İspanya ve İtalya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları!

Türkiye'nin corona virüsle en büyük mücadelenin verildiği İtalya ve İspanya'ya gönderdiği yardım malzemeleri nedeniyle, iki ülkeden ve NATO'dan mesajlar var.

İspanya ve İtalya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları!
İspanya ve İtalya'dan peş peşe Türkiye açıklamaları!
GİRİŞ 02.04.2020 09:12 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:10
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığına ait fabrika ve dikimevlerinde yerli ve milli imkanlarla üretilen çeşitli tipte maske, tulum ve anti-bakteriyel sıvıdan oluşan sağlık malzemeleri, Covid-19'la mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait uçakla dün İtalya ve İspanya'ya gönderilmişti. Yerlerine ulan yardımlarla ilgili Türkiye'ye yoğun teşekkür mesajları geldi.

 

 

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye tarafından İspanya ve İtalya'ya gönderilen tıbbi malzemeler arasında kişisel koruma ekipmanları, dezenfektanlar ve 450 bin maske olduğu aktarıldı. 

 

 

DİKKAT ÇEKEN MEVLANA DETAYI

Malzemelerin bulunduğu yardım sandıklarının üzerinde İspanyolca ve İtalyanca Hazreti Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." mesajının yazıldığı bilgisi paylaşılan açıklamada, İtalya ve İspanya'nın NATO'nun Avrupa-Atlantik Afet Yanıt Koordinasyon Merkezi (EADRCC) aracılığıyla yardım talebinde bulunduğu anımsatıldı.

İSPANYA: DOSTLAR BUGÜNLER İÇİNDİR

İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya da Twitter'dan, Milli Savunma Bakanlığının (MSB) konuya ilişkin mesajını paylaşarak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu etiketleyerek, Türkiye'ye teşekkür etti. Çavuşoğlu da mevkidaşına, "Dostlar bugünler içindir. Müttefikimiz İspanya'ya selamlar." ifadelerini kullanarak cevap verdi. 

İSPANYA'DAN BİR TEŞEKKÜR DAHA

İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Angel Villarroya da Kovid-19'la ilgili gelişmelerin aktarıldığı basın toplantısında, bugün Türkiye ve Çin'den salgınla mücadelede sağlık malzemeleri geldiğini belirterek, İspanya olarak NATO'daki müttefikleri Türkiye'ye teşekkür ettiklerini söyledi. 

İspanyol Genelkurmayı, resmi sosyal medya hesabından da Türkiye'ye ve destek veren NATO'daki diğer müttefiklerine teşekkür mesajı yayımladı. 

"TÜRK HALKI, İSPANYOL HALKIYLA DAYANAIŞMA GÖSTERDİ"

İspanya'nın NATO Daimi Temsilciliği, Twitter'dan "Kovid-19'la mücadelede de birlikteyiz." mesajı ve kargoların üzerindeki Hazreti Mevlana'nın
mesajını paylaşarak Türkiye'ye teşekkür etti. İspanya Savunma Bakanlığı Savunma Politikaları Genel Müdürü Tümgeneral Figuero, "Türk halkı, İspanyol halkıyla dayanışma gösterdi. Minnettarız, teşekkür ederim." ifadesini kullandı. 

"BUGÜN TÜRKİYE'DEN İTALYA'YA YÖNELİK BÜYÜK BİR JEST GELDİ"

İtalyan makamlarından da Türkiye'ye yoğun teşekkür mesajı geldi. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Twitter'dan Türkiye'nin yardım götüren uçağının fotoğraflarını paylaşarak, "Bugün Türkiye'den İtalya'ya yönelik büyük bir dayanışma jesti geldi." mesajını paylaştı.

"BUGÜNKÜ YARDIM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye'nin İtalya'ya gönderdiği tıbbi malzemeleri taşıyan uçağı Practica di Mare Hava Üssü'nde karşılayan Di Maio, "Bugünkü yardım bizim
için çok önemli. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na ve bütün Türk halkına dayanışması için teşekkür ediyoruz." diye konuştu. 

Çavuşoğlu da mevkidaşına, "Dostlar kara günler içindir" mesajını gönderdi. 

Twitter'dan bir mesaj paylaşan İtalya'nın NATO Daimi Temsilciliği, "EADRCC'nin aktive edilmesinin ardından müttefikimiz Türkiye, İtalya'ya kritik tıbbi malzeme gönderiyor." ifadesini kullandı. "Türk dostlarımıza dayanışmalarından ötürü müteşekkiriz." ifadesine yer verilen mesajda, "Birlikte güçlüyüz" ve "Biz NATO'yuz" etiketleri de
yer aldı. 

"ÜMİTSİZLİĞİN ARDINDA NİCE ÜMİTLER VAR"

Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği, tıbbi malzeme kargoları üzerindeki Hazreti Mevlana'nın "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var. Karanlığın ardında nice güneşler var." mesajını içeren fotoğrafı paylaşarak, İtalyan ve İspanyol halkına selam gönderdi. 

NATO: GURUR DUYUYORUM

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, TSK'nın İtalya ve İspanya'ya sağlık malzemesi göndermesinin ittifak dayanışmasının açık bir göstergesi olduğunu belirterek, "NATO müttefiklerimizin birbirine afet yardımı merkeziyle destek sağlamasından gurur duyuyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

YORUMLAR 19
  • Memoral 3 yıl önce Şikayet Et
    Dağıtıp durmayın kâfirlere iyilik yaramaz. Para bolsa afrikada müslümanlara verin.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Chp iktidar olsa simdi imf abye yalvariyorduk
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    İşte akıl baki olmayan insanlara okuma yazma öğretirsen, kendine böyle küfür eder... "insan olsaydın bulursun kurban!!!" yazmış. Türkiye sadece sağlık ve ekonomi ile değil, cahillikle de savaşmalı.
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Maskeleri kendiniz yapin . Igne Iplik yokmu. Almanlar kendileri dikiyor
    Cevapla
  • Atly 4 yıl önce Şikayet Et
    Eczanelerde şu an bir adet maske 4 lira , bizlere dağıtılması daha doğru olurdu.
    Cevapla
  • erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    yalan soyleme. gel 10 maskeyi 4 tl ye verelim sana.paran yoksa benden olsun hic verme.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir paket sigara 15 tl onu alip içiyorsunuz ama
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Müslüman olarak yaşayıp ölelim.ama Türklük yaşasın. atalarımız dan böyle gördük böyle yapacağız.neslimizde inşallah yardım dileyene yardımını esirgemez.veren el alan elden hayırlıdır.rabbim yaptıklarınızı görüyor.
    Cevapla
  • Taban 4 yıl önce Şikayet Et
    Ver 40 lira da al on tane ve sus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!