Bilim Kurulu üyesi Kara'dan uyarı: Şimdi bırakma zamanı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Wuhan'da yapılan araştırmada Covid-19 olup, sigara içenlerde hastalığın ağır seyretme olasılığının 2,4 kat daha yüksek olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kara, "Şimdi sigarayı bırakma zamanı" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Kara'dan uyarı: Şimdi bırakma zamanı
Bilim Kurulu üyesi Kara'dan uyarı: Şimdi bırakma zamanı
GİRİŞ 09.04.2020 18:49 GÜNCELLEME 09.04.2020 18:49
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, koronavirüsün ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentinde yapılan araştırmanın sonucunu paylaşarak, sigaranın etkisine dikkat çekti.

Prof. Dr. Kara, "Eğer sigara içiyorsanız, şimdi bırakma zamanı. Ne kadar çabuk bırakılırsa, o kadar iyi. Wuhan'da yapılan araştırma, COVID-19 olan ve aktif sigara içenlerde, hastalığın ağır seyretme olasılığının 2,4 kat daha yüksek olduğunu ortaya koydu" ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 46
  • Turkoz43 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün34 yıl içtikten sonra tam 2 ay oldu bırakalı. Allah'ım o illetten rızkımızı kessin inşaallah.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün sigara bırakmamın daha ilk günü. Daha önceleri birçok defa bırakıp, bir süre sonra tekrar başladım. Yaklaşık 30 yıldır içiyorum. Zor bir süreç. Bu sefer daha güçlü bir kararlılık var. İnşaallah başarırım.
    Cevapla
  • Teştikli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir musibet bin nasihatten evladır derler yaşım55 yaklaşık 35 senedir sigara içiyordum sıkıntılarını hissetmeme rağmen 3 veya 4 kez bıraktım 3 ay kadar içmedim her bırakmamda ancak 3 ay önce nasıl oldum hala çözemiyorum zatürre ve astım olunca anında bıraktım demekki zor gerekiyormuş kendi adıma iradesi güçlü arkadaşlar bırakın sevdiklerinizden kıymetli değil bu zıkkım bırakamayan destek alsın hayat gerçekten çok değerli
    Cevapla
  • ceza gelmeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Caddelerde sigara içmek acilen yasaklanmalıdır. Adam içe içe gidiyor, arkasındaki 10 kişiye dumanını bulaştırıyor. Kimsenin buna hakkı yok. Görülene ceza yazılması lazım.
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    beyinde bitirmenin yolunu bulun... 4 ay önce çok sevdiğim sigarayı bıraktım... daha önce bırakma denemelerimde gözümün önünden gitmiyordu... ama şimdi adını bile anmıyorum... çok şükür ki bıraktım... yapabilyorsanız lütfen bırakın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar