. gelen binlerce insanı görmekte kör iken Umre den gelenlere fal taşı gibi açık. Belli ki din ile yaranız var tuz basılmış.... Hocalarımızın Vatandaşla buluşmasından mı rahatsız oldunuz yoksa Virüsdenmi? Durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Vatandaş40 4 yıl önce Şikayet Et
    Maaşaallah gözünüz yurt dışından Abd'den vs. gelen binlerce insanı görmekte kör iken Umre den gelenlere fal taşı gibi açık. Belli ki din ile yaranız var tuz basılmış....
    Cevapla
  • cafer19 4 yıl önce Şikayet Et
    nerde harita
    Cevapla
  • Çaykur 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüsün ortasında umreye yolla,dönüşte de 15bine karantina yapma. Sadece tavsiye yap. Şimdi ekmel al yolla. Süper iş ya tebrikler.
    Cevapla
  • Ayzek 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virüs Allah’ın bir imtihanı, tedbir ve sabır ile imtihanı geçmek ve islama daha sıkı sarılmak yerine, bazıları bu virüsü dine saldırmaya kendince bir bahane buluyor. Çok yazık.
    Cevapla
  • Kamil g 4 yıl önce Şikayet Et
    Çay kur incele bakalım virüs umrede nmi yoksa Avrupa amerikadanmı geldi. Sallama yapma
    Cevapla
  • . .. 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes gerekeni yapmaya çalışıyor. Artık hata bulup karalama yapmayın, kimse bu kadar ciddi olacağını bilmiyordu. Ciddilesince kimse gönderilmedi zaten. Siz hiç hata yapmıyorsunuz herhalde. Ne zaman birlik olunacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi