İçişleri Bakanı Soylu'dan bölge komutanına PKK talimatı: Bulunca lime lime edin!

PKK, Diyarbakır'da 5 vatandaşımızı şehit etti. Alçak saldırının ardından operasyon başlatıldı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İçişleri Bakanı Soylu ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Bakan Soylu, bölge komutanını arayarak, "Bulunca lime lime edin" diye talimat verdi. Soylu ayrıca, “İbret olsun diye bunların resimlerini paylaşacağız” dedi.

GİRİŞ 09.04.2020 10:20 GÜNCELLEME 09.04.2020 10:33
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK, dün düzenlediği saldırıda 5 vatandaşımızı şehit etti. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi yazdı. Selvi, Soylu'nun operasyon talimatı verdiğini ve bölge komutanına, "Bulunca lime lime edin" diye talimat verdiğini söyledi. 

 

 

Abdülkadir Selvi'nin yazısında ilgili bölüm şöyle:

Yüzyılın en büyük küresel salgınlarından olan koronavirüs dahi PKK’nın katliam yapmasına engel olamadı. Koronavirüsten ölenlerin sayısının dünyada binlerle ifade edildiği bir günde PKK, Diyarbakır Kulp’ta 5 sivil vatandaşımızı katletti.

 

 

PKK güya Kürtlerin mücadelesini veriyor. Bu nasıl Kürt mücadelesiymiş böyle... Katlettiği sivil vatandaşlarımız da Kürt’tü. PKK’nın daha önce de Diyarbakır’da Dürümlü mezrasında patlayıcı yüklü bir kamyonla düzenlediği saldırıda 19 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Koronavirüsten dolayı dünyanın zorda olduğu, herkesin eve kapandığı, yardım kampanyalarının düzenlendiği, insanların yakınlarının cenazelerine dahi katılamadığı bir dönemde sen çık, yola bombalı tuzak kur... Nasıl bir kafadır böyle...

LİME LİME EDİN

Kulp’tan üzücü haberler gelmeye devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile konuştum. Operasyon talimatını vermiş, bölgeyle irtibat halindeydi. “Bölge komutanını aradım. ‘Bulunca lime lime edin’ diye talimat verdim” dedi. PKK’nın ekmek parası peşindeki sivil vatandaşlara yönelik bu katliamını tarihe not düşmek gerektiğini söyledi.

PKK’nın son iki yıldır kış yapılanmasına izin verilmiyor. Türkiye’deki Kandiller dediğimiz sınırlarımızın içindeki kampları kullanılamaz hale getirildi. Sınırlarımızın içindeki terörist sayısı ilk kez beş yüzün altına düştü. Baharın gelmesiyle birlikte Kandil başta olmak üzere Irak’taki kamplardaki teröristler, Irak ve Suriye güzergâhını kullanarak içeriye sızar, eylem yaparlardı. İHA ve SİHA’larla geçiş yolları sürekli izlenip anında müdahale edildiği için artık bunu da yapamıyorlar. Kulp’taki eylemle PKK “Hâlâ varım” mesajı veriyor. Baharla birlikte hayvanlarını yaylaya çıkaracakları, ormana ağaç kesmeye gidecekleri sindirmeye çalışıyor.

Geçmişte bu tür eylemler etkili oluyordu. Bölge halkını sindiriyor, Türkiye’nin moralini bozuyordu. Ama artık o günler geride kaldı.

İçişleri Bakanı Soylu, “Etkisiz hale getirilen teröristlerin fotoğraflarını pek paylaşmayız ama ibret olsun diye bunların resimlerini paylaşacağız” dedi.

HDP İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT

Bu tür dönemler tam bir kırılma anı oluyor. Dün Meclis’te infaz indirimiyle ilgili görüşmeler vardı. HDP’lilerin, cezaevleri boşalsın diye kampanya yaptığı af yasasından söz ediyorum. Biri çıkıp Kulp’ta katledilen Kürt vatandaşlarımız için PKK’yı kınamadı. Geçmiş dönemlerde de PKK’ya söz söylemediler. PKK Kızılay Meydanı’nda sivilleri katlederken “HDP için tam bir kırılma noktası, şimdi çıkıp Türkiye partisi olduklarını göstersinler, PKK’yı kınasınlar” dediğim için bana hücum ettiler. Silah yerine siyasi mücadeleyi önemsiyorum. Ama HDP kendi varlığını önemsemiyor. Yoksa HDP’nin Meclis’teki varlığı bölgenin demokratik temsili açısından anlamlı. Ama onlar iradelerini PKK’ya tutsak vermeyi tercih ediyorlar.

TÜRKİYE PARTİSİ OLMA

Eğer PKK terörüne karşı dik durmayı başarsalar Türkiye partisi olma fırsatını yakalayacaklar. Türkiye partisi olma yoluna çıktıkları 7 Haziran seçimlerinde Türkiye uzatılan bu eli geri çevirmedi. Tam aksine, HDP’yi yüzde 13 oy oranı ve 80 milletvekiliyle Meclis’e gönderdi. Ne zaman ki HDP hendek terörü karşısında sustu, şehirlerimizde sivil halka yönelik bombalı araçlarla yapılan eylemlere yönelik sesini çıkarmadı, 6 ay sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde barajı zor aştılar, milletvekili sayıları 59’a geriledi. Bu eylem, HDP için yeni bir değerlendirme fırsatı sunuyor.

Tabii dünkü gerilimden sonra Meclis’te ne sosyal mesafe kaldı ne de koronavirüs önlemleri. Allah’tan uzun sürmedi. Başka bir tatsızlık yaşanmadan bitirildi. Ağzından barışı düşürmeyenlerin, Kürtleri temsil iddiasında olan HDP milletvekillerinden birinin Meclis kürsüsüne çıkıp “Kulp’taki sivil Kürt vatandaşlarımızı katlettiği için PKK’yı kınıyorum” demesini bekledim. Hâlâ beklemeye devam ediyorum. HDP, bu kısır döngüyü kırdığı takdirde Türkiye’de yeni bir sayfa açılabilir.

HDP açısından tarihi bir kırılma anı.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 167
  • Atlı Geliyor Atlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu canileri ve destekçilerini, onlara destek veren devletlerin kanunlarını örnek vererek yargılayalım. Dünyanın neresine giderseniz gidin PKK ve DESTEKçilerinin yaptıklarının aynını kendilerine reva görmezler ve tüm kesimler ( seçimle gelenler,gazeteciler, televizyoncular, halk vb. ) aleyhine beyan verirler çünkü bunu halk bekler ve ister. Sorumsuzca davranmayı bırakın akıllarından bile GEÇİREMEZLER. Cüret edenler ise en ağır şekilde cezalandırılırlar ve bu cezayı her kesim destekler. İNSAN OLMANIN SORUMLULUĞU VARDIR VE BUNU GEREKTİRİR.
    Cevapla
  • mustafa 38 3 yıl önce Şikayet Et
    Hdp nin Zaten kendileri pkk dır hdpyi seçimlerde destekleyen kazandıran pkk dır onun için teröristler kendi kendilerini kınarmı dün mejliste kavga çıktı hdpliler bize pkklı teröristler diyemezsiniz diye diyer milet vekillerine saldırdılar onun için hdpli soytarılar sözde vekiller pkk yı kınayamazlar çünkü bunları meclise sokan pkk terör örgütüdür
    Cevapla
  • çağdışı 3 yıl önce Şikayet Et
    hdp hain partisidir. teröist partisidir. hdplilere göre şehit olan köylü suçlu. pkk ya uymalıyduı. o yüzden ses etmezler. için için sevinirler. vekil olmaları hain treöist olmalarını kurtarmıyor. alçak bunlar.
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık kapatın HDP yi vekillerini de müebbet hapisle cezalandırın,bunların vatan haini oşduğu 2c2=4 kadar kesin
    Cevapla
  • Şükrü 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de kelle terorist avcılara müsade ver Soylu aga! Devlete ne gelir!Köklerini kazıyın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu