Yusuf Günay Kimdir? Galatasaray Başkan yardımcısı kaç yaşında nereli?

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay’ın koronavirüs testi pozitif çıktı. Koronavirüs sonucunun pozitif olduğunu sosyal medya hesabından duyuran Yusuf Günay, Fatih Terim ve Abdurrahim Albayrak’ın ardından Galatasaray’da koronavirüsüne yakalanan üçüncü kişi oldu. Peki koronavirüs olan Yusuf Günay kaç yaşında, nereli? İşte Yusuf Günay’ın biyografisi..

Yusuf Günay Kimdir? Galatasaray Başkan yardımcısı kaç yaşında nereli?
Yusuf Günay Kimdir? Galatasaray Başkan yardımcısı kaç yaşında nereli?
GİRİŞ 27.03.2020 14:21 GÜNCELLEME 27.03.2020 15:30

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan koronavirüs ülkemizde görülmeye devam ediyor. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Günay, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “ "COVID-19 testim maalesef pozitif çıktı, genel durumum iyi, tedavime devam ediliyor. İyi dileklerini ileten tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum”dedi. Koronavirüs teşhisinin pozitif çıkmasının ardından gündeme gelen Yusuf Günay kaç yaşında, nereli? İşte Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Günay’ın hayatı...

 

 

YUSUF GÜNAY KİMDİR?

1965 yılında Sinop’ta doğan Yusuf Günay, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye)’nden mezun olmuştur. Başbakanlıkta 1986 – 2001 yılları arasında Başbakanlık Uzmanı, Ekonomik Kararlar Daire Başkanı, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcısı ve Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. 1994 yılında Galatasaray Üniversitesi kuruluş kanununu dönemin Devlet Bakanı Sayın Coşkun Kırca ile birlikte hazırlayan ekipte yer almıştır. 2001 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Kurucu Başkanı olarak Bakanlar Kurulu kararıyla 6 yıl süre ile atanmış, bu süre içerisinde merkezi Roma’da bulunan Akdeniz Ülkeleri Enerji Kurumları (MEDREG) Başkan Yardımcısı ve merkezi Budapeşte’de bulunan Enerji Düzenleyici Kurumları Birliği (ERRA) Başkanlığını yürütmüştür. Evli ve 2 çocuk babası olan Yusuf Günay, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

 

GALATASARAY AÇIKLAMA YAPTI!

Galatasaray resmi sosyal medya hesabı Başkan Yardımcısı Yusuf Günay'a geçmiş olsun mesajı yayınladı;

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Milyonlar merakla bekliyordu! Kabine toplantısı sona erdi! Erdoğan açıklama yapacak
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak