Salgın atıklarına formül aranıyor

Kovid-19 salgını ile birlikte günlük kullanımı milyonlarca adeti bulan maske, eldiven, koruyucu tulum-önlük gibi sarf malzemelerinin gelişigüzel çevreye atılması kişi ve toplum sağlığını tehdit ediyor.

GİRİŞ 08.04.2020 07:35 GÜNCELLEME 08.04.2020 08:06
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Uzmanların ‘deterjanla yıkanıp çöpe atılması gerek’ dedikleri malzemeler için geri dönüşümcüler ‘tıbbı atık olarak toplanmalı’ önerisinde bulundu.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘evlerden nasıl tıbbi atık toplanmalı’ konusunda dünya örneklerini mercek altına aldı.

 

 

BELEDİYELER TOPLAMALI

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Nurgül Ceran, bu konuda vatandaşlara da büyük sorumluluk düştüğünü hatırlattı. Ceran, “Kullandıkları maskeleri önce deterjanla çalkaladıktan sonra çöpe atılmalı. Çünkü virüs deterjanla ölüyor. En güzeli böyle” tavsiyesinde bulundu. Evlerdeki maske, eldiven ve tulumların tıbbi atık olduğunu söyleyen Geri Dönüşümcüler Konfederasyonu Başkanı Mahmut Uğur Çetin de “Devlet vatandaştan tıbbi atık olarak toplaması lazım. Vatandaş bunu normal çöpe değil de tıbbi atık olarak ayrı poşetlemesi gerekir. Belediyeler renkli poşet uygulamasına geçebilir. Belirlenen rengin içine sadece tıbbi atıklar konulur. Bunlar da böylece direk tıbbi atık dönüşüm tesislerine yönlendirilir” dedi.

 

 

Sokağa maske atana ceza!

Ordu’da korona virüs salgını nedeniyle kullanılan maske, eldiven, bone gibi kişisel koruyucu donanımların rastgele cadde ve sokaklara atılması ve evde esnek çalışan kamu görevlisinin mesai saatleri içinde dışarı çakması yasaklandı. Yasağa uymayanlara idari ceza uygulanması kararı alındı. Ordu Valiliği’den yapılan açıklamada İl Hıfzıssıhha Meclisi kararınca vatandaşların tarafından kullanılan maske, eldiven, bone gibi kişisel koruyucu donanımların cadde ve sokaklara atılması, çevre ve toplum sağlığını tehlikeye soktuğu vurgulandı.

YORUMLAR 21
  • Nesrin Kurnaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Deterjanla yıkanınca virüs ölüyorsa vatandaş niye yıkayıp çöpe atsıın ki, yeniden kullanılabilirse atmaz tekrar kullanır.
    Cevapla
  • serdar22 4 yıl önce Şikayet Et
    allah korusun birileri bunları toplayıp yıkayıp korsan şekilde piyasaya dağtırsa bunu nasıl anlarız herşeyi devlette beklemeyelim insanlarımız biraz biliçli olsun lütfen dışarı çıkmayalım
    Cevapla
  • usta 4 yıl önce Şikayet Et
    Verilen cezalar caydırıcı olacak. Eskilerin tabiriyle fakirin elbisesini yırtacaksın,zengine dayak atacaksın. Adama 200,300 lira ceza yazıyorsun umurunda değil. Onu altı ay, bir yıl cezaevine koy bak bir daha yapabiliyormu.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 4 yıl önce Şikayet Et
    bu ahlaksızlığı yapan adi ve şerefinden yoksun kişilerdir bu kişiler yakalandığında insanların sağlığıyla ve kötü amaçlı olduğu için cinayet teşfik etmekten den yargılansın
    Cevapla
  • Fırtına 4 yıl önce Şikayet Et
    Batı,virüs sayesinde temizliğin ne olduğunu,Tuvaletten sonra el yıkamayı,ayakkabı ile eve girilemeyeceğini öğrendi.Bizimkilere sorduğunda aydın geçinen,her şeyin iyisini bilen Batı kafalılar da TEMİZLİĞİN olmadığı yerde ibadetin olmayacağını,Müslümanın en önemli özelliğinin bedeninin ve çevresinin Temiz oluşunu unutmuşa benziyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi