Evden işsizlik maaşı nasıl alınır? PTT evde işsizlik maaşı başvurusu..

Corona Virüs tedbirleri kapsamında işsizlik maaşı artık evden teslim alınabilecek. İşsizlik maaşı başvuruları www.iskur.gov.tr üzerinden veya İŞKUR birimlerine şahsen müracaatla yapılabilecek. Peki işsizlik maaşı nasıl alınır? İşsizlik maaşı ödemeleri ne zaman?

Evden işsizlik maaşı nasıl alınır? PTT evde işsizlik maaşı başvurusu..
Evden işsizlik maaşı nasıl alınır? PTT evde işsizlik maaşı başvurusu..
GİRİŞ 10.04.2020 09:31 GÜNCELLEME 10.04.2020 09:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İşte ayrılan ya da işten çıkarılan vatandaşların bu zorlu günlerde sokağa çıkmalarını engellemek amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk açıklama yaptı. Selçuk, 5-6-7 Nisan'daki işsizlik ödeneği ödemelerinin de evden yapılacağını bildirdi. PTT ve İŞKUR şubelerindeki yoğunluğu azaltmak amacıyla yapılan uygulama ile isteyenlerin işsizlik maaşları evlerine teslim edilecek. İşte detaylar...

 

PTT AŞ'den İŞSİZLİK MAAŞINI EVE TESLİM DÖNEMİ

PTT AŞ'nin İŞKUR ödemeleriyle ilgili yeni uygulaması ile hak sahibi vatandaşlar dolduracakları form ile ödeme bedellerini, sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebilecek.

 

PTT AŞ'den yapılan yazılı açıklamada, Kovid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bazı illerde giriş çıkışların kısıtlandırılması sonucu veya herhangi bir nedenle resmi ikametinde bulunmayan müşterilerin işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemelerini kolaylıkla alabilmeleri için yeni önlemler alındığı ifade edildi.

EVDE İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

Tüm İŞKUR ödemesi hak sahiplerini kapsayan söz konusu uygulamayla, kayıtlı cep telefonlarına SMS ile PTT'nin internet sitesine yönlendirici özel bir link gönderileceği belirtilerek, kişiye özel tek kullanımlık formun online olarak doldurulacağı vurgulandı.

Form ile hak sahibi ödeme bedellerinin sistemde kayıtlı konut adresine, PTTBank hesabına veya kendi banka hesabına gönderilmesini talep edebileceğine dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecek. 2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi 'ALO 170' iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir. Kovid-19 tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz."

İŞSİZLİK MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 5-6-7 Nisan'daki işsizlik ödeneği ödemelerinin de vatandaşlara ikametlerinde yapılacağını bildirdi.

Selçuk, 2 milyon 111 bin haneye 1000'er lira destek ödemeleriyle ilgili sadece birkaç ilde yoğunluk sıkıntısı yaşandığını ve koronavirüsle ilgili bulaş riskini önlemek adına hemen İçişleri Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile istişarelerde bulunduklarını anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na da teşekkür eden Selçuk, şunları kaydetti:

"Süreç, bundan sonra evden ödeme şeklinde gerçekleşecek. Gelecek hafta 5-6-7 Nisan'da işsizlik ödeneği ödemelerimiz var. Onu da yine kolluk kuvvetlerimiz, bekçilerimiz, jandarma ve PTT görevlilerimiz aracılığıyla evlerde ödenmesini sağlayacağız."

YORUMLAR 5
  • Zeynep 4 yıl önce Şikayet Et
    Ayın 15'i oldu hala eve gelerek elden teslimat olmadı
    Cevapla
  • İş siz 4 yıl önce Şikayet Et
    İşsizlik maaşını ayın 5 den bu yana bekliyorum o paraya ihtiyacım var getirmediler bilseydim böyle olacağını PTT kuyruk olurdum daha iyi bence
    Cevapla
  • Mağdur Bir İşsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    maalesef haberdeki gibi ödemeler yapılmıyor.Ayın 5 inde aldığım işsizlik ödeneğini halen alamadım muhattap olacak kimse yok.Arayıp bilgi almaya çalıştığım birimler zaman bile belirtemiyolar maalesef devletimiz sınıfta kalmıştır.İşsiz kalmış mağduriyete uğratılmış birinin çalışırken ödemelerinden kestiği maaşını bile geri alamaması çok acı.Ödemelerim var onlar beni beklemiyo ama ben ne zman yatacağı belli olmayan işsizlik ödeneğini bekliyorum Lütfen acil destek olalım benimle birlikte çok mağdur insan var.
    Cevapla
  • Mağdur işsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen şuan bende o durumdayım hesaplara göndereceğiz dendi ve gonderilmedi
    Cevapla
  • İşçi 4 yıl önce Şikayet Et
    İşverenim kısa çalışma ödeneği talebinde bulundu ve red cevabı aldı. Bu nedenle işverinim bizleri ücretsiz izne çıkarmak zorunda kaldı. Bende mecbur aynı sökterde başka bir yerde çalışmak zorunda kaldım. Bakalım ben ve benim gibiler ne zaman hastalanacak. Allah sonumuzu hayır etsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini