Türkiye yardıma yetişti! İtalya'dan teşekkür mesajı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yeni tip koronavirüs Kovid-19 ile mücadelede kullanılacak sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait uçağın İtalya'ya ulaştığını duyurdu. İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio: “Bugünkü yardım bizim için çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na ve Türk halkına dayanışması için teşekkür ediyoruz” dedi.

GİRİŞ 01.04.2020 19:54 GÜNCELLEME 01.04.2020 19:54
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Bakanlığın Twitter hesabından, "İspanya Madrid'den havalanan ve sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçağımız, İtalya'nın Roma kentine ulaştı." bilgisi paylaşıldı.

 

 

MSB, kendilerine ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemelerini Kovid-19 ile mücadele kapsamında İtalya ve İspanya'ya TSK'ye ait uçakla göndermişti.  

İTALYA'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

 

 

TSK'nın yardım uçağını karşılamaya gelen İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio: “Bugünkü yardım bizim için çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na ve Türk halkına dayanışması için teşekkür ediyoruz”

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • MEMOLI 21 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir sey , zaten ispanya ve son zamanlarda italya diplomatik olarak Türkiye nin yanInda oldugu , suriye ve libya politikasInda italya safInI belli etmistir.
    Cevapla
  • GÖRELE... 4 yıl önce Şikayet Et
    acaba Türkiye aynı durumda olsa İtalya yardım eder miydi asla etmezdi işte Müslümanlığın Türklüğün özelliği güzelliği ders alın Ey Türkiye'nin Düşmanları
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz yardıma muhtac olup kendimize yardım toplarken italya ve ispanya gibi düşmanımız olan ülkelere yardım edilmesini son derece yanlış buluyorum.Bunlara yardım etsende birdir düşmanlıkları ezelidir.
    Cevapla
  • devlet olmanın... 4 yıl önce Şikayet Et
    evet geçmişine baglı köklü bir devlet olanın gereğini yerine getiriyor sayın cumhurbaşkanımız. ALLAH bunun bu büyüklüğün değerini bilen idareciler nasip etsin (amin)
    Cevapla
  • özgür.t 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.Alanada verenede...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza