Veli Küçük'ü telefon yalancı çıkarttı
Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, diğer zanlılarla ilişkisini 'Tanımam, kandillerde mesaj atarlar' diyerek reddetti. Ancak telefon kayıtları dinletilince sustu.
Ergenekon terör örgütünün lideri olduğu iddia edilen emekli Tuğgeneral Veli Küçük, diğer zanlıları tanımadığını söyledi, ancak telefon kayıtları ve soruşturmada elde elde edilen belgeler önüne konunca sessizliğe büründü. Terörle Mücadele Şubesi'ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Küçük yasadışı bir örgütle bağı olmadığını söyledi.
Kendisiyle birlikte gözaltına alınan 35 kişi için "Sadece 5-6'sını tanırım, diğerlerini tanımam. Tanıdıklarımı da katıldığım eş dost cenazelerinden tanırım" diyen Veli Küçük'ün, 'Tanırım' dediği "Muzaffer Tekin ile ilişkiniz nedir" sorusuna, "O da cenazelerde tanıştıklarım arasındadır. Bir iki defa sohbet amaçlı görüşmüz olabilir, hepsi bundan ibarettir" dediği öğrenildi. Kuvayi Milliye Başkanı Fikri Karadağ ile tanışıklığının eskiye dayandığını anlatan Küçük'ün, "Ancak onunla da fazla samimiyetim yok" dediği belirtildi.
MESAJ ATARLAR
Küçük, tanımadığım dediği kişilerle ilişkisini "Bayram ve kandillerde kutlama mesajı atarlar. Tanışıklığım bundan ibaret" şeklinde tarif etti. Hablemitoğlu cinayetini azmettirdiği ileri sürülen Sami Hoştan'la ilgili sorulara da "Tanımıyorum” cevabı veren Küçük'ün, telefon dinleme kayıtları ve diğer belgeler karşısında sessiz kaldığı, ısrarlı sorulara karşılık yorum yapmadığı öğrenildi.
(Yeni Şafak)